• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  Si iata-ne ajunsi la prima Luna Plina din acest an, un moment astrologic deosebit care ne poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata noastra, in actiunile noastre, ne poate ghida si arata drumul cel bun.

  ESTE NECESAR SA STIM CA INFLUENŢA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adica de pe 11 ianuarie ora 19:33, pana pe 13 ianuarie ora 07:33! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună.

  Ce este bine sa evitam in aceasta perioada: este neintelept sa facem dragoste in perioada de influenta nefasta a Lunii Pline. In timpul actului amoros, datorita fuziunii si dilatarii aurice profunde dintre cei doi iubiti, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, intr-un mod inconstient, vibratiile negative existente in mediu. S-a constatat ca acele cupluri care NU respecta aceasta interdictie, se confrunta mult mai des cu probleme si tensiuni penibile, care nu au au adeseori nici o motivatie, respectiv asta exacerbeaza manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretentiilor si uneori a starilor de violenta verbala, psihică sau chiar fizica.

   

  Tripura Sundari – 10 ianuarie 2017

  Cu 48 de ore inainte de momentul astral de Luna Plina, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este extrem de benefica asupra planetei noastre. In aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 10 ianuarie 2017, o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii si armoniei universale (Tripura Sundari simbolizand Marea Putere Cosmica a frumusetii, armoniei si iubirii divinie). Este ziua in care putem sa ne temperam pornirile si ambitiile egoiste prin constientizarea adevaratelor noastre aspiratii, fiind o zi pe care merita sa o consacram iubirii, artei, frumusetii, actiunilor pline de daruire. Pentru cei care se afla intr-o relatie de cuplu este un moment privilegiat in care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

  Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

  Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este şi unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului şi a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

   

  Aspecte specifice

  Aceasta Luna Plina se formeaza in data de 12 ianuarie 2017, la ora 13:33, ora Romaniei, pe gradul 22:27  in Rac  si este o faza a Lunii in care Luna in Rac este in opozitie perfecta ( aspect astrologic de 180 grade ) cu Soarele in Capricorn aflat pe acelasi grad  22:27.

  Ea degaja o energie intensa, puternica, magica ce ne ajuta sa culegem roadele muncii noastre, o munca inceputa odata cu Luna Noua in Rac  din iulie 2016, iar acum a venit timpul sa culegem roadele actiunilor “semanate” atunci.

  Influenta cea mai mare a acestei energii o vor simti persoanele nascute in jurul datei de 12 din toate semnele zodiacale dar in special, semnele cardinale: Rac, Berbec, Balanta, Capricorn.

  Luna Plina in semnul de apa al Racului, un semn de apa, feminin (introvertit), cardinal, este o Luna Plina pe axa Rac – Capricorn,  un aspect de opozitie, dinamic intre doua energii complementare care cere de la noi efort, atentie marita pentru a gasi un echilibru dar acesta poate fi gasit doar daca cautam un numitor comun intre cele doua energii, Rac si Capricorn.

  Ambele semne vorbesc despre sensibilitate, siguranta, securitate, responsabilitati dar intr-un mod diferit. Ambele semne vor sa construiasca ceva durabil dar in timp ce Racul vrea sa construiasca o casa, o familie, Capricornul vrea sa construiasca un stat, un imperiu, o afacere, o cariera puternica. Daca Racul are nevoie de constructii adevarate pentru familia lui, Capricornul are nevoie de aceste constructii pentru o societate, pentru siguranta unei colectivitati, tari.

  Semnul Racului ne invata gramatica verbului “ a simti” in timp ce semnul Capricorn  ne invata gramatica verbului “ a folosi”, in consecinta, opozitia Rac si Capricorn ne cere un echilibru intre ceea ce simtim si ceea ce folosim pentru construirea sigurantei noastre, a societatii in care traim, muncim, iubim. O Luna Plina pe axa Rac -Capricorn va pune un accent deosebit pe femei, functii inalte, autoritati, pe tot ce tine de “acasa”, familie, radacinile noastre, trecutul nostru, mama, instinct matern, probleme in familie, tara, patriotism, stabilitate emotionala si financiara.

  Luna Plina, opozitia dintre Luna in Rac si Soarele in Capricorn  activeaza axa III-IX, o axa ce deschide batalia intre mintea practica, experientele pamantesti si mintea mare, experientele care lasa materialul si imbratiseaza cunoasterea spirituala.

  In acelasi timp Luna in Rac in opozitie cu Soarele in Capricorn ( faza de luna plina) in conjunctie cu Pluto in Capricorn si Jupiter in Balanta in opozitie cu Uranus in Berbec formeaza pe cer Marea Cruce Cardinala. Acest eveniment astrologic incredibil vesteste vremuri noi, este criza care distruge, sterge o cale si creeaza sau perfectioneaza o noua forma, o noua cale. Semnele cardinale sunt pionerii zodiacului, sunt initiatoare, impulsive cu privire la actiunile lor, fiecare semn astrologic vrea sa isi impuna identitatea, nevoia, calea.

  Pozitiv, aceasta cruce cosmica cardinala aduce in lumina problemele toxice , puterea toxica, structurile toxice (Pluto ) care cer o revolutie in gandire ( Uranus), o abordare corecta a relatiilor si a justitiei, pentru a restabili armonia in tot ce tine de viata privata si publica, familie si cariera, camin si tara.

  Insa aceasta Luna Plina in Rac are si un aliat, este vorba despre Marte in Pesti in casa XI  si asta datorita aspectului de trigon benefic cu Luna Plina in Rac.
  Marte in  Pesti si in casa XI, o casa naturala a Varsatorului, devine un luptator foarte idealist si aparator al idealurilor umanitare, este devotat idealismului religios, romantic, politic si social, capabil sa isi foloseasca vointa pentru un scop mai mare in orice fel de circumstante.

  Putem spune ca aceasta Mare Cruce Cardinala este o mana cosmica intinsa pentru  a corecta greselile noastre in mai multe domenii de viata si pentru a ne echilibra viata.

   

   

  Sursa: http://adriana-astro.com

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...