• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0727.531.412
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • Un nou curs - ABHEDA Yoga pentru copii. DETALII ȘI ÎNSCRIERE
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  Ce este o tabara spirituala ori un retreat de yoga?

  Este o chemare pe care profesorul de yoga o face elevilor sai pentru a le transmite anumite initieri si adevaruri spirituale.

  La aceasta chemare raspund acele fiinte suficient de trezite pentru a intelege ori a intui că astfel au sansa de a-si transcende ego-ul, de a-si trezi sufletul ori chiar de a se întregi în Sinele suprem Atman.
  20140824_013021
  A-ți transcende ego-ul nu este usor, deoarece el cauta orice fisură în procesul de trezire spirituala pentru a-și păstra primatul, pentru că ego-ul are în permanentă impresia că transcenderea lui este echivalenta cu moartea sa – ceea ce este complet fals.
  20140818_225813
  Totusi, pentru ego acest adevăr nu contează și el va lupta cu toate fortele pentru a nu fi transcens.
  Acestei situații și inerții spirituale se opun forțele sufletului cel viu ori ale Sinelui și omul simte că oferă, ca pe o ofrandă, tendințele inferioare ale ego-ului transformarii sale spirituale.

  Pentru a dejuca tendintele – de altfel, naturale – ale ego-ului, este necesară și o disciplină și vigilență interioară.
  20140816_061717
  Unei astfel de chemari cum este o tabără spirituală ar trebui răspuns din toată inima și ar trebui făcute eforturi neprecupețite pentru a ajunge într-o astfel de tabără și apoi pentru a „profita” de ea, din perspectiva trezirii spirituale.

  Practic, trebuie sa „te pui in pericol” de a evolua.
  Nu e nici un pericol, de fapt este șansa de a fi fericit a sufletului cel viu.
  20140818_225817
  O tabara spirituala este un timp al purificării, elevării și expansiunii fiintei noastre, este un timp al Facerii si nu rareori oamenii remarcă în inima lor spirituala că, practic, s-au născut a doua oară în timpul unui astfel de tabere-retreat.

  Ceea ce facem noi, intr-o astfel de situatie este partea noastra iar restul este „partea lui Dumnezeu”, care este mai mare sau mai mica și pe care El o oferă după criterii care nouă ne scapă, dar care întotdeauna sunt juste.

  O tabără de yoga poate fi și un timp al iubirii, după posibilitățile fiecăruia.
  20140824_125253
  20140824_125250

   

   

   

   

   

  De fapt, atitudinea interioară și strategia unui yoghin ar trebui să fie astfel: in timpul anului să practice regulat și din toată inima pentru dezvoltarea sa transpersonala și in tabara-retreat să folosească aceste acumulari mai ales cantitative pentru a realiza cat mai mari salturi calitative.

  Succes tuturor (pe viitor) într-un astfel de demers autentic!
  20140822_193816
  Acharya Leonard

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...