• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  full-moon-aquariusLuna plină reprezintă perioada de apogeu a influenţei Lunii asupra planetei noastre.Este acel moment în care fluxul ajunge la maxim, creşte receptivitatea, iar sensibiliatea tuturor organismele vii este amplificată. Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

  Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este şi unul din motivele pentru care se recomandă să nu luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului şi a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

   

  INFLUENŢA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adica de pe 10 august, ora 03:08, pana pe 11 august, ora 15:08! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună.

  Ce este bine sa evitam in aceasta perioada: este neintelept sa facem dragoste in perioada de influenta nefasta a Lunii Pline. In timpul actului amoros, datorita fuziunii si dilatarii aurice profunde dintre cei doi iubiti, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, intr-un mod inconstient, vibratiile negative existente in mediu. S-a constatat ca acele cupluri care NU respecta aceasta interdictie, se confrunta mult mai des cu probleme si tensiuni penibile, care nu au au adeseori nici o motivatie, respectiv asta exacerbeaza manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretentiilor si uneori a starilor de violenta verbala, psihică sau chiar fizica.

  Cu 48 de ore inainte de momentul astral de Luna Plina, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este extrem de benefica asupra planetei noastre. In aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 8 august 2014, o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii, si armoniei universale (Tripura Sundari simbolizand Marea Putere Cosmica a frumusetii, armoniei si iubirii divinie). Este ziua in care putem sa ne temperam pornirile si ambitiile egoiste prin constientizarea adevaratelor noastre aspiratii, fiind o zi pe care merita sa o consacram iubirii, artei, frumusetii, actiunilor pline de daruire.

  ……….

  Aspecte specifice

   

  Luna Plina se formeaza in semnul Varsator, pe data de 10 august 2014, ora 21:08 ora Romaniei pe gradul 18:02 si este o faza a Lunii in care Luna in Varsator este in opozitie perfecta ( aspect astrologic de 180 grade ) cu Soarele in Leu. Dupa cum ne-am obisnuit, stim deja ca momentul astral de Luna Plina ne aduce in prim plan, promisiunea implinirii unor activitati incepute la Luna Noua care s-a format in acelasi semn, deci tot in Varsator , in luna ianuarie 2014, cand am plantat “semintele”, iar acum vom culege roadele, depinde de cum am “udat” si ingrijit gradina in acest interval de timp.

  Dupa cum am subliniat mai sus, faza de Luna Plina reprezinta un aspect provocator ( opozitie, 180 grade) ce induce un puternic conflict interior, ne face mai nervosi dar si mai plini de energie, accentuateaza lipsa claritatii in gandire, o minte incetosata, un puternic zbucium sufletesc suportat cu dificultate, dezechilibru comportamental fata de celalalt sex.

  Ascendentul momentului de Luna Plina in Varsator se formeaza in zodia Pestillor pe gradul 6:23, si aduce in joc o energie mutabila, de apa ce va sti sa alterneze veselia si distractia cu momentele de depresie si tristete.

  In urmatoarea perioada este important sa invatam sa traim prin credinta si intuitie, in acest fel, vocea interioara ne va ghida in directia cea buna daca vom avea incredere in ea. Muzica ne poate fi o sursa de inspiratie extraordinara, si in acelasi timp va oferi si linistea de care avem nevoie. Tot in aceasta perioada, este posibil sa apara reactii neobisnuite la medicamente, alimente, alcool, picioarele devin mai sensibile (Pestii guverneaza zona picioarelor in organismul uman).

  Guvernatorul ascendentului in Pesti este Neptun care in acest moment se afla in mers aparent retrograd( ceea ce ne arata inca nu ne-am desprins de trecut ) in Pesti, accentuand importanta acestei energii. Neptun regrograd in casa I, ne poate ajuta ( daca ne ascultam intuitia) sa vedem mai clar in visele, fanteziile noastre; este un moment frumos pentru vindecare, compasiune si accesarea potentialul nostru vizionar.

  Uranus se afla si el in mers aparent retrograd in Berbec jucand rolul unui asistent astral important ce mediaza acest conflict intre Luna si Soare (aflate in opozitie), intre ceea ce am inceput in trecut si ceea ce ar fi benefic pentru viitorul nostru. Uranus retrograd mediaza “ intalnirea entitatilor spirituale lunare cu ingerii solari”, am putea sa ne gandim la Uranus ca la un avocat astral care ne apara drepturile, si ne acorda o noua sansa.

  Luna Plina in Varsator activeaza axa XII-VI, o axa sanatatii dar si a limitarilor si poate aduce probleme legate de munca, serviciu, rutine, trecut dar si de sanatate. Prezenta Lunii Pline in casa XII favorizeaza blocaje de tot felul, sensibilitate extrema, reactii intarziate la experiente emotionale, singuratate, izolare fortata sau de nevoie, ne vorbeste despre o emotie inchisa, izolata care are nevoie de vindecare.

  Cand intram in casa XII, deschidem ( daca putem) o poarta catre renasterea noastra interioara, catre datoriile noastre karmice dar adesea drumul este plin de fantomele trecutului care continua sa ne bantuie, sau care ne chinuiesc pentru mult timp.

  Acum este momentul in care ne putem sonda trecutul avand de partea noastra Luna Plina in Varsator in casa XII, ce ne ajuta sa facem lumina in tot ce este ascuns, in secrete, limitari, dusmani, daruri divine, recompense sau pierderi.

  In cele din urma, casa XII este un loc menit sa ne transforme uneori in totalitate, daca suntem suficient de deschisi, daca avem curajul sa privim cu curaj himerele trecutului. Astfel vom reusi sa descoperim ca in spatele intunericului se afla o lumina stralucitoare, dar pentru a ajunge la ea avem nevoie de credinta, de dezvoltare spirituala, de dorinta de a inota in ape necunoscute dar care ne conduc la adevaruri spirituale, la Dumnezeu.

   

   

  sursa: http://adriana-astro.com

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...