• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  new moon taurus

  Luna Noua este cea care ne pune in fata unor noi inceputuri, acum este momentul favorabil initierilor dar si al plantarii de noi ”seminte” in planul ideilor, seminte care vor creste si vor germina fiind sustinute de energia lunara aflata in crestere.

  Pentru a benefcia din plin de acest aspect astrologic este indicat sa  realizam o scurta meditatie de circa 20 de minute, in perioada de sa de maximum, cu 10 minute inainte si 10 minute dupa ce acesta are loc, adica intre 22:20 si 22:40.

  Cum meditam: asezati pe un scaun cu spatele drept si cu mainile odihnindu-se pe coapse cu palmele in jos, urmarim sa ne relaxam complet corpul, in special muschii fetei. Este necesar sa ne simtim corpul fizic abandonat si imobil. Dupa ce am realizat “parcarea” corpului fizic ne indreptam atentia in interiorul corpului, in mijlocul pieptului si ne imaginam ca ne aflam adimensionali, la acel nivel.

  Pe tot parcursul meditatiei, urmarim sa simtim influenta complexa a acestui moment astral, de Luna Noua, caracterizat printr-un maxim al energiei solare.

  Aspectul de Luna Noua reprezinta momentul cand cele doua astre impart acelasi grad zodiacal, putem supne ca are loc o „casatorie cosmica” care fuzioneaza masculinul si femininul intr-o unitate perfecta. Datorita conjunctiei dintre Soare si Luna se manifesta o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura.

  Acest moment mai este denumit si hiatus sau suspendare  cand energia lunara se afla la minimum, permitand sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

  Daca  acum, urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

   

   Shiva Ratri

   Noaptea care precede acest fenomen de Luna Noua, in cazul nostru noaptea dinspre 5 spre 6 mai 2016 , este sarbatorita in traditia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratri. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare  Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

  Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

   

  taurusAspecte specifice

  Luna noua se formeaza la data de 6 mai 2016, ora 22:29, ora Romaniei, pe  gradul  16:41 , in Taur activand casa a V-a, o casa ce pune un accent deosebit pe iubire, relatii romatice, copii, creativitate personala, originalitate, maretie, abilitati, talente, hobby-uri, carti scrise, speculatii. In mod natural, casa V este casa Soarelui si este simbolul puterii, maretiei, vietii, este “ viata care naste o alta viata”,  este o sursa radianta de viata pentru sistemul nostru solar.

  Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”. Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata in care apare semnul Taurului in harta natala a fiecaruia.

  Cu Luna Noua in Taur pe gradul 16, cei nascuti in jurul datei de 6  (plus, minus trei zile) din semnele fixe ( Taur, Leu, Scorpion, Varsator)  vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului 16 din orice semn zodiacal.

  Aceasta Luna Noua in Taur ne pune sa ne intrebam : ”Ce vrem cu adevarat? Ce talente, abilitati personale le putem  folosi astfel incat viata noastra sa devina stabila? Ce vrem in relatiile noastre? Ce vrem pentru copii nostri?

  Aceasta “ nunta cosmica” este sustinuta de Jupiter retrograd in Fecioara si de Pluto retrograd in Capricorn, se formeaza pe cer o Piramida formata din semnele de pamant (marele triunghi), o configuratie astrala formata din aspecte de trigon (aspecte benefice, bonusuri) ce poate aduce o sansa, oportunitati, motivatii puternice dar si comoditate.

  O Piramida de pamant este un triunghi echilateral in care fiecare latura acopera 120 grade din cercul zodiacal si fiecare unghi este de 60 de grade. Piramida este o configuratie astrala benefica ce aduce binecuvantare, stabilitate, armonie, usurinta in intelegerea mesajelor divine, chiar si testele cele mai dificile pot fi manipulate cu usurinta si confort.

   

  Sursa: http://adriana-astro.com/

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...