• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  Luna Noua este un moment astral favorabil noilor inceputuri, sau care ne provoaca cu o noua abordare a unei probleme, a unui domeniu specific vietii noastre. Tot acum este momentul propice initierilor dar si al plantarii de noi ”seminte” in planul ideilor, seminte care vor creste si vor germina fiind sustinute de energia lunara aflata in crestere.

  Faza de Luna Noua este mesagerul noilor inceputuri, ea ne ofera posibilitatea de a ne elibera de tot ceea ce este vechi si de a incepe un nou ciclu in acord cu vibratia Capricornului. Aceste “inceputuri” trebuie sa ofere stabilitate si durabilitate specifice semnului de pamant al Capricornului.

  Pentru a benefcia din plin de acest aspect astrologic este indicat sa  realizam o scurta meditatie de circa 20 de minute, in perioada de sa de maximum, cu 10 minute inainte si 10 minute dupa ce acesta are loc, adica intre 08;42 si 09:02.

  Cum meditam: asezati pe un scaun cu spatele drept si cu mainile odihnindu-se pe coapse cu palmele in jos, urmarim sa ne relaxam complet corpul, in special muschii fetei. Este necesar sa ne simtim corpul fizic abandonat si imobil. Dupa ce am realizat “parcarea” corpului fizic ne indreptam atentia in interiorul corpului, in mijlocul pieptului si ne imaginam ca ne aflam adimensionali, la acel nivel.

  Pe tot parcursul meditatiei, urmarim sa simtim influenta complexa a acestui moment astral, de Luna Noua, caracterizat printr-un maxim al energiei solare.

  Aspectul de Luna Noua reprezinta momentul cand cele doua astre impart acelasi grad zodiacal, putem supne ca are loc ocasatorie cosmica” care fuzioneaza masculinul si femininul intr-o unitate perfecta. Datorita conjunctiei dintre Soare si Luna se manifesta o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura.

  Acest moment mai este denumit si hiatus sau suspendare  cand energia lunara se afla la minimum, permitand sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

  Daca  acum, urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

  Prin starea de constienta cultivata prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile. In afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune ca destinul oamenilor este scris in stele si este foarte dificil pentru omul obisnuit sa manifeste liberul arbitru, independent de influentele corpurilor ceresti.

   

  Shiva Ratri

  Noaptea care precede acest fenomen de Luna Noua, in cazul nostru noaptea dinspre 28 decembrie spre 29 decembrie 2016 , este sarbatorita in traditia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratri. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare  Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

  Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

   

   

  Aspecte specifice

   

  Luna noua se formeaza la data de 29 decembrie, ora 08:52, ora Romaniei, pe  gradul 07:59, in zodia Capricornului, si reprezinta momentul intalnirii dintre cele doua luminarii Soarele si Luna, aducand cele doua energii contrare in echilibru perfect.

   Cu Luna Noua in Capricorn pe gradul 7 cei nascuti in jurul datei de 29 (plus, minus trei zile) din semnele cardinale (Capricorn, Berbec, Gemeni, Fecioara) vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului  7  din orice semn zodiacal.

  Luna Noua in Capricorn deci intr-un semn cardinal de pamant aduce preocupari legate de trecut si viitor, camin, traditie, cariera, parinti, statut social, ambitii profesionale, functii inalte, constructii durabile prin munca, efort indelung, rabdare, atentie. Ca si zapada care devine o haina de iarna pentru pamant, Capricornul stie sa se adapteze la orice imprejurari pentru a-si atinge scopurile bine ascunse de ochii lumii.

  Aceasta Luna Plina activeaza casa a XII-a, si din acest motiv trebuie sa fim prudenti, avem nevoie de o lumina divina care sa ne calauzeasca prin ceata acestui moment astral. Potentialul acestei case este invizibil, cum casa XII este o casa naturala a Pestilor, putem” inota”  prin fel de fel de emotii, sentimente, trairi, trecut, pentru a decoda mesajul acestei lunatii. 

  Casa XII este un loc menit sa ne transforme, in spatele intunericului se afla o lumina stralucitoare dar pentru a ajunge la ea avem nevoie de credinta, de dezvoltare spirituala, de dorinta de a inota in lumi necunosute dar care ne conduc la adevaruri spirituale, la Dumnezeu. Casa a XII este si o casa a vocatiei dar acea vocatie care ne sfinteste sufletul, aici gasim chemarea noastra divina care este total diferita de statutul oferit de casa X. Faima isi are radacinile in casa XII deoarece aici este locul in care renuntam la individualitatea noastra si ii servim pe cei din jur.

  In casa XII, Dumnezeu lucreaza prin noi pentru ceilalti si asta prin ceea ce sufletul nostru si-a ascuns profund in el trebuind ca mai devreme sau mai tarziu sa descoperim aceste daruri divine care ne aduc faima, renume.

  Aici invatam ca viata are un scop divin, aici invatam ca scopul unei vieti este iubirea neconditionata, compasiunea, iertarea, sprijinul celorlalti, credinta care poate muta si muntii din loc. O Luna Noua in casa XII este ca o poarta catre renasterea noastra, catre datoriile noastre karmice, catre intelegerea valorilor spirituale.

  Luna Noua in Capricorn sustinuta de Marte in Pesti ne ajuta sa luptam pentru dorintele noastre, devenim mai indrazneti, curajosi, simtim cum  “viata “ ne da “viata “. Acest aspect energetic ne ridica in picioare( Marte) pentru a actiona in conformitate cu scopurile noastre.

  Tot Luna Noua in Capricorn primeste un dar de la Neptun in Pesti, iar noi suntem ajutati sa recunoastem si sa acceptam propriile slabiciuni. Formand  cu Luna Noua un aspect de sextil, aceasta face ca cele doua energii sa lucreze la unison in favoarea noastra, este o cale usoara de a obtine beneficii, putem primi un ajutor important prin ghizi spirituali, intuitie, vise profetice.
  Luna Noua in Capricorn gradul 7:59 face un aspect benefic si cu Nodul Nord pe gradul 5 Fecioara. Am putea spune ca aceasta Luna Noua ofera un traseu nou in acord deplin cu cerintele destinului nostru iar influenta principala se va simti in relatii, casnicii, acorduri semnate, planuri cu bataie lunga, aplicarea legii.

  Guvernatorul Lunii Noi este Saturn in Sagetator  in casa XI aspectat pozitiv de Venus in Varsator, Uranus in Berbec si Jupiter in Balanta, el aduce prietenii fidele, sfaturi intelepte, protectii serioase, realizarea unor obiective importante pentru un grup de oameni.

  Putem spune ca ceasta Luna Noua in Capricorn in casa XII devine o lumina divina ce are alesii ei pentru darul pregatit.

   

  Sursa: http://adriana-astro.com/

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...