• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  Semnificația mantrelor

  Universul în care trăim este un univers vibratoriu, totul de la spiralele de ADN până la cele mai îndepărtate galaxii se află într-o constantă vibrație, rezultată dintr-o emisie a sunetelor subtile. Marii  întelepți yoghini sau Rishis, din trecut, aveau puterea de a auzi aceste sunete subtile. Ei au descoperit că anumite sunete specifice ne pot energiza mintea în diverse moduri, putând uneori să trezească puteri sau abilitati psihice denumite Siddhis.

  Aceste sunete subtile se regăsesc în inima mantrelor, care sunt cuvinte sacre cu o putere deosebită. Sensul cuvântului mantra este literar: acel sunet, acel cuvant care elibereaza mintea. (man=minte, tra=a elibera).

  Mantrele acționează asupra noastră prin două mecanisme, primul este legat de efectul vibrației sunetului asupra noastră, iar al doilea este legat de efectul energetic și emoțional colectiv care se află în spatele cuvintelor și care s-a acumulat de-a lungul timpului, datorită repetării lor constante, pe perioade îndelungate de timp.

  Mantrele și astrologia vedică

  În tradiția vedică, o mare importanță este dată mantrelor ca mijloc de a influența vibrațiile și energiile prezente în creație. Mantrele sunt vibrații sonore și, așa cum ne învață astazi știința modernă (fizica cuantică), întreaga creație este alcătuită din energie care vibrează pe diferite frecvențe. Nu există materie solidă, deoarece atomii, protonii, electronii nu par a fi nimic mai mult decât energie care vibrează extrem de rapid. Tradiția vedică a clasificat diversele tipuri de vibrații care au efecte specifice asupra noastră și a mediului nostru ca devatas sau zei / îngeri, de aceea se spune că devatas au o mantra sharira, adică corpul lor (sharira) este alcătuit din vibrații (mantra), ceea ce înseamnă că ele nu sunt altceva decât vibrații.

  Astrologia vedică ne învață de asemenea, că diferitele planete au anumite efecte asupra noastră și a mediului nostru. De exemplu, Luna are o influență directă asupra corpului și a minții noastre, precum și asupra apei (se știe că Luna este cea care cauzează mareele). În același mod, celelalte planete au de asemenea, efecte specifice asupra anumitor părți ale corpului, minții și mediului înconjurător.

  Deoarece mantrele pot fi utilizate pentru a echilibra sau a spori anumite vibrații, ele au fost considerate o modalitate eficientă de a echilibra sau armoniza efectele negative datorate acestor influențe planetare, precum și o modalitate de a spori efectele pozitive pe care acestea le-ar putea cauza.

  Astfel, sistemul astrologiei vedice este bazat pe cele 9 planete (Nava Graha) care se deplasează prin cele 12 constelații, rezultând 108 (9×12) poziții planetare diferite sau efecte / influențe care trebuie armonizate sau pacificate. Din acest motiv, se spune că mantrele trebuie repetate de cel puțin 108 ori, pentru a neutraliza aceste influențe.

  Prin repetarea mantrelor sau japa  vom reuși să ne purificăm centrii energetici și corpurile noastre subtile, în plus, ele vor forma un scut de energie protectoare în aura noastră, care ne va proteja de influențele astrale nefavorabile.

  sursa: aici

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...