• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  scorpio-new-moon-eclipse2Faza de Luna Noua este mesagerul noilor inceputuri si al initieriilor. Este momentul in care cele doua Luminarii, respectiv Sorele si Luna isi unesc energiile, aducandu-le la echilibru. Atunci cand cele doua astre impart acelasi grad zodiacal, are loc o „casatorie cosmica”, care fuzioneaza masculinul si femininul intr-o unitate perfecta. Datorita conjunctiei dintre Soare si Luna, se genereaza o anihilare reciproca a fortelor solare si lunare, dar in acelasi timp se manifesta o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura.

  Rezultatul acestei anihilari este manifestarea fortei neutre, a fortei “zero”, care permite o forma de suspendare a energiilor contrare si echilibrarea lor prin forta unificarii polare.

  Acest moment mai este denumit si hiatus sau suspendare (prin echilibrarea celor doua energii, Yin si Yang), permitand sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

  Daca  acum, urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

   

  Shiva Ratari

  Noaptea care precede acest fenomen de Luna Noua, in cazul nostru noaptea dinspre 10 spre 11 noiembrie 2015, este sarbatorita in tratitia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratari. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare ” Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

  Va sugeram sa incepeti o practica meditativa care efectuata in acest moment special are efecte extrem de benefice.

  Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

   

  ………………….

  scorpioAspecte specifice

  Luna noua se formeaza la data de 11 noiembrie (11.11), ora 19:47, ora Romaniei, pe  gradul  19:01, in zodia Scorpionului, si reprezinta momentul intalnirii dintre cele doua luminarii Soarele si Luna, aducand cele doua energii contrare in echilibru perfect.

   Cu Luna Noua in Scorpion pe gradul 19, cei nascuti in jurul datei de 11 ( plus, minus trei zile) din semnele fixe (Scorpion, Varsator, Taur, Leu) vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului 19 din orice semn zodiacal.

   Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul  de apa al Scorpionului, aceste ‘inceputuri” sunt legate de bani, investitii, relatii profunde, manevre financiare, transformari profunde, vindecari miraculoase..

  Caracteristic Lunii in Scorpion este combinata dintre profunzimea si adancimea oceanului cu energia unui torente de munte, este o forta in reinoirea vietii din tot ce este ascuns si reprimat. Este bine sa stim ca Luna in Scorpion ofera forta prin intuitii si presimtiri, atitudinile si gesturile agresive nefiind altceva decat reactiile imensei emotivitati pe care vrem de fapt sa o ascundem.

  Luna Noua in Scorpion pe gradul 19:01 activeaza casa V, o casa ce vorbeste despre iubire, copii, scoala, tineri, placeri de toate felurile. In aceasta casa, aceasta energie noua, pura, ne ofera putere creatoare, putere de adaptare a corpului la schimbarile temperaturii, umiditatii, magnetismului dar si energia necesara trecerii peste obstacole, satisfacerea nevoilor fiziologice. In casa V, Luna Noua in  Scorpion combina verbul “ a dori “ cu “ a voi”  punand un accent deosebit pe propria persoana, pe originalitatea si profunzimea ei. Luna Noua aici este benefica actiunilor pure care pot pune in lumina unicitatea noastra, care exteriorizeaza natura noastra divina, care ne ajuta sa ne implinim Dharma.

  In timpul acestei lunatii, se formeaza un aspect denumit Yod sau degetul lui Dumnezeu. Orice aspect Yod are forma unui triunghi isoscel alungit  in care planetele de la baza sunt in armonie (sextil) iar varful triunghiului este focarul acestui aspect ce arata scopul, calea de urmat.

  In cazul configuratiei noastre, Luna Noua in Scorpion si Mercur in Scorpion sunt in sextil cu Jupiter in Fecioara si toate aceste planete  fac aspecte de inconjunctie ( 150 grade ) cu Uranus retrograd in Berbec. Un Yod pare a fi una dintre configuratiile cele mai dificile care poate aparea intr-o harta astrologica, este considerata o configuratie karmica sugerand plati karmice si un scop special, predestinat prin planeta focar ce pune un accent deosebit pe o anumita zona a vietii.

  Luna Noua in Scorpion( inceputuri puternic transformatoare) in conjunctie cu Mercur in Scorpion si  in aspect de sextil cu Jupiter in Fecioara fac planuri pentru viitor; este un aspect bun pentru negocierea si semnarea unor contracte, pentru preocupari mentale, pentru intelegerea unei probleme in ansambul ei dar si al fiecarui detaliu ce o formeaza. Intr-un fel, acest aspect favorizeaza noile intentii (Luna Noua), comunicarea profunda care atinge sufletul, tinerii ( Mercur)  care ne permit sa crestem, sa credem ca viitorul poate fi altfel( Jupiter).

  Luna Noua in Scorpion in aspect de inconjunctie cu Uranus retrograd in Berbec provoca emotii fara nici o logica, instabilitate, un comportament rebel dar si o tendinta de a actiona nechibzuit supraestimand orice problema, ignorand orice sfat, deci atentie la problemele imprevizibile ce pot aparea in  cariera, viata sociala, prietenii, sperante, functii inalte, dar si in tot ce tine de strainatate, cursuri superioare, adevar, legi divine.

  De cealalta parte, Jupiter in Fecioara ( planuri bine facute) in aspect de inconjunctie cu Uranus retrograd in Berbec fac sa fie destul de dificil sa integram idealurile noastre in schimbarile imprevizibile care apar. Doar prin ajustari repetate, putem sa obtinem succesul fara a compromite sperantele noastre.

  Planeta focar ne arata scopul de atins, iar in cazul nostru vorbim de Uranus retrograd in Berbec in casa XI, deci “intamplarea neprevazuta” este chiar cheia acestui aspect. Acum, fiecare dintre noi va simti din plin ca intamplarea nu este altceva decat degetul lui Dumnezeu. Aceasta aliniere planetara ( yodul sau degetul lui Dumnezeu) aduce cu ea o oportunitate uimitoare pentru o noua directie. Dar aspectul de inconjunctie aduce mai intai o criza care are nevoie sa fie abordata cu o mare atentie, doar asa putem simti unde duce aceasta noua directie.

   

  sursa: http://adriana-astro.com/

   

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...