• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  new moonLuna Noua aduce pentru fiecare dintre noi un timp al initierii; ea reprezinta momentul in care cele doua Luminarii, isi unesc energiile, aducandu-le la echilibru. Datorita conjunctiei dintre Soare si Luna, se genereaza o anihilare reciproca a fortelor solare si lunare, dar in acelasi timp se manifesta o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura.

  Rezultatul acestei anihilari este manifestarea fortei neutre, a fortei “zero”, care permite o forma de suspendare a energiilor contrare si echilibrarea lor prin forta unificarii polare.

  Acest moment de hiatus sau de suspendare (prin echilibrarea celor doua energii, Yin si Yang), face sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

  Daca atunci urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

   

  Noaptea care precede acest fenomen de Luna Noua, in cazul nostru noaptea dinspre 24 spre 25 august 2014, este sarbatorita in tratitia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratri. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare ” Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

  Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

   

  new moon virgo………………………..

   

  Aspecte specifice

   

  Aspectul de Luna Noua se formeaza la data de 25 august 2014, ora 17:14, ora Romaniei, pe gradul 2:19 in zodia Fecioarei, si reprezinta momentul intalnirii dintre cele doua luminarii Soarele si Luna, aducand cele doua energii contrare in echilibru perfect.

   Cu Luna Noua in Fecioara pe gradul 3, cei nascuti in jurul datei de 25 ( plus, minus trei zile ) din semnele mutabile (Fecioara, Pesti, Gemeni, Sagetatori) vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului 3 din orice semn zodiacal.

  Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul de pamant al Fecioarei, aceste “inceputuri” trebuie sa fie practice, sanatoase, analizate in detaliu.

  Fecioara este un semn mutabil, de pamant, care transforma sarcinile de serviciu in obligatie, accentueaza puritatea, perfectiunea, analiza fiecarui detaliu, ordinea dar si tendinta de a gandi prea mult gasind nereguli peste tot chiar si acolo unde nu exista nimic. Luna Noua este un moment in care obiectivele personale trebuie sa fie in accord deplin cu acest semn al fecioarei, astfel incat, tot ce tine de sanatate, nutritie,organizare, detalii, inteligenta, servicii, sunt sustinute astral.

  Aceasta Luna Noua activeaza casa VIII, casa naturala a Scorpionului care ne vorbeste despre transformare, regenerare, banii celuilalt, viata intima, dormitorul unei relatii, lumea misterelor.

  Aici, ego-ul nu are nici o forta iar Luna Noua devine un adevarat Maestru spiritual care ne ghideaza catre binele nostru superior. Aceasta Luna Noua ne vorbeste despre noile posibilitati ca o regenerare a formei pe mai mult niveluri iar pretul platit pentru aceasta reinnoire este eliberarea, detasarea de tot ce este uzat si invechit in viata noastra.

  Guvernatorul Lunii Noi in Fecioara este Mercur in Fecioara aflat tot in casa VIII. Mercur in Fecioara este in exaltare , asta inseamna o energie puternica care sporeste si amplifica abilitatile in gandire, comunicare,

  Mercur in Fecioara face un aspect benefic de sustinere cu Marte in conjunctie cu Saturn din Scorpion, aceste aspecte amplificand reflexia sub toate formele, astfel incat comunicarea devine mai serioasa, mai exigenta, selectiva.

  Venus se afla in Leu de unde face un aspect tensinat de careu, cu Marte si Saturn din Scorpion, amplificand nemultumirile in relatii, cariera si familie.

  Neptun retrograd in Pesti aduce o noua provocare aceastei lunatii in Fecioara adaugand mai multa vulnerabilitate, incertitudini si o profunda senzatie de plutire.

  Totusi prin acceptarea propriilor slabiciuni, prin intelegerea lor, putem sa ne iertam si sa iertam tot ce in trecut ne-a vulnerabilizat, tradat.

  Cu Luna Noua in casa VIII, vindecarea noastra poate fi fizica, emotionala, mentala, spirituala si financiara. Ea are o mare putere de transformare si de intinerire. Este o Luna Noua profund creativa, iar daca avem curajul sa ne infruntam problemele ea poate reprezenta o maturizare a sufetului!

   

  SImbolul Sabian al acestei Luni noi se formeaza pe gradul 3 din Fecioara si este: “ Doi ingeri aduc protectie unei familii, in salbaticie”

  Aceasta Luna Noua ne confera o dubla protectie divina, avem posibilitatea sa primim indrumare divina prin fel de fel de ghizi spirituali, oameni, colegi, credinta. Indrumarea angelica este destul de subtila si lasa multe indicii in aceste zile. Aceste semne ne pot raspunde la o intrebare sau pur si simplu ne pot ajuta intr-o directie noua. Aceasta Luna Noua prin acest simbol sabian este o garantie ca divinitatea ofera o mana intinsa celor care au nevoie de ajutor, indrumare si protectie. Trebuie sa fim deosebit de atenti in aceste zile la tot ceea ce “ ne vorbeste”, deoarece cineva acolo sus ofera sprijin neconditionat. Mesajul este sa avem incredere in perfectiunea si armonia Universului, pentru ca doar in acest mod, miracolele se pot manifesta in realitate!

   

   

  sursa: http://adriana-astro.com

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...