• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  newmoon-gemini-3-380x235Faza de Luna Noua este mesagerul noilor inceputuri si al initieriilor. Este momentul in care cele doua Luminarii, respectiv Sorele si Luna isi unesc energiile, aducandu-le la echilibru. Atunci cand cele doua astre impart acelasi grad zodiacal, are loc o „casatorie cosmica”, care fuzioneaza masculinul si femininul intr-o unitate perfecta. Datorita conjunctiei dintre Soare si Luna, se genereaza o anihilare reciproca a fortelor solare si lunare, dar in acelasi timp se manifesta o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura.

  Rezultatul acestei anihilari este manifestarea fortei neutre, a fortei “zero”, care permite o forma de suspendare a energiilor contrare si echilibrarea lor prin forta unificarii polare.

  Acest moment mai este denumit si hiatus sau suspendare (prin echilibrarea celor doua energii, Yin si Yang), permitand sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

  Daca  acum, urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

  Noaptea care precede acest fenomen de Luna Noua, in cazul nostru noaptea dinspre 15  spre 16 iunie 2015, este sarbatorita in tratitia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratari. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare  Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

  Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

  ……………………….

  gemini-sistersAspecte specifice

  Luna noua se formeaza la data de 16 iunie, ora 17:04, ora Romaniei, pe  gradul  25:07, in zodia Gemenilor, si reprezinta momentul intalnirii dintre cele doua luminarii Soarele si Luna, aducand cele doua energii contrare in echilibru perfect.

   Cu Luna Noua in Gemeni pe gradul 25, cei nascuti in jurul datei de 16( plus, minus trei zile) din semnele mutabile (Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti) vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului 25 din orice semn zodiacal.

    Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul  de aer al Gemenilor, aceste ‘inceputuri” sunt legate de noutati, noutatea se propaga prin cuvant, miscare, rude, mediul apropiat, inteligenta practica, calatorii sau persoane tinere.
  Semnul Gemeni este un semn de aer, masculin, mutabil aflat sub guvernarea lui Mercur, mereu fluctuant, in continua schimbare si avid de vesti si noutati.

  Scopul acestui semn mutabil este de a realiza o constientizare a relatiilor care exista intre oameni, locuri si lucruri. Rolul sau nu este de a crea o unitate la nivel de personalitate ci de a experimenta tot felul de medii si situatii de viata, de a-si extinde mintea si sentimentul de conectare cu tot ce ofera viata. Cu toate acestea, scopul mai mare al acestui semn este de a oferi un domeniu extins de exprimare pentru suflet, de a dezvalui adevarata misiune a sufletului .

   Cu Luna Noua in Gemeni in casa a VIII-a si ascendentul lunatiei in Scorpion, trebuie sa dezvoltam si sa exprimam o atitudine flexibila fata de schimbari si transformari majore; frica de pierdere trebuie inlocuita cu “ rupe lantul karmic, da drumul”. Noutatea adusa de aceasta lunatie arata beneficii prin intermediul resurselor celorlalti:  mosteniri, terenuri, afaceri, banci.

  Semnul  Gemenilor este asociat cu trecerea de la primavara la vara, este un semn mutabil ce asigura trecerea spre altceva, in cazul nostru, aceasta Luna in Gemeni in casa a VIII-a poate fi privita ca o invitatie la trezire, la o trecere spre acele valori care sa ne aduca echilibrul in viata.

   

  Sursa: http://adriana-astro.com/

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...