• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  Ni se spune mereu să facem binele.

  Dar ce este binele?

  Binele nu este tot ceea ce este plăcut. Drogurile, otrăvurile dulci sau parfumate, capcanele cu momeli atrăgătoare arată că nu putem decela astfel binele.

  Binele nu este ceea este dureros, chiar dacă penicilina, cleștele stomatologului sau pedeapsa corectoare a bunului părinte au fructe plăcute și ne ajută foarte mult.

  O faptă cu fructe aparent dulci astăzi poate avea rezultate amare mâine și din nou dulci poimâine.

  O faptă apreciată de societate astazi va fi pedepsita cu temniță grea mâine sau ovaționată într-o altă zonă de pe glob.
  A ucide în război sau în lupta cu răufăcătorii pare bine, iar crima privată este pedepsită ca fiind răul.

  Deci… haideți să facem binele… numai și numai binele…dar care este acela?

  Ce este de fapt binele?

  Este practic imposibil de prevăzut toate consecintele unui gest pe care îl facem acum deoarece structura de evenimente este ca și infinit de complexă.

  Într-un film în care oameni călătoreau în trecut, unul din aceștia strivește cu bocancul un fluture. Atât și nimic mai mult a fost de ajuns pentru ca în timpul din care plecaseră propria lor existență să nu mai fie posibilă, datorită lanțului de evenimente în cascadă ce s-au repercutat peste sute de mii de ani de la simpla ucidere a unui fluture.

  Avem liberul arbitru și aceste pare și este un dar inestimabil, dar apare aceasta excepțională dilemă: cum îl vom folosi dacă dorim să facem doar binele?

  La prima vedere pare că putem face nici cel mai mic gest, deoarece oricare ar fi acela, consecințele sunt incalculabile.

  Pe cale rațională nu putem afla care este binele, deoarece, așa cum am spus complexitatea evenimenteleor este ca si infinită.

  Singura conștiință care poate cunoaște această infinită complexitate în mod perfect și instantaneu este Dumnezeu.
  Acțiunea bună, pentru orice ființă dotată cu liber arbitru și, cel puțin, niște rațiune, este acțiunea în acord cu voința divină.

  Orice altă acțiune, oricât de strălucitoare aparent, dar care nu este în acord cu voința divină, este fie o acțiune realizată din ignoranță sau fie una luciferică, dacă știm sigur că nu este în acord cu voința divină, adică cu binele rezultat din cunoașterea instantanee a rezultatului cvasiinfinit de complex al faptelor noastre.

  De fapt, chiar acesta este fundamentul satanismului: să faci numai ce vrei tu, dar acest tu nefiind Sinele sau scânteia divină din om, ci ego-ul, personalitatea efemeră.

  Sub acoperirea unui ideal aparent strălucitor și care dă iluzia unei libertăți (de moment, până va trebui să suportăm reflexia acțiunii, datorită legii Acțiunii și Reacțiunii), satanismul dezvoltă în om dorința de a alege în mod liber ce vrea el, la nivelul ego-ului, indiferent dacă fructele finale ale acțiunii sunt dulci sau amare, indiferent dacă sunt în acord cu voința divină sau nu.

  Un om înțelept alege însă, tot în mod liber, să facă acea acțiune despre care știe sigur că, oricât de multe sunt evenimentele care urmează după ea, rezultatul final va fi bun.

  Deci, cum aflăm care acțiuni sunt în acord cu voința divină și care nu sunt?

  Ei bine, deși pare greu de crezut, există un procedeu esoteric simplu și eficient care genereaza un rezultat absolut incredibil : ne oferă răspunsul la această întrebare, fără intermediari, în orice moment din zi și din noapte, indiferent dacă sutem bogați sau săraci, inteligenți sau mai puțin inteligenți.

  Acest procedeu se studiază pe Calea Inimii.

  In plus, dacă cineva are sufletul trezit sau chiar are o realizare spirituală deosebită cum ar fi revelarea propriului Sine interior, atunci acesta simte, fără să aibă nevoie de nici o informație, ce este bine si ce nu este bine.

  Perceperea binelui sau a răului este în funcție de propriul nostru nivel spiritual.

  Totuși, până când stăpânim un procedeu esoteric special sau până ne trezim spiritual, cum acționăm?
  Aici este excepțională metoda indicată de Sfantul Serafim de Sarov: ”Iubește și fă ce vrei!”

  Metoda este foarte bună, fiindcă, dacă iubim, atunci nu mai vrem să realizăm decât anumite acțiuni.

  Oricum, suntem, cu siguranță, datori să alegem să înfăptuim cel puțin ceea ce, măcar, ne apare nouă , cu actualul nivel spiritual și cu actualel instrumente interioare, ca fiind binele.

  Haideți cu toții să facem Binele.

  Acharya Leonard
  Societatea Academică AdAnima
  07.10.2010

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...