• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  fmgemini1524Aspectul de Luna plină reprezintă perioada de apogeu a influenţei Lunii asupra planetei noastre. Este acel moment în care fluxul ajunge la maxim, creşte receptivitatea, iar sensibiliatea tuturor organismele vii este amplificată.

   INFLUENŢA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adica de pe  5 decembrie, ora 20:21, pana pe 7 decembrie, ora 08:21! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună.

  Ce este bine sa evitam in aceasta perioada: este neintelept sa facem dragoste in perioada de influenta nefasta a Lunii Pline. In timpul actului amoros, datorita fuziunii si dilatarii aurice profunde dintre cei doi iubiti, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, intr-un mod inconstient, vibratiile negative existente in mediu. S-a constatat ca acele cupluri care NU respecta aceasta interdictie, se confrunta mult mai des cu probleme si tensiuni penibile, care nu au au adeseori nici o motivatie, respectiv asta exacerbeaza manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretentiilor si uneori a starilor de violenta verbala, psihică sau chiar fizica.

  Cu 48 de ore inainte de momentul astral de Luna Plina, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este extrem de benefica asupra planetei noastre. In aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 4 decembrie 2014, o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii, si armoniei universale (Tripura Sundari simbolizand Marea Putere Cosmica a frumusetii, armoniei si iubirii divinie). Este ziua in care putem sa ne temperam pornirile si ambitiile egoiste prin constientizarea adevaratelor noastre aspiratii, fiind o zi pe care merita sa o consacram iubirii, artei, frumusetii, actiunilor pline de daruire. Pentru cei care se afla intr-o relatie de cuplu este un moment privilegiat in care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

  Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

  Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este şi unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului şi a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

  ……….

  Aspecte specifice

  fullmoongemini Luna Plina se formeaza in semnul Gemenilor pe data de 6 decembrie, ora 14:21 ora Romaniei pe gradul 14:15 . Luna Plina in Gemeni, un semn al mintii, al curiozitatii, al flexibilitatii dar si al dualismului, se formeaza pe gradul 14: 15 in opozitie cu Soarele in Sagetator pe acelasi grad, 14:15. Dupa cum ne-am obisnuit, stim deja ca momentul astral de Luna Plina ne aduce in prim plan, promisiunea implinirii unor activitati incepute la Luna Noua care s-a format in acelasi semn, deci tot in Gemeni, pe 28 mai 2014, cand am plantat “semintele”, iar acum vom culege roadele, depinde de cum am “udat” si ingrijit gradina in acest interval de timp.

  Faza de Luna Plina poate fi privita adesea ca “ un Mos Craciun “ astral care  aduce in viata fiecaruia ceea ce merita, culegem ce am semanat.

   Cei care vor fi mai mult influentati de aceasta energie astrala, vor fi cei care sunt nascuti in jurul datei de 6 decembrie, martie, iunie sau septembrie ( plus , minus 3 zile), ei vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul , descendentul , MC sau orice planeta personala in jurul gradelor 14 Gemeni, Sagetator, Pesti  sau Fecioara (semnele mutabile).

  O Luna Plina contine un aspect de opozitie, un aspect dinamic intre doua energii complementare ce cere de la noi efort, atentie marita pentru a gasi un echilibru, dar acesta poate fi gasit doar daca cautam un numitor comun intre cele  doua energii Gemeni si Sagetator.  Aerul Gemenilor intretine focul Sagetatorului dar cum focul trebuie tot timpul pazit pentru a nu produce pagube mari, acest aspect de opozitie are nevoie de reconciliere, ajustare, compromisuri si atentie marita.  Avem  insa un aliat de nadejde – Luna in Gemeni,  care ne daruieste o abilitate remarcabila de a folosi ratiunea pentru a ne controla emotiile, putem descrie foarte detaliat problemele noastre, putem vedea ambele parti ale unei probleme.

  Aceasta Luna Plina in Gemeni in opozitie cu Soarele in Sagetator activeaza casele II-VIII, case care vorbesc de bani putini, bani multi, talente native, putere, manipulare, secrete ascunse ale puterii, afaceri dubioase, pasiuni extreme, obsesii, lacomii. Casa II reprezinta apogeul conceptului de valoare, ne intreaba cum definim valoarea noasta dar si a celuilalt, ce vrem cu adevarat valoros in viata noastra, cum privim bani, cum achizitionam averi, valori, proprietati.

  Un aspect care sustine aceast moment astral este conjuctia Soarelui cu Mercur (ideea care straluceste, cuvantul care ilumineaza, comunicarea care trezeste pe cei din jur)  trimite asupra Lunii in Gemeni o multime de idei ceea ce ne poate nelinisti foarte mult. Este un aspect nervos dar daca putem sa ne calmam mintea, aceasta energie devine o bagheta magica in viata noastra.

  Luna Plina este sustinuta si de Uranus aflat in miscare retrograda in Berbec. Atat Luna cat si Uranus au de a face cu schimbarea dar fiecare priveste aceasta notiune intr-un mod total diferit. Luna semnifica schimbarea la nivelul existential lumesc in timp ce Uranus este simbolul schimbarilor monumentale in lumea ideilor. Luna influenteaza ritmul natural al vietii, un ritm previzibil in timp ce Uranus implica o ruptura cu trecutul si o schimbare brusca, uneori socanta.

  Energia acestei lunatii amplifica comunicarea, relatiile publice, calatoriile. Cuvantul nostru poate crea cel mai frumos vis si realitate, dar poate si sa distruga tot ce exista in jurul nostru.

  Fiti foarte atenti la cuvintele voastre.

   

  Sursa: http://adriana-astro.com

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...