• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  Luna este cea care ne ghidează sufletul, ea ne conectează cu ritmurile cosmice fiind în același timp un animator, un ordonator al influențelor planetare și celeste.

  Luna Plină este un moment al “culesului “, culegem ce am semănat în bine sau în rău în trecut, este vorba de “semințele“ plantate  la Luna Nouă din aprilie 2017. Astfel, fiecare fază de Lună Plină poate fi privită ca un examen astral, un examen pe care îl trecem sau îl putem pica, suntem testați, premiați sau avertizați destul de dur.

  Viața este un șir întreg de alegeri iar o faza de Lună Plină ne pune fața în fața cu rezultatele acestor alegeri. Important este să profităm de aceste energii maxime care ne pot ajuta să descoperim și să dezvoltam pe mai departe lucrurile bune din viața noastră, iar, dacă suntem suficient de atenți, este cel mai bun moment pentru a pune stop unei acțiuni nepotrivite.

  INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adică de pe 5 octombrie 2017, ora 03:40, pana pe  6 octombrie ora 15:40! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.

  Ce este bine să evitam în aceasta perioada: este neîntelept să facem dragoste în perioada de influenta nefasta a Lunii Pline. În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu. S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

  Tripura Sundari –3 octombrie 2017

  Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Luna Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestui astru este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 3 octombriecu momentul de maxim la ora 21:40, o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseții, armoniei și iubirii divinie). Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacram iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.

  Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

  Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

  Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

   

  Aspecte specifice

  Aceasta Lună Plină se formează în data de 5 octombrie 2017, la ora ora 21:40, ora Romaniei, pe gradul 12:43 în Berbec și este o fază a Lunii în care Luna în  Berbec  este în opoziție perfectă (aspect astrologic de 180 grade ) cu Soarele în Balanță aflat pe același grad  12:4.

  Ea degajă o energie intensă, puternică, magică ce ne ajută să culegem roadele muncii noastre, o muncă începută odata cu Luna Noua în Berbec din aprilie 2017, iar acum a venit timpul să culegem roadele acțiunilor “semănate” atunci.

  Luna Plină este un aspect de opoziție, un aspect dinamic între doua energii complementare care cere de la noi efort, atenție marită pentru a gasi un echilibru dar acesta poate fi găsit doar dacă cautăm un numitor comun între cele doua energii Berbec și  Balanță.

  Ambele semne doresc dreptatea, adevărul dar în felul lor popriu, dacă Balanța este diplomată și se foloseste de legi, Berbecul este impulsiv și caută să impună legea prin luptă, forță. Într-un fel, Balanța este un Berbec care a trecut prin școala bunelor maniere. Simbolizată printr-un cântar, Balanța este asociată cu echilibru, armonia, justiția, etica și legea. Când spunem Balanță, spunem toamnă, echinocțiul de toamnă cand zilele devin egale cu nopțile. Simbolic, Balanța prin cântarul ei reprezintă pe omul judecat pentru faptele lui. Omul se identifică cu Balanța prin cele două talere, două tendințe: una materială și sexuală(semnul Scorpion), alta spirituală, spre evoluție și purificare( semnul Fecioarei). Echilibrarea celor două tendințe este o misiune destul de grea.

  Dacă Balanța ne vorbește despre luptă pentru corectitudine, dreptate, justiție socială, Berbecul este liderul, combatantul, războinicul, hoinarul, primul impuls,  intenția pură, franchețea, onestitatea. Lupta pentru adevăr, dreptate, întâietate, pare să fie numitorul comun al celor două energii implicate însă Berbecul trebuie să învețe diplomația și șarmul Balanței în timp ce Balanța trebuie să învete de la Berbec să nu își mai facă atâtea griji cu privire la ceea ce gândesc alții.

  Opoziția dintre Luna în Berbec și Soarele în Balanta ne aruncă dintr-o extremă în alta, acest lucru se întamplă deoarece avem nevoie să traim la extreme cu scopul de a gasi o cale de mijloc. Extremele în cazul acestui moment de Lună Plină sunt propriile nevoi dar și ceea ce cere o relație, este o lupta între “ eu sunt acesta, aceasta “ și “ am nevoie de această relație “.

  Momentul de Luna Plina pe gradul 12: 43 care Îl implică și pe Mercur în Balanta pe gradul 10:20,  devine și mai conflictual datorită aspectului de careu în T cardinal cu Pluto pe gradul 16:52 Capricorn  ce poate genera crize și sentimente vulnerabile și schimbari dramatice .

   Aspectul de careu indică tensiuni interioare, frustrări, obstacole dar și schimbare forțată. Dacă trigonul (aspect benefic de 120 grade) este un drum deja castigat, cuadratura este un drum care trebuie acum să fie construit. Cuadratura este puntea unde un om trece o încercare fundamentală, un test al maturității, adica trecerea testului este un semn al înălțării în grad în lumea spirituală sau, dupa caz, în cea socială. Daca în trigon găsim capacitățile, în cuadratură găsim posibilitățile de a utiliza aceste calități pentru o ințtiere, o inițiere care ne ajută să ne auto-depășim.

  Acestă Lună Plină în Berbec este un moment perfect pentru a da deoparte tot ceea ce nu ne mai servește, pentru a renunța la o poveste, un comportament, o convingere personală, o iubire, o relație, care ne destabilizează. Putem scăpa de un mod vechi de a fi, de comportamente vechi, atitudini vechi care nu ne mai sunt de folos. A venit timpul să ne ridicam în picioare pentru noi, să găsim echilibrul pe care îl tot căutăm în noi și nu în altă parte. Mă iubesc și mă accept așa cum sunt( spune Berbecul), iî iubesc și îi accept pe cei din jur așa cum sunt ( spune Balanța) și așa reușim să ne echilibrăm viața.

  Cu Luna Plină pe gradul12:43 în Berbec cei născuti în jurul datei de 5 aprilie, iulie, octombrie, ianuarie, ( plus, minus 3 zile)  vor simți influența acestei energii mult mai puternic decat ceilalți. Acest lucru este valabil și dacă aveți axele principale adică ascendentul, descendentul, casa carierei-MC, casa familiei(casa IV) sau orice planetă personală pe gradul 13 din Berbec, Balanță, Rac sau Capricorn.

  Sursa: http://adriana-astro.com/

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...