• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  nmcanLuna Noua este cea care ne pune in fata unor noi inceputuri, acum este momentul favorabil initierilor dar si al plantarii de noi ”seminte” in planul ideilor, seminte care vor creste si vor germina fiind sustinute de energia lunara aflata in crestere.

  Pentru a benefcia din plin de acest aspect astrologic este indicat sa  realizam o scurta meditatie de circa 20 de minute, in perioada de sa de maximum, cu 10 minute inainte si 10 minute dupa ce acesta are loc, adica intre 13:50 si 14:10.

  Cum meditam: asezati pe un scaun cu spatele drept si cu mainile odihnindu-se pe coapse cu palmele in jos, urmarim sa ne relaxam complet corpul, in special muschii fetei. Este necesar sa ne simtim corpul fizic abandonat si imobil. Dupa ce am realizat “parcarea” corpului fizic ne indreptam atentia in interiorul corpului, in mijlocul pieptului si ne imaginam ca ne aflam adimensionali, la acel nivel.

  Pe tot parcursul meditatiei, urmarim sa simtim influenta complexa a acestui moment astral, de Luna Noua, caracterizat printr-un maxim al energiei solare.

  Aspectul de Luna Noua reprezinta momentul cand cele doua astre impart acelasi grad zodiacal, putem supne ca are loc o „casatorie cosmica” care fuzioneaza masculinul si femininul intr-o unitate perfecta. Datorita conjunctiei dintre Soare si Luna se manifesta o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura.

  Acest moment mai este denumit si hiatus sau suspendare  cand energia lunara se afla la minimum, permitand sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

  Daca  acum, urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

   

   Shiva Ratri

   Noaptea care precede acest fenomen de Luna Noua, in cazul nostru noaptea dinspre 3 spre 4 iulie 2016 , este sarbatorita in traditia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratri. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare  Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

  Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

   

  rac Aspecte specifice

  Luna noua se formeaza la data de 4 iulie 2016, ora 14:01, ora Romaniei, pe  gradul  13:54 , in Rac, un semn feminin, de apa, cardinal, fecund si instabil cu valor legate de casa, familie, radacini, tara, gandurind cosmic “ intoarce-te acasa “.  Racul ne transforma in visatori, contemplativi si conservatori prin excelenta, ne agata de trecut si tainele lui scumpe. Cea mai mare calitate indusa de acest semn este tenacitatea in  urmarirea planurilor propuse. Asa cum Racul se agata cu indarjire de stanca, asa si noi putem fi destul de incapatanati in apararea convingerilor personale.

   Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”. Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata in care apare semnul Racului i in harta natala a fiecaruia.

    Cu Luna Noua in Rac pe gradul 14, cei nascuti in jurul datei de 6  (plus, minus trei zile) din semnele cardinale ( Rac, Balanta, Capricorn, Berbec)  vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului 16 din orice semn zodiacal.

  Verbul “a simti “, verbul magic al Racului, este conjugat in casa  IX, o casa ce ofera ajutor divin pentru proiecte si activitati care ne extind mintea, ne inalta sufletul. Casa IX este o casa cadenta, o casa ce ne pregateste pentru schimbare dar schimbarea vine prin ceilalti, prin strainatate, prin credinta, adevar, prin Dumnezeu.

  Casa IX este casa ideilor, credintele si standardelor care guverneaza societatea in care traim, aici intrebarea cheie este “de ce?”. Fiind o casa universala, accentul este pus pe relatia noastra cu lumea, pe reguli, credinte, dreptate divina, confortul este gasit in locuri noi, idei noi, calatorii, strainatate, eliberare de monotonia vietii de zi cu zi.

  Luna Noua in Rac in casa IX este legata emotional de religie, traditii, neam, strainatate, cautarea adevarului, aplicarea legii, studii superioare.

  Casa IX este casa evolutiei spirituale si a dharmei (ceea ce trebuie sa realizam in aceasta viata) iar Luna Noua in Rac poate fi atat profesor cat si parinte. Energia acestui semn este total instinctuala iar Luna Noua in Rac in casa IX ne binecuvanteaza cu perspective unice de a-l cunoaste pe Dumnezeu prin familie, tara, religie, calatorii, strainatate, credinta.

  Mercur in Rac in fuziune cu Luna Noua in Rac devine mesagerul acestui moment astral si amplifica preocuparile pentru familie, parinti, neam, cauze sociale, internationale, loc de munca, comunicarea intre liderii internationali( Mercur in casa IX). Mercur in Rac stie sa citeasca printre randuri si simte intentiile celorlalti, filtreaza emotional noile informatii iar in urmatoarele 28 de zile suntem ajutati sa vedem ce trebuie adaugat nou  (Luna Noua) in evolutia noastra (familia, tara, parinti, strainatate, radacini in strainatate, munca, rude, bani).

   

  Sursa: http://adriana-astro.com/

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...