• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  full-moon-in-sagittariusLuna Plina poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata noastra, in actiunile noastre, ne poate ghida si arata drumul cel bun.

   INFLUENŢA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adica de pe 21 mai ora 06:15, pana pe 22 mai  ora 18:15! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună.

  Ce este bine sa evitam in aceasta perioada: este neintelept sa facem dragoste in perioada de influenta nefasta a Lunii Pline. In timpul actului amoros, datorita fuziunii si dilatarii aurice profunde dintre cei doi iubiti, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, intr-un mod inconstient, vibratiile negative existente in mediu. S-a constatat ca acele cupluri care NU respecta aceasta interdictie, se confrunta mult mai des cu probleme si tensiuni penibile, care nu au au adeseori nici o motivatie, respectiv asta exacerbeaza manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretentiilor si uneori a starilor de violenta verbala, psihică sau chiar fizica.

   

  Tripura Sundari – 20 mai 2016

  Cu 48 de ore inainte de momentul astral de Luna Plina, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este extrem de benefica asupra planetei noastre. In aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 20 mai 2016,  cu momentul de maxim la ora 00:15, o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii si armoniei universale (Tripura Sundari simbolizand Marea Putere Cosmica a frumusetii, armoniei si iubirii divinie). Este ziua in care putem sa ne temperam pornirile si ambitiile egoiste prin constientizarea adevaratelor noastre aspiratii, fiind o zi pe care merita sa o consacram iubirii, artei, frumusetii, actiunilor pline de daruire. Pentru cei care se afla intr-o relatie de cuplu este un moment privilegiat in care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

  Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

  Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este şi unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului şi a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

   

  Sagittarius-Full-Moon-Aspecte specifice

  Luna Plina se formeaza in semnul Sagetatorului pe data de 22 mai 2016, la ora 00:15, ora Romaniei pe gradul 1:14  si este o faza a Lunii in care Luna in Sagetator  este in opozitie perfecta ( aspect astrologic de 180 grade ) cu Soarele in Gemeni aflat pe acelasi grad  1:14. Dupa cum ne-am obisnuit, stim deja ca momentul astral de Luna Plina ne aduce in prim plan, promisiunea implinirii unor activitati incepute la Luna Noua care s-a format in acelasi semn, deci tot in Sagetator, in luna decembrie 2015, cand am plantat “semintele”, iar acum vom culege roadele, depinde de cum am “udat” si ingrijit gradina in acest interval de timp. Putem spune ca suntem fortati sa actionam, sa schimbam conditiile care nu ne satisfac, atat launtric cat si in exterior.

   Cei care vor fi mai mult influentati de aceasta energie astrala, vor fi cei care sunt nascuti in jurul datei de 22 mai, septembrie, decembrie sau martie (plus, minus 3 zile), ei vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul , descendentul , MC sau orice planeta personala in jurul gradelor 2  din Sagetator, Pesti, Gemeni si Fecioara (semnele  mutabile).

  Luna Plina este un aspect de opozitie, un aspect dinamic intre doua energii complementare ce cere de la noi efort, atentie marita pentru a gasi un echilibru dar acesta poate fi gasit doar daca cautam un numitor comun intre cele doua energii Sagetator si Gemeni,  Ea reprezinta un obstacol de trecut in raport cu o intalnire, in relatiile noastre fie ca vorbim de relatia cu propria persoana, cu partenerul de viata, cu locul de munca, cu parintii, cu iubirea, cu copiii, etc. Acuma putem vedea acele fatete ale sinelui nostru, ale relatiilor noastre pe care  refuzam sa le vedem, sa le recunoastem pentru a face viata noastra mai linistita si armonioasa.

  Sagetatorul si Gemenii sunt doua semne care vorbesc despre natura mentala a oamenilor, mintea mare trebuie sa lucreze cu mintea mica, altfel apar dezechilibre. Aici, ideile nobile, adevarul, diversitatea, principiile fundamentale ale vietii ( Sagetator) sunt frumoase dar ele trebuie sa devina parte din realitatea zilnica( Gemeni). Ambele semne se pot risipi in mai multe directii iar aceasta Luna Plina poate evidentia acest lucru.

  Luna in Sagetator in opozitie cu Soarele in Gemeni activeaza casele X-IV, domenii ce vorbesc despre cariera, vocatie, functii inalte in stat, familie, tara, radacini, parinti. In casa X, Luna Plina in Sagetator este puternica si va pune un accent deosebit pe cariera, statut social, bogatie, valoarea noastra, femei puternice, aplicarea legii. Casa X este legata si de cei care au autoritate asupra noastra, in consecinta, aici ne intalnim cu puterea parintilor, sefi, guvern, presedinte, Dumnezeu. Vocatia este importanta in casa X, ce vrem sa realizam in aceasta lume, aici, cariera, obiectivele profesionale, ambitia si motivatile sufletului intra in joc.

  Sursa: http://adriana-astro.com/

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...