• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  NewMoonLuna Noua este asociata cu noi inceputuri, este cel mai bun moment pentru a reflecta la ceea ce vrem sa schimbami sau la ceea ce vrem sa aducem nou in viata voastra. Este un suflu astral ce ne invaluie pe toti si asta in functie de locul in care Varsatorul este in harta natala sau ce planeta avem pe gradul Lunii Noi in Varsator.

  Perioada de timp in care se simte influenta majora a Lunii Noi ( plus, minus trei zile fata de momentul maxim ) este insotita de energii  foarte mici , activitatile sunt mult incetinite, pot avea loc fel  de fel de perturbari in natura,se poate simti din plin forta pamantului, se poate simti din plin forta naturii. In acelasi timp, momentul de luna noua ofera o forta extraordinara gandurilor si cuvintelor, asadar, mare atentie la ce ganditi si cum va folositi cuvintele,  gandurile pozitive sau negative devin o forta in aceasta perioada.

   Noaptea care precede fenomenul de Luna Noua, in cazul nostru noaptea de 29 spre 30 ianuarie,  este sarbatorita in tratitia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratri, sau noaptea transcendentei divine a lui Shiva, moment care genereaza un efect de maxima purificare ce se manifesta atat in fiinta umana cat si in natura inconjuratoare. In aceasta perioada este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem  ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca  aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam importante progrese spirituale.

  Aspecte specifice

  Aspectul de luna noua se formeaza la inceputul acestui an, pe data de 30 ianuarie 2014, ora 23:38, ora Romaniei,  pe gradul 11 in zodia Varsatorului, si reprezinta momentul intalnirii dintre cele doua luminarii Soarele si Luna, aducand cele doua energii contrare in echilibru perfect.

  Cu Luna Noua in Varsator pe gradul 11, cei nascuti in jurul datei de 30 ianuarie, aprilie, iulie, octombrie  din zodiile Varsator, Taur, Leu, Scorpion vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti.

  Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul de aer al Varsatorului, aceste “inceputuri”  ar trebuie sa fie indraznete, originale, iesite din tipare, sa dea speranta vietii noastre. Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita pentru fiecare dintre noi “de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”.

  Ascendentul acestei Luni Noi se formeaza in zodia Balantei pe gradul 23:22, aducand o energie specifica acestei zodii, cu un acent deosebit pe relatii, romantism, dimplomaite, legi, frumusete si arta.

  Guvernatorul ascendentului in Balanta este Venus, sau micul benefic, dar care se afla in acest moment in miscare aparent regrograda in Capricorn, aceasta indica faptul ca energia venusiana devine energia cosmica care ne va ghida in urmatoarele 28 de zile, nuantandu-ne viata, si experientele dar si modul de interactiune cu lumea exterioara. Inainte de a-si relua mersul direct, Venus ajunge in bratele lui Pluto, care este ultima ei judecata, inainte de a se intoarce cu fata spre noi, si inainte de a-si intrepta oglinda astfel incat sa putem zari in ea, de acesta data si viitorul – spre deosebire de luna trecuta in care am tot revazut si rememorat iubiri si relatii care ne-au rascolit trecutul.

  Iintalnirea lui Pluto  cu Venus retrograd in Capricorn are loc in casa III, o casa a carei cuspida (inceput) este in Sagetator, un semn al adevarului, dreptatii, legi divine, credintei.

  Cautarea unor raspunsuri este temelia acestei intalniri astrale, marturiile lui Venus sunt prezentate lui Pluto iar noi vom primi raspunsul la problemele ce ne macina prin experiente imediate, in mediul apropiat, prin frati, rude, studii, ghizi, legi si adevaruri spirituale,  prin scrieri si informatii care ne pot ajuta sa ne vindecam trecutul dar si mintea obosita de fantomele care ne bantuie. In cele din urma, putem descoperi ca puterea iubirii vindeca trecutul cu toate pierderile, si obsesiile lui.

  Venus retrograd in Capricorn ne atentioneaza ca trecutul nu este atat de departe iar intalnirea cu Pluton de acum, reediteaza perioada noiembrie -22 noiembrie 2013, cand Venus aflata in mers direct s-a intalnit pentru prima oara cu Pluto. Problemele karmice de atunci se pot reactualiza acum sau isi pot gasi o finalizare, este un moment propice in care putem folosi rugaciunea ca ajutor dat acelei parti a sufletului nostru care are nevoie de eliberare.

  Aceasta Luna Noua in Varsator ne cere sa credem in visele noastre, sa facem un salt catre ceva nou, sa indraznim sa fim noi insine. Luna Noua in Varsator in casa IV ne spune clar ca posibilitatile noastre inedite tin de fundatia noastra, de caminul nostru, de radacinile noastre, de patria noastra, si ca sunt favorizate acele inceputuri care sa ne conduca la o fundatie mai solida a sufletului nostru.

  In plus este momentul favorabil unui moment de transformare intre vechi si nou, este un timp al miezului noptii (casa IV) cand adesea ne gasim singuri in intuneric  confruntandu-ne cu el si cu partile noastre ascunse, cu familia, cu amintirile cu stramosii si cu radacinile noastre.

  Uranus, guvernatorul modern al Varsatorului in aspect de sextil (aspect de 60 de grade) cu Luna Noua in Varsator ne poate aduce o surpriza placuta, o intalnire intamplatoare cu o veche cunostinta, o invitatie inedita, un alt eveniment interesant care insufleteste viata noastra .

  Luna Noua in Varsator ne ofera sansa de a face modificarile necesare viitorului nostru, ne poate ajuta sa ne rupem de trecut , de un comportament distructiv care ne tine pe loc sau ne tine legati de trecut,  ne ajuta sa avem parte de experiente noi si diferite care ne revitalizeaza, sa privim spre viitor plini de speranta si de viziune, si  sa recunoastem valoarea unei prietenii.

  sursa: adriana-astro.com

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...