• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  pergamentPergamentele Sufletului au puterea de a susține și ghida itinerariul transformării interioare și exterioare a unui om, transmițînd o anumită înțelepciune de viață, o înțelepciune practică sau, cum i se mai spune în limba greacă – sophrozin.

  Textul Inițierii din Pergamentele Sufletului este fermecător și cu adevărat valoros, dar valoarea sa nu se arata decât dacă este pus în practică.
  Aceste pergamente se predau aspiranților de pe Calea Inimii pentru a avea un sprijin valoros în căutarea lor de a trăi spiritualitatea în mijlocul vieții.
  Sursa lor de inspirație este o lucrare a lui Og Mandino numită ”Cel mai vestit vânzător din lume”. Aceasta a constituit cândva un punct de plecare pentru această mină de înțelepciune practică ce a devenit, în prezent, inițierea în Pergamentele Sufletului de pe Calea Inimii.

  Vă rezumăm, în continuare, povestea Vânzătorului, din cartea lui Og Mandino și a primelor pergamente, care în carte sunt, totuși, mai lumești și într-o formă perfectibilă.

  Menționăm că cel mai vestit vânzător din lume nu fost vestit fiindcă a vândut mult, ci fiindcă a iubit mult.

  Se spune că acum mai bine de două milenii în Orient trăia un negustor pe nume Pathros, care era foarte bogat.
  Bogăția el o realizase pornind de la foarte puțin – aproape nimic. Împlinirea sa intrase în legendă și datorită faptului că se arătase înțelept și brav în acțiunile sale, deși marea lui bogăție ar fi putut să îi strice cumva caracterul.
  Misterul îmbogățiri sale era încă necunoscut, dar nimeni nu găsise ceva imoral sau care să încalce legea țării.

  În una din caravanele sa se afla și un băiat de cămile pe nume Hafid.
  Acesta era cumva diferit, fiindcă ochii lui păreau mai ageri și inima mai trează decât a celorlalți băieți de vârsta lui. Băiatul îl admira pe Pathros și dorea să reușească.

  Hafid a cerut respectuos să devină să devină vânzător pentru Pathros și acesta a acceptat (destul de greu) să facă o încercare, dându-i o mantie foarte deosebită pentru a o vinde.
  Ei bine, Hafid a mers din om în om căutând să vândă mantia, învățând această îndeletnicire tot mai bine, odată cu fiecare om cu care vorbea.
  Seara încă nu vânduse mantia și se apropie de un fel de grajd ce se afla la marginea așezării.

  Acolo el a fost martor la nașterea lui Iisus și a fost impresionat de copil, de steaua strălucitoare care scâteia pe cer și de magii care au venit, conduși de stea, să se închine Pruncului. De aceea și-a dăruit prețioasa sa mantie pentru a fi învelit Pruncul, deși, în felul acesta se aștepta să piardă posibilitatea de a mai promova ca vânzător la Pathros.

  Pathros l-a primit apoi cu mirare, dar i-a ascultat povestea.
  Astfel, el a înțeles că acel tânăr posedă nu doar voință de a reuși, dar și înțelepciunea de a realiza o ierarhizare corectă a ceea ce este important și, mai ales, că are sufletul treaz.

  De aceea, Pathros a înțeles că acest tânăr este omul căruia să îi încredințeze inițierea sa, care i-a permis să se revoluționeze pe sine însuși pentru a putea apoi să aibă o atât de valoroasă realizare interioară, dar și exterioară – bogăția, faima și respectul cu care era înconjurat.
  Această inițiere era scrisă pe un număr de pergamente care trebuiau citite și puse în aplicare într-un anume fel.
  I le dăruiește băiatului împreună cu șapte mantii și îi explică valoarea inestimabilă a inițierii primite, care era mai importantă decât toate bogățiile pe care el, Pathros, le deținea.

  Inițierea nu era permis a fi transmisă decât unei singure persoane și el îl alesese pe Hafid.

  Hafid aplică inițierea și își depășește mentorul și apoi caută și el să ducă inițierea mai departe.

  Peste mulți ani Hafid – acum chiar bătrân – se întâlnește cu Sfântul Pavel, care îl impresionează din primul moment datorită misiunii sale spirituale și datorită faptului că purta pe umeri o mantie veche. Află de la Pavel că este mantia lui Iisus, pe care Mântuitorul i-a dăruit-o explicându-i că a primit-o la rândul lui de la un om deosebit- care fusese însuși copilul Hafid, acum matur.

  Astfel, acesta este semnul care îl face pe Hafid să înțeleagă că Pavel este omul care are nevoie de inițierea specială a pergamentelor și i le oferă. Inițierea aceasta se presupune că a permis lui Pavel să pună cu atât de mare putere și eficiență bazele bisericii creștine de mai târziu.”

  Aceasta este povestea pergamentelor care permit obținerea succesului spiritual și material în viață.

  Pentru a gusta din plăcerea Pergamentelor Sufletului- aici în foma clasică, neorientată cu totul spre spiritualitate – citiți și


  http://www.adanima.org/2006/04/08/astazi-incep-o-viata-noua/

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...