Cum ne afectează sănătatea, consumul de carne

Majoritatea oamenilor trăiesc mai mult ca să supraviețuiască,într-o luptă continuă:

pe de o parte încercand sa-si satisfaca necesitatile zilnice, firesti iar pe de alta mobilizarea unui organism din ce in ce mai asaltat si dezechilibrat de ritmul de viata accelerat, stress, si poluare.
Aflat in acest veritabil carusel, omul modern gaseste arareori timp si momente de liniste pentru a-si elucida misterul propriei existente.

Civilizatia occidentala, reprezinta un model pe care multi vor sa-l urmeze.
Însă inainte de a-l prelua, este bine sa-i evaluam elementele pozitive versus cele negative.

Avem tendinta de a copia modelele vietii occidentale, fara sa avem un discernamant corect si niste informatii de baza privitor la cum ar trebui sa ne hranim.
Din păcate, am importat cu prea multa usurinta modul de alimentatie tip fast food si semipreparate.

Potritivt unor statistici recente

sapte din zece americani, mor inainte de vreme din cauza urmatoarelor boli: cancer, boli cardio-vasculare si accidente vasculare cerebrale.
În alt raport american se arata ca “alimentatia” tip fast food este cauza acestor boli.
Riscul mediu de a dezvolta o boala cardiaca pentru un barbat care consuma carne, oua si produse lactate este de 50%.
Daca acest barbat renunta la carne, acest risc scade la 15%, iar pentru cel care nu consuma carne, oua si produse lactate, riscul scade la 4%[…]

 

O alimentate vegetariana poate preveni până la 90% din atacurile vasculare si 97% din infarctele de miocard.”

⇒ Mai mult decat atat, 40% din totalul antibioticelor produse in Statele Unite sunt administrate vitelor si celorlalte animale de crescatorie.
Aceste medicamente trec astfel in organismul consumatorilor, o data cu fiecare hamburger sau alte produse din carne.
Acest consum zilnic de antibiotice realizat in mod indirect, afecteaza in mod negativ sistemul imunitar, fiind un factor important in aparitia deficientei imunitare dobandite.

⇒ Hormonii steroizi administrati vitelor pentru a le accelera cresterea sunt suspectati a fi cauza majora pentru incidenta crescuta a cancerului de san si ovar la femei si pentru instalarea precoce a pubertatii la copii.

⇒ Impactul asupra mediului este si el covarsitor, avand in vedere faptul ca…
pentru obtinerea unui singur carnacior de 100 de grame sunt necesare 8,5 mp de teren pășune.

Puternicii proprietari de terenuri din America Centrală au distrus aproape jumătate din pădurile tropicale ale regiunii.
Ei le-au transformat în pășuni pentru vitele necesare satisfacerii cererii mereu crescânde de mezeluri.

Prin contrast, în cealaltă parte a lumii, într-o vale la poalele Himalayei,

trăieste tribul Hunza, care a luat relativ recent contact cu lumea civilizată.
Ei nu cresc animale, si ca atare nu consuma carne, alimentatia lor este vegetariana si contine multe cruditati.
Apa pe care ei o beau se pare ca este o apa pura care provine dintr-un stavechi ghetar.
Studiile făcute asupra lor arată că “sunt sănătoși și activi și după vârsta de 100 de ani”!

Stă în puterea noastră să alegem un stil de viată sănătos, prin care sa putem preveni intoxicarea prematura a organismului nostru, prin:

  • renunțarea consumului de carne și produse animale
  • respectarea naturii și a vieții, trăind într-un mod armonios cu întreaga existență
  • și bineînțeles, practicând yoga!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top