• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  In aceasta luna, aspectul de luna plina se formeaza in zodia Berbecului, moment cand luna se afla in opozitie cu soarele. Ne putem da seama in ce zodie se formeaza acest aspect, raportandu-ne la faptul ca soarele se afla in zodia Balantei; in mod firesc, aspectul de opozite perfecta ( 180 de grade) este realizat in semnul zodiacal opus, repsectiv in zodia Berbecului.

  Luna Plina reprezinta o perioada de apogeu a influentei Lunii asupra Pamantului, in aceasta perioada crescand sesibilitatea si receptivitatea organsimului. De aceea este bine ca in aceasta perioada sa nu intreprindem actiuni de mare anvergura, sa nu luam decizii importante, pentru ca majoritatea oamenilor tind spre un comportamnent instinctual care le poate afecta puternic puterea de decizie, si simtul echilibrului.

  Luna plina din aceasta luna are loc pe data de 30 septembrie 2012, cu  maximul la ora 6:20 ora Romaniei influenta ei facandu-se simtita cu 18 ore ore inainte si dupa acest maxim. Ascendentul momentului de Luna Plina este in zodia Fecioarei la gradul 26:28. Este un ascendent intr-un semn de pamant, mutabil, care va induce un comportament precis, concret, competent, dar si vanitos , plin de nelinisti. Spiritul de observatie, atentia la orice detaliu pot induce cu destula usurinta antipatia  in familie, sau certuri cu rudele, vecinii.

  Guvernatorul ascendentului, este Mercur, pe care acum il gasim in Balanta, in casa banilor si a valorilor, in conjuctie cu Saturn si cu Soarele fapt care ii, amplifica energia in urmatoarele doua saptamani.  Astfel vom avea tendinta de a compara si cantari orice, pana cand vom gasi solutia perfecta,  de asemenea trebuie sa fim vigilenti atunci cand ni se fac promisiuni care nu sunt dublate de planuri concrete, putand aparea diverse capcane de acest gen, iar salturile financiare spectaculoase se pot dovedi a fi doar simple speculatii de moment.

  Dorinta de a castiga mai multi bani poate fi principalul gand din aceste zile, tinand cont de faptul ca Mercur se afla in conjunctie cu Saturn, la gradul 29 din Balanta, care este un grad Karmic, de transformare puternica si care poate aduce schimbari majore, in planurile noastre financiare. Prin urmare, pot aparea unele prbleme in luarea deciziilor, pot aparea frica de necunoscut sau un atasament de situatiile cu care am fost obisnuiti. Este mai bine sa nu va grabiti sa luati decizii in aceasta perioada deoarece “puteti plonja intr-o piscina inainte sa verificati daca exista apa in ea”.

  Aceasta Luna Plina in Berbec in opozitie cu Soarele in Balanta,poate genera conflicte interioare puternice, nelisnisti, fantasme, stari febrile, agitatie, dezechilibru comportamental fata de celalalt sex, lipsa a claritatii gandurilor si uneori accese de nervozitate.

  Luna plina aduce intotdeauna in lumina fructele unor seminte plantate in trecut, iar aspectele acestei luni, care formeaza o careu in T, cu Uranus in Berbec si Pluto in Capricorn, poate genera crize si sentimente de vulnerabilitate, schimbari neasteptate, precum si  nemultumirea generata de constatarea faptului ca am fi putut culege mult mai multe roade, daca am fi actionat cu intelepciune.

  Pe plan relational, Pluto ne invita sa dam deoparte tot ce este vechi si nu mai serveste interesului nostru. Este semnalul unei nevoi de remodelare in domeniul personalitatii, individualitatii, parteneriatelor si familiei. Urmeaza o perioada in care vom dori sa ne transformam radical, dar nu oricum si incercand sa eliminam tot ce nu ne mai este de folos, nu mai corespunde cu ceea ce ne dorim in viata noastra. Acesta se va refelcta in experimentarea dificultatilor in relatii, putandu-se ajunge pana la despartire sau separare intr-un mod neasteptat.

  Acest moment, care pare ca aduce furtuni in viata noastra ne ofera totusi o raza de speranta, prin asteroidul Elfis – sau speranta. Nu trebuie sa uitam, ca dupa orice criza sau furtuna , urmeaza clarificarea si speranta unui nou inceput. Transformarile si schimbarile sunt benefice, deoarece genereaza miscarea catre un alt nivel de evolutie,  si de constiinta.

  Elfis  este luminita de la capatul tunelului, – speranta ca vom ajunge acolo unde ne dorim. In mitologia greaca, Elphis este Zeita Sperantei, ea este descrisa ca o femeie tanara incojurata de flori si cu cun corn al abundentei in mainile ei. Elpis a fost inchisa impreuna cu toate darurile de la Zei, in cutia Pandorei. Atunci cand curiozitatea Pandorei a atins apogeul, ea a deschis cutia, cu darurile de la zei, toate spiritele au scapat cu exceptiea lui Elpis care a ramas in cuite singura, sa managaie omenirea.

  Speranta este ancora noastra in mijlocul acestei furtuni astrale si promite sa ne dea o parte din lucrurile bune necesare vietii noastre.

  Simbolul Sabian al acestei luni pline se formeaza la 8 grade in Berbec, semnificatia lui fiind urmatoarea:

  O PALARIE DE DAMA CU PANGLICI FLUTURIND IN VINTUL DE LA RASARIT.
  Lasa intelepciunea traditionala sa te conduca spre solutii noi si diverse, dar ai grija sa nu actionezi superficial. In mesajele mai profunde, spirituale, ti se asigura protectie fata de elementele perturbatoare din situatia ta. Cauta sa nu te lasi scos din cursa. (Autoajustare prin filosofii Orientale. Indrumare protectoare.) Negativ:Acceptare numai a solutiilor care satisfac nevoile egoiste sau sociale. Posibila nesinceritate.

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...