• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  fmsLuna Plina poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata noastra, in actiunile noastre, ne poate ghida si arata drumul cel bun.

   INFLUENŢA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adica de pe 22 aprilie  ora 14;23, pana pe 23 aprilie  ora 02:23! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună.

  Ce este bine sa evitam in aceasta perioada: este neintelept sa facem dragoste in perioada de influenta nefasta a Lunii Pline. In timpul actului amoros, datorita fuziunii si dilatarii aurice profunde dintre cei doi iubiti, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, intr-un mod inconstient, vibratiile negative existente in mediu. S-a constatat ca acele cupluri care NU respecta aceasta interdictie, se confrunta mult mai des cu probleme si tensiuni penibile, care nu au au adeseori nici o motivatie, respectiv asta exacerbeaza manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretentiilor si uneori a starilor de violenta verbala, psihică sau chiar fizica.

   

  Tripura Sundari – 20 aprilie 2016

  Cu 48 de ore inainte de momentul astral de Luna Plina, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este extrem de benefica asupra planetei noastre. In aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 20 aprilie 2016,  cu momentul de maxim la ora 08:23, o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii si armoniei universale (Tripura Sundari simbolizand Marea Putere Cosmica a frumusetii, armoniei si iubirii divinie). Este ziua in care putem sa ne temperam pornirile si ambitiile egoiste prin constientizarea adevaratelor noastre aspiratii, fiind o zi pe care merita sa o consacram iubirii, artei, frumusetii, actiunilor pline de daruire. Pentru cei care se afla intr-o relatie de cuplu este un moment privilegiat in care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

  Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

  Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este şi unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului şi a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

   

  scorpioAspecte specifice

  Luna Plina se formeaza in semnul Scorpionului pe data de 22 aprilie 2016, la ora 08:23, ora Romaniei pe gradul 2:31  si este o faza a Lunii in care Luna in Scorpion  este in opozitie perfecta ( aspect astrologic de 180 grade ) cu Soarele in Taur  aflat pe acelasi grad  2:31  . Dupa cum ne-am obisnuit, stim deja ca momentul astral de Luna Plina ne aduce in prim plan, promisiunea implinirii unor activitati incepute la Luna Noua care s-a format in acelasi semn, deci tot in Scorpion, in luna noiembrie 2015, cand am plantat “semintele”, iar acum vom culege roadele, depinde de cum am “udat” si ingrijit gradina in acest interval de timp. Putem spune ca suntem fortati sa actionam, sa schimbam conditiile care nu ne satisfac, atat launtric cat si in exterior.

   Cei care vor fi mai mult influentati de aceasta energie astrala, vor fi cei care sunt nascuti in jurul datei de 22 aprilie, august, noiembrie sau februarie( plus, minus 3 zile), ei vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul , descendentul , MC sau orice planeta personala in jurul gradelor 2  din Scorpion, Varsator, Taur si Leu (semnele  fixe).

  Luna Plina este un aspect de opozitie, un aspect dinamic intre doua energii complementare ce cere de la noi efort, atentie marita pentru a gasi un echilibru dar acesta poate fi gasit doar daca cautam un numitor comun intre cele doua energii Scorpion si Taur.

  Acest moment astral ne cere sa echilibram aceste energii care au in comun preocuparea pentru bani, valori, control, sexualitate, senzualitate, putere, incapatanare extrema. Daca Taurul vorbeste prin verbul “a avea”,  vrea siguranta materiala si emotionala, semnul Scorpion conjuga intr-un mod profund verbul “ a dori”, ii place riscul, misterul, puterea, schimbarea si transformarea.

  Luna plina in Scorpion formata de opozitia dintre Soarele in Taur si Luna in Scorpion  activeaza axa VI – XII, o axa a sanatatii dar si a limitarilor, aici dialogul astral intre cele doua luminarii ne obliga sa ne confruntam cu suferintele create de anumite renuntari dar si greseli in dragoste, munca, cariera, familie, rude.

  Aceasta lunatie  ne poate ajuta sa raspundem la intrebarea “In slujba cui vrem sa fim astfel incat sufletul nostru sa nu fie ranit”:”Esti ceea ce mananci” iar  aceasta Luna Plina ne invata ca hrana nu se rezuma doar la alimente ci si la sentimente, idei, emotii, credinta.

  Totul se desfasoara pe fondul a cinci planete retrograde ( Marte retrograd in Sagetator, Jupiter retrograd in Fecioara, Saturn retrograd in Sagetator, Pluto retrograd in Capricorn iar Mercur intra in miscare aparent retrograde pe 28 aprilie) nu este decat o “Nota de plata karmica”a faptelor din trecut, vieti trecute, situatiile par stranii fara nici un control din partea noastra, plata este plata si nu putem sa o amanam, acum, bat clopotele astrale si ne cheama la o slujba de iertare si de mantuire a noastra. Putem privi aceasta mantuire, corelata si cu sosirea saptamanii luminate, dinaintea sarbatorilor de Paste, moment in care suntem chemati sa ne purificam trupurile, mintile si sufletele pentru a onora gestul facut de Isus pe muntele Golgotei, atunci cand s-a sacrificat pentru mantuirea noastra.

  Luna Plina in Scorpion ne poate ajuta sa vedem tot ceea ce este intunecat, ascuns, nesanatos in viata noastra. Verbul  caracteristic Scorpionului este “ a dori “ reamintindu-ne in aceste zile ca putem vedea mai clar care dorinte pot fi realizate si care trebuie lasate “ sa se stinga”. Ambele semne sunt renumite pentru posesivitatea lor dar aceasta Luna Plina in Scorpion ne cere sa intelegem ca cele mai importante  “valori ” sunt zidite in suflet. Scorpionul nu detine pe lucruri, aici doar sufletul vorbeste, construieste,  astfel incat  tot ce nu ne mai serveste in viata trebuie sa moara pentru a face loc unor experiente noi.

   

  sursa: http://adriana-astro.com/

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...