• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  Luna nouă, datorită minimului energiei lunare, favorizează transcenderea oricărei forme și manifestări, fiind favorabilă salturilor spirituale transcendente.

  Din punct de vedere astrologic, Luna Nouă este acel moment în care Luna se află în conjuncţie cu Soarele, adică cele două astre se suprapun, generând o anihilare reciprocă a forţelor solare şi lunare, dar manifestând şi o complementaritate specială a energiilor yin-yang din natură. Rezultatul este manifestarea forţei neutre, a forţei “zero”, care permite o formă de suspendare a energiilor contrare şi echilibrarea lor prin forţa unificării polare.

  Se vorbeşte în diferite lucrări spirituale despre echilibrul celor două polarităţi, masculin şi feminin, atât în fiinţa noastră cât şi în natura înconjurătoare, iar în contextul actual, momentul de Lună Nouă reprezintă o astfel de unitate. Din această cauza Luna Nouă simbolizează starea de armonie, stare în care natura în sine se scufundă în ea însăşi pentru a-şi găsi un moment de repaus.

  Aceast moment de hiatus, sau de suspendare (prin echilibrare a celor două energii, YIN şi YANG), face să se manifeste energia tainică a începutului, o forţă Universală ce favorizează folosirea corespunzătoare a liberului arbitru.

  Dacă atunci urmărim să găsim un perfect acord între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie ce vor conduce la dobândirea stării de armonie.

  Merită să menţionăm importanţa acestui moment astral aşa cum este el revelat de tradiţia spirituală orientală, în care, perioda cu puţin înainte de maximul de Lună Nouă este cunoscută sub numele de Shiva Ratri, sărbătoarea nopţii tainice a lui Shiva. O descriere a acestei sărbători apare în faimoasa lucrare “Shiva – Purana, legenda imemorială a Zeului Shiva”.

  În conformitate cu această lucrare, noaptea dinainte de Lună Nouă este o noapte a transcendenţei divine, iar dacă ne angrenăm în activităţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

  La ashramul lui Swami Shivananda din Rishikesh (India), noaptea de Mahashivaratri se sărbătoreşte astfel:
  1.Toţi aspiranţii postesc complet întreaga zi.
  2. Yoghinii din ashram participă la o mare ceremonie spirituală care urmăreşte să aducă pacea şi bunăstarea tuturor fiinţelor umane.
  3. Pe parcursul întregii zile, aspiranţii realizează aproape neîntrerupt Japa yoga cu formula mantra-ică AUM NAMAH SHIVAYA şi meditează periodic asupra lui Shiva.
  4. Noaptea se adună toţi în templu şi rostesc la unison formula mantra-ică AUM NAMAH SHIVAYA până dimineaţa.
  5. Shiva Lingam-ul, ca simbol tainic al lui SHIVA, este adorat cu o mare devoţiune întreaga noapte, din 3 în 3 ore, câte 45 de minute la unison.
  6. Maestrul spiritual acordă aspiranţilor care sunt pregătiţi iniţierea numită Sannyas Diksha – le acordă titlul de Sannyasin (cel care a renuntat la orice atasamente)

  Datorită manifestării puternice a liberului arbitru şi a stării de neutralitate, practic în această perioadă orice stare, trăire, emoţie sau sentiment este mult amplificată, dar
  ATENŢIE, orientarea spre bine sau spre rău depinde în foarte mare măsură de noi.
  Din această cauză trebuie să fim foarte atenţi la ceea ce ne dorim şi ceea ce mentalizăm, pentru că şansele de împlinire sunt mai mari decât în alte perioade.
  Este foarte important să fim perfect conştienţi de aspiraţiile noastre şi să evităm excesele de orice fel, să fim responsabili de hotărârile pe care le luăm, să ascultăm vocea inimii, să fim atenţi la semnele şi sincronicităţile care apar în viaţa noastră deoarece este un moment în care se poate manifesta tainicul transfer al voinţei individuale în Voinţa lui Dumnezeu.

  Oferim acum un exemplu de meditaţie interioară, zilnică, realizată pentru adorarea Constiintei Supreme Transcendente

  O! Doamne,
  Tu eşti cu adevărat în mine, Tu eşti cu adevărat Sinele meu nemuritor (Atman).
  Mintea copleşită de iubirea ce-ţi port este adorata Ta energie feminină manifestatoare (Shakti).
  Energiile mele prana-ice sunt slujitorii Tăi.
  Trupul meu este Casa Ta.
  Faptele mele în această lume, ale căror fructe Ţi le dăruiesc necondiţionat, sunt tot atâtea acte de adorare a Ta.
  Somnul meu este Samadhi (extaz divin).
  Mersul meu se realizează doar în jurul Tău.
  Vorbirea mea divin inspirată este o rugă către Tine.
  Acum şi aici, plin de dragoste şi smerenie
  îţi aduc ofrandă tot ceea ce am fost, sunt și voi fi.

  ……………………………………………………………………………..
  ………………………………………………………………………………………….
  Va readucem aminte că sambata spre dumincă, în în noaptea de Shivaratri, vom organiza la sediul nostru din Bucuresti – Piata Unirii o meditatie stafetă de grup.

  Meditatie ștafetă sambata spre duminică – 15-16 septembrie -orele 21:00-09:00

  yogacharya Leonard

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...