• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0727.531.412
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • Un nou curs - ABHEDA Yoga pentru copii. DETALII ȘI ÎNSCRIERE
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  luna noua(1)Fiecare Luna Noua are loc in alt semn zodiacal, atunci cand se intalneste cu Soarele, moment in care cele doua Luminarii, isi unesc energiile, aducandu-le la echilibru. Datorita conjunctiei dintre Soarele si Luna, se genereaza o anihilare reciproca a fortelor solare si lunare, dar in acelasti timp se manifesta o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura.

  Rezultatul este manifestarea fortei neutre, a fortei “zero”, care permite o forma de suspendare a energiilor contrare si echilibrarea lor prin forta unificarii polare.

  Acest moment de hiatus sau de suspendare (prin echilibrarea celor doua energii, Yin si Yang), face sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

  Daca atunci urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

  Noaptea care precede acest fenomen de Luna Noua, in cazul nostru noaptea dinspre 26 spre 27 iunie 2014, este sarbatorita in tratitia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratri. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare ” Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

  Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

  ………………………..

  Aspecte specifice

   

  Aspectul de Luna Noua se formeaza la data de 27 iunie 2014, ora 11:09, ora Romaniei, pe gradul 5:37 in zodia Racului, si reprezinta momentul intalnirii dintre cele doua luminarii Soarele si Luna, aducand cele doua energii contrare in echilibru perfect.

  Cu Luna Noua in Rac pe gradul 5, cei nascuti in jurul datei de 27 iunie, septembrie, decembrie si martie, din zodiile, Rac, Balanta, Capricorn, Berbec vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti.

  Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul Racului, ne aduce energia specifica acestui semn cardinal de apa, sensibil care ne ajuta sa ne echilibram emotiile cu compasiune, empatie si inteligenta emotionala. Luna in Rac se afla in domiciliu accentuand astfel trasaturile lunare pozitive, generand atentie la conditiile matieriale si spirituale, compasiune, rabdare, tandrete.

  Ascendentul momentului de Luna Noua este in Fecioara pe gradul 9:56, vorbim de un ascendent de pamant, mutabil ce induce destula critica, teama. Spiritul de observatie, atentia la orice detaliu poate aduce cu destula usurinta antipatia in familie, certuri cu rudele, vecinii. Guvernatorul ascendentului este Mercur retrograd in Gemeni in casa X iar aceasta energie continua sa aduca in lumina faptele din trecut ce pot afecta cariera, statutul social, relatia cu fratii, sau cu rudele.

  Mercur aflat in miscare aparent retrograda in Gemeni formeaza un aspect de trigon cu Nodul Nord in Balanta in casa II aratand ca “ rediscutarea trecutului “ aduce oportunitati pentru viitor. Cum Mercur retrograd se apropie de final, trecutul a fost discutat, re-discutat, iar in aspect benefic cu Nodul Nord in Balanta, putem atrage oameni, resurse care sa ne ajute sa ne indeplinim destinul. Este un aspect in care soarta vorbeste in numele legii divine iar cu Nodul Nord in casa II si Nodul Sud in casa VIII, importante sunt propriile valori si ceea ce putem castiga prin ele.

  Cum casa X este energizata de aceasta Luna Noua in Rac ne arata ca noile inceputuri tin de cariera, statut social, o noua directie in viata. Luna in Rac este in domiciliu acentuand astfel trasaturile pozitive lunare, genereaza atentie catre conditiile materiale si spirituale, compasiune, sentimente materne, rabdare, tandrete. Soarele este sursa vitalitatii noastre de baza si puterea care ne permite sa ne revitalizam pentru a ne adapta la stresurile si cerintele vietii cotidiene, este “ combustibilul” care ne ajuta sa ne simtim vii. In semnul Racului, energia solara este nuantata de paradoxul aparent dintre cardinalitatea –modul de exprimare a energiei si energia specifica a racului – apa, vorbim de o energie dinamica ce pune in functie visele, imaginatia , sensibilitatea, instinctul matern , apartenenta la o familie, sau un clan.

  Semnificatia Simbolul Sabian al aceste Luni Noi este:

  “Pasarele captusindu-si cuiburile”

  Desi exista un sentiment pozitiv despre viitor si speranta noii vieti care vine, exista si un pericol inerent la care s-ar putea sa fim expusi. Trebuie sa avem grija sa nu devenim neglijenti sau sa nu reactionam speriati la orice fel de surpriza. In general este bine sa ne pastram optimismul si curajul in actiunile pe care ni le-am propus spre rezolvare.

   

  sursa: http://adriana-astro.com/

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...