• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  peisajMulti oameni speră, uneori toată viaţa, că dacă ar avea condiţii mai bune, o casa într-o zonă mai liniştită sau un loc de muncă mai putin solicitant, ar avea o viaţă mai armonioasă şi s-ar apropia cu adevărat de spiritualitate.
  Unii se retrag în peşteri, alţii îşi construiesc case la ţară, eventual într-o zonă feerică, cu peisaje minunate şi aer curat.
  Acestea în speranţa că astfel viaţa lor ar putea să ia o turnură armonioasă sau chiar spirituală şi vor reuşi, în sfârşit, ceea ce nu au reuşit mult timp datorită stress-ului şi oamenilor dizarmonioşi.
  Şi, vâzând că nu fac faţă, fug din faţa încercărilor.
  Ei bine, există o maximă care spune că
  “ceea ce nu este suficient de puternic pentru a te distruge, te face mai puternic”.
  In fine lucrurile sunt, binenţeles, excelente, atunci cand reuşim să facem faţă.

  Ce se întâmplă când avem impresia că nu vom face faţă încercărilor?

  Urmărim să facem eforturi si mai mari pentru a ne depăşi şi pentru a avea o putere mai mare şi o înţelepciune mai profundă.

  Şi cerem ajutorul lui Dumnezeu, spunându-i cu sinceritate
  că ne e greu şi ne trebuie ceva sprijin, noi nedorind altceva decât să evoluăm spiritual şi să fim cât mai buni copii ai Săi.
  Dacă demersul nostru este curat şi sincer, este imposibil să nu primim un ajutor adecvat în direcţia creşterii spirituale.
  Adică facem tot posibilul să facem faţă situaţiei.
  Dacă ne retragem “la ţară” sau “în peşteră” lucrurile par să se liniştească, dar, de fapt, ” nu mai concurăm la liga întâi” 🙂 ci la una inferioară.
  Adică, de fapt, întoarcem spatele examenului şi cerem unul mai mic.
  Si ce se va întâmpla mai departe?
  Liniştea spaţiului din jurul nostru va fi agreabilă, dar după o vreme agerimea, vigilenţa şi forţa spirituală pe care învăţasem să le manifestăm sau ni se cerea să le manifestăm vor scade semnificativ şi ne vom “adapta” la ritmul mai lent al noii situaţii.
  Peisajele minunate şi ambianţa armonioasă pot ajuta, dar, nu uitaţi că
  “omul sfinţeşte locul”,
  iar “locul rareori sfinţeşte – întrucâtva – omul”.
  .

  Adică e bine să urmărim să avem în jur o ambianţă cât mai armonioasă, dar trebuie să ne fie clar că, dacă nu avem sau nu câştigăm aptitudinea de a avea armonia în noi, cea exterioară cu greu se infiltrează în noi sau s-ar putea, chiar, să nu o vedem absolut deloc (în lipsa unei stări interioare adecvate).

  Metoda cea mai bună de acţiune rezultă din maxima

  “decât să aşterni un covor pufos pe toată suprafaţa pâmântului, este mult mai simplu şi mai înţelept să îţi pui încălţări în picioare”

  şi asta ne învaţă, prin metodele ei specifice,
  Calea Inimii AdAnima – Spiritualitate în mijlocul vieţii.

  Această Cale este şi o cale quasialchimică, deoarece transmută şi sublimează încercările vieţii în realizări spirituale.

  profesor Leonard Radutz
  Societatea Academică AdAnima
  Bucureşti, 22 august 2009

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...