• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0727.531.412
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • Un nou curs - ABHEDA Yoga pentru copii. DETALII ȘI ÎNSCRIERE
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  full moon geminiUltima Luna Plina din acest an are loc pe data de 17 decembrie 2013, la ora 11:26, ora Romaiei, pe gradul 23:35 din zodia Gemenilor, si reprezinta momentul in care vom culege roadele actiunilor noastre semanate in trecut, daca la Luna Noua in Gemeni ( din 8 iunie 2013) am plantat “semintele” potrivite.

  Din acest punct de vedere putem considera aceasta  faza de Luna Plina, ca pe un “Mos Craciun” astral care aduce in viata fiecaruia ceea ce merita, culegand ceea ce a semanat.

  O Luna Plina in Gemeni poarta caracteristicile semnului respectiv, care este un semn mutabil, deosebit de flexibil, care poseda o agilitate mentala neobisnuita, excelente capacitati de comunicare si abilitatea de a invata rapid.

  Momentul de Luna plina ia nastere atunci cand Soarele se afla in opozitie perfecta cu Luna. Deci Soarele din Sagetator  la gradul 23:35,  se afla in opozitie perfecta cu Luna din Gemeni  la gradul 23:35, in acest fel se activeaza axa IV-X, o axa ce vorbeste despre familie, cariera, statut social, viata sociala.

  Este o Luna Plina care face un aspect de inconjunctie cu Venus in Capricorn care se pregateste sa intre in miscare aparent retrograda incepand cu data de 21 decembrie si care se termina pe data de 31 ianuarie 2014. Luna Plina in casa IV in aspect de inconjunctie (150 grade) cu Venus in Capricorn din casa XII  aduce un dezechilibru intre emotie si dragoste, intre sentimente si dorinte, o dorinta nemasurata de afectiune si jena care acompaniaza de obicei poftele fara masura.

  Cuvantul cheie pentru o inconjunctie este “ajustare”  deoarece semnele implicate sunt total incompatibile, nu au prea multe lucruri in comun. De aceea, acest aspect este incomod, ciudat, consumator de energie. Cu Luna Plina in Gemeni in aspect de inconjunctie cu Venus, emotiile, modul de comunicare a sentimentelor (luna) si valorile  naturale, iubirea(Venus)  sunt dificil de amestecat, imbratisat, comunicat, afisat.

  Situatiile si persoanele care ne ofera securitate si sprijin emotioal s-ar putea sa nu aiba nici o legatura cu lucrurile pe care le pretuim, le dorim sau de care ne simtim atrasi. Este posibil sa tanjim dupa placeri, lucruri frumoase, armonie, iubire dar pentru asta alegerile cer un sacrificiu, o ajustare, o eliminare a sentimentului de teama, de vinovatie.

  Venus in Capicorn este in casa XII si este in stationare urmand ca pe data de  21 decembrie sa intre in mers aparent retrograd (pasi in trecut, in iubiri trecute, parteneri pierduti, valori pierdute, secrete, karma, recompensa pentru un talent nativ ), putem spune ca aceasta energie lucreaza pentru noi ca o  “ancora “, ea ne poate tine sufletul ancorat in fel de fel de probleme karmice fiind destul de greu sa plutim catre ceva nou in urmatoarele 40 de zile, pana cand Venus isi va relua mersul direct. Cu Venus in casa XII, partenerii sunt legati (Venus) printr-o  multitudine de datorii karmice, ceva a fost pierdut, ceva a fost utilizat in mod gresit, unul dintre parteneri a fost victima celuilalt, unul a abuzat de iubirea celuilalt, iar “ultima sansa “ne este oferita acum de aceasta casa pentru a remedia si ierta  greseile relatiilor noastre trecute.

  Tot acum trebuie sa invatam (Luna in Gemeni)  ca viata are un scop divin iar iubirea neconditionata, compasiunea, iertarea, sprijinul celorlalti ne conduc catre mantuire.

  Un alt aspect important aflat in legatura cu aceasta Luna Plina este conjunctia Soarelui cu Mercur, care aduce stralucirea ideilor si a cuvintelor bine folosite. Impulsul de energie nervoasa este destul de mare, dar daca reusim sa ne controlam mitea, aceasta energie poate deveni o bagheta  magica in viata noastra.

  “La inceput a fost cuvantul  si cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era cuvantul” ne spune Biblia .Nu uitati, un cuvant poate salva sau poate pierde un suflet, de aceea trebuie sa avem mare atentie la ceea ce spunem, cuvintele pot face adevarate magii in urmatoarea perioada, o magie care se integreaza perfect in spiritul sarbatorilor de iarna. Cultivati iertarea si compasiunea, aduceti mai multa iubire in inimile voastre, si in ale celor din jur, folosind cuvinte calde, iubitoare care va pot vindeca viata.

  Cu 48 de ore inainte de momentul astral de Luna Plina, are loc  ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este extrem de benefica asupra planetei noastre.  In aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 15 decembrie . Aceasta zi este o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii si armoniei universale, este momentul in care simtul masurii si armoniei este usor accesibil fiecarei fiinte umane, in care ne putem dezvolta calitatile artistice si creativitatea, si mai ales putem practica cat mai eficient yoga!

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...