• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  leo-new-moonLuna Noua este cea care da startul unor noi inceputuri, acum este momentul favorabil initierilor dar si al planificarilor pe termen lung. Aspectul de Luna Noua reprezinta uniunea energiilor lunare cu cele solare, si aducerea lor intr-un echilibru perfect.

  Atunci cand cele doua astre impart acelasi grad zodiacal, are loc o „casatorie cosmica”, care fuzioneaza masculinul si femininul intr-o unitate perfecta. Datorita conjunctiei dintre Soare si Luna, se genereaza o anihilare reciproca a fortelor solare si lunare, dar in acelasi timp se manifesta o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura.

  Rezultatul acestei anihilari este manifestarea fortei neutre, a fortei “zero”, care permite o forma de suspendare a energiilor contrare si echilibrarea lor prin forta unificarii polare.

  Acest moment mai este denumit si hiatus sau suspendare (prin echilibrarea celor doua energii, Yin si Yang), permitand sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

  Daca  acum, urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

   Noaptea care precede acest fenomen de Luna Noua, in cazul nostru noaptea dinspre 13  spre 14 august 2015, este sarbatorita in tratitia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratari. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare  Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

  Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

   

  newmooninleoAspecte specifice

   

  Luna noua se formeaza la data de 14 august, ora  17:54, ora Romaniei, pe  gradul  21:31, in zodia Leului, si reprezinta momentul intalnirii dintre cele doua luminarii Soarele si Luna, aducand cele doua energii contrare in echilibru perfect.

   Cu Luna Noua in Leu pe gradul 21, cei nascuti in jurul datei de 14 (plus, minus trei zile) din semnele fixe (Leu, Scorpion, Varsator, Taur)  vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului 21 din orice semn zodiacal.

   Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul  de foc  al Leului, care este un semn masculin (extrovertit), solar, fix, aflat sub guvernarea Soarelui care se afla in propriul domiciliu, aceste inceputuri  trebuie sa fie indraznete, luminoase, marete, regale. Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita pentru fiecare dintre noi “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”.

  Leul este caldura estivala si timpul maturizarii fructului, este punctul culminant al cresterii vegetalei, al plenitudinii vietii cand Soarele, stapanul acestui semn este cel mai puternic. Leul poate fi copilul din noi, sau artistul  absorbit de munca lui, este semnul luminii spirituale, este lumina divina.

  Leul este guvernat de Soare, o energie care sustine viata, aduce lumina, putere, maretie. Leul este al cincilea semn al zodiacului si guverneaza casa naturala V, un domeniu al placerilor, al povestilor de dragoste, al distractiilor, copiiilor si al creativitatii personale. Leul guverneaza inima si tot ce are legatura cu ceea ce provine din inima,  iar aceasta Luna Noua ne reaminteste ca trebuie “ sa traim  viata din inima” iar  curajul, dedicatia, eroismul, puterea, vointa  pot construi un mic regat in viata noastra. ”Tu esti conducatorul propriului regat, ai puterea sa faci tot ceea ce vrei, tu esti puterea, tu esti regele” ne spune aceasta Luna Noua in Leu.

  Venus aflata in mers aparent retrograd in Leu in fuziune cu Luna Noua in Leu ne arata clar ca noile inceputuri depind de lucrurile, relatiile valoroase construite in trecut. Venus retrograd ne spune ca trecutul nu este atat de departe iar intalnirea cu Luna Noua in Leu incearca sa ne dea o raza de speranta pentru urmatoarele 28 de zile. Venus retrograd in Leu in casa VIII re-discuta temele importante legate de adevarata maretie personala, cuplu, bani, viata intima, copii, afaceri.

  Aceasta Luna Noua  vorbeste despre transformare, regenerare, banii celuilalt, viata intima, dormitorul unei relatii, lumea misterelor, ea ne indeamna sa conjugam  intr-un mod cat mai profund verbul “ a voi”  legat in primul rand de dorintele sufletului nostru. Analizeaza-ti dorintele sufletului – ne spune aceasta Luna Noua, asculta-ti soaptele sufletului si te voi face sa intelegi ca nemurirea exista in tine.Cea mai mare oportunitate adusa de aceasta lunatie este regenerarea de sine si necesitatea de a aborda cu multa umilinta misterele vietii, astrologia, puterea si magnetismul personal.

   

  Sursa: http://adriana-astro.com

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...