• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  luna sagetatorLuna plină reprezintă perioada de apogeu a influenţei Lunii asupra planetei noastre.Este acel moment în care fluxul ajunge la maxim, creşte receptivitatea, iar sensibiliatea tuturor organismele vii este amplificată. Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

  INFLUENŢA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM. Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună.

  Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este şi unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului şi a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

  Ce este bine sa evitam in aceasta perioada: este neintelept sa facem dragoste in perioada de influenta nefasta a Lunii Pline. In timpul actului amoros, datorita fuziunii si dilatarii aurice profunde dintre cei doi iubiti, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, intr-un mod inconstient, vibratiile negative existente in mediu. S-a constatat ca acele cupluri care NU respecta aceasta interdictie, se confrunta mult mai des cu probleme si tensiuni penibile, care nu au au adeseori nici o motivatie, respectiv asta exacerbeaza manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretentiilor si uneori a starilor de violenta verbala, psihică sau chiar fizica.

  Cu 48 de ore inainte de momentul astral de Luna Plina, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este extrem de benefica asupra planetei noastre. In aceasta luna, ziua de Tripura Sundari va avea loc  miercuri ,  11 iunie 2014, o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii, si armoniei universale (Tripura Sundari simbolizeaza Marea Putere Cosmica a frumusetii, armoniei si iubirii divinie). Este ziua in care putem sa ne temperam pornirile si ambitiile egoiste prin constientizarea adevaratelor noastre aspiratii, fiind o zi pe care merita sa o consacram iubirii, artei, frumusetii, actiunilor pline de daruire.
  ……….

  Aspecte specifice
  Aspectul de Luna Plina din data de 13 iunie 2014 are loc la ora 07:11 ora Romaniei, pe gradul gradul 22:06 din zodia  Sagetatorului, moment in care Luna se afla in opozitie perfecta cu Soarele aflat in zodia Gemenilor pe gradul 22:06.
  Deja stim acum, ca in momentele de Luna Plina culegem roadele semintelor actiunilor “semanate” in urma cu sase luni, mai precis atunci cand a avut loc Luna Noua in Sagetator pe data de 3 decembrie 2013, accentuand astfel mesajul karmic pe care il poarta aceasta Luna Plina.

  Cei care vor fi mai mult influentati de aceasta energie astrala, vor fi cei care sunt nascuti in jurul datei de 13 ( plus, minus trei zile) sau de cei care au axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului 22, in zodiile Sagetator, Gemeni, Fecioara sau Pesti.
  Energia degajata de aceasta Luna Plina este o energie intensa, puternica dinamica, care pune lucrurile in miscare.

  Luna Plina in Sagetator se afla intr-un semn mutabil, un semn de foc, dinamic, care ne aduce o energie expansiva, care ne face optimisti, indemnandu-ne sa incercam lucruri noi si sa exploram noi orizonturi. In acelasi timp Luna in Sagetator aduce liniste sufleteasca prin adevar, prin idealuri inalte, calatorii, libertate, cunoastere inalta, filosofii, iar Soarele in Gemeni ne aminteste ca mintea noastra se dezvolta prin experiente personale si imediate, prin demonstratii, dovezi de tot felul.

  Aceasta Luna Plina activeaza axa XII-VI, o axa a sanatatii dar si a limitarilor, aici dialogul astral intre cele doua luminarii ne obliga sa ne confruntam cu suferintele create de anumite renuntari dar si greseli in dragoste, munca sau cariera.

  O Luna Plina in Sagetator in casa VI lumineaza tot ceea ce inseamna rutina, loc de munca, sefi, colegi, sanatate. In casa VI, munca, serviciul innobileaza sufletul dar pana sa ajungem aici, trebuie sa ne ocupam de crizele ce apar pe parcurs.

  Aceasta Luna in Sagetator este guvernata de Jupiter in Rac iar inconjunctia ( aspect de 150 grade) este aspectul astral care se formeaza intre ele.

  Jupiter in Rac in aspect de inconjunctie cu Luna in Sagetator este ca o ghicitoare astrala a carui raspuns cere eforturi repetate, ajustari , adaptari pana ajungem sa raspundem corect. Luna Plina in aspect de inconjunctie cu Jupiter fac ca emotiile, modul de comunicare a sentimentelor (luna) si valorile  mai mari decat viata, credinta  ( Jupiter) sa nu gaseasca prea usor un numitor comun.

  Acest aspect de inconjuctie, dubleaza criza adusa de Luna Plina in casa VI, de aceea trebuie sa fim foarte atenti ce hotarari luam, dar daca ne ascultam intuitia, ea ne poate ajuta sa dirijam sageata schimbarii intr-un mod corespunzator.

   

  sursa: http://adriana-astro.com

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...