• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  new moon capricornLuna Noua aduce pentru fiecare dintre noi un timp al initierii si al noilor inceputuri.

  Este momentul in care cele doua Luminarii, respectiv Sorele si Luna isi unesc energiile, aducandu-le la echilibru. Atunci cand cele doua astre impart acelasi grad zodiacal, are loc o „casatorie cosmica”, care fuzioneaza masculinul si femininul intr-o unitate perfecta. Datorita conjunctiei dintre Soare si Luna, se genereaza o anihilare reciproca a fortelor solare si lunare, dar in acelasi timp se manifesta o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura.

  Rezultatul acestei anihilari este manifestarea fortei neutre, a fortei “zero”, care permite o forma de suspendare a energiilor contrare si echilibrarea lor prin forta unificarii polare.

  Acest moment mai este denumit si hiatus sau suspendare (prin echilibrarea celor doua energii, Yin si Yang), permitand sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

  Daca  acum, urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

  Noaptea care precede acest fenomen de Luna Noua, in cazul nostru noaptea dinspre 20 spre 21 decembrie 2014, este sarbatorita in tratitia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratri. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare ” Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

  Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

  …………………………

  capricornjoAspecte specifice

   Aspectul de Luna Noua se formeaza la data de 22 decembrie 2014, ora 03:35, ora Romaniei, pe gradul 015: in zodia Capricornului, si reprezinta momentul intalnirii dintre cele doua luminarii Soarele si Luna, aducand cele doua energii contrare in echilibru perfect.

   Cu Luna Noua in Capricorn pe gradul 1, cei nascuti in jurul datei de 22 ( plus, minus trei zile) din semnele cardinale (Capricorn, Berbec, Rac si Balanta) vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului 1 din orice semn zodiacal.

   Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul cardinal si de pamant al Capricornului, aceste “inceputuri” vor fi legate de stabilitate si de durabilitate; ea ne va influenta in masura in care semnul Capricornului  va energiza un anumit domeniu de pe harta natala a fiecaruia.

  Capricornul este unul dintre cele mai profunde semne oculte ale zodiacului, este un semn ce testeaza si initiaza. Energia cardinala este o energie ce implica ideea pioneratului: pe aici nu ai mai fost dar poti merge acum, acesta este mesajul Lunii Noi in Capricorn pe gradul 0.

  Semnul de pamant al Capricornului ne vorbeste despre  rezistenta, autocontrol, autoritate, ambitie personala, atingerea obiectivelor. Soarele in Capricorn este in exil, si are o energie destul de slabita, inducandu-ne prudenta, ambitie si o nevoie acuta de a calcula fiecare pas, totul se masoara si se calculeaza la milimetru, orice schimbare se face in liniste din dorinta de a obtine siguranta necesara.

  Luna Noua in Capricorn, deci intr-un semn cardinal de pamant ne aduce in vizor, preocupari legate de camin, traditie, cariera, functii inalte, dar si dificultati in a ne simti bine cu noi insine, autoacceptarea se bazeaza pe cantitatea si calitatea muncii realizate, pe planificare si control iar sufletul devine destul de sensibil si vulnerabil.

  Aceasta Luna Noua in Capricorn  pe gradul 0: 15, activeaza casa II, care o casa ce vorbeste despre valori, atat materiale cat si morale si spirituale; deci, noile inceputuri sunt benefice tuturor activitatilor ce pot crea valori prin valori native, prin ceea ce avem mai bun in noi.

  Un  aspect deosebit care se formeaza acum, este conjunctia dintre Venus si Pluto in Capricorn, un aspect de fuziune, care poate fi privit ca un laser divin ce merge in profunzimea relatiilor si care ne ajuta sa ne confruntam cu secretele noastre, cu ceea ce poate ascunde o relatie. Este momentul in care relatiile dificile sunt puse la incercare, se transforma sau se rup.

  Semnul Capricornului este si  casa lui Saturn care in acest moment se afla pe ultimul grad din Scorpion, unde a avut de dus la capat o sarcina grea, obosit de a analiza, transforma, limita sau inita in acest semn ascuns asociat cu lupta pentru putere, afaceri ascunse, putere, control, sex, bani, secrete, operatiuni sub acoperire, si relatii profunde.

  Acum Saturn este provocat de Jupiter retrograd aflat in Leu in Casa X, care este o casa naturala a Capricornului. Putem simti ca actiunile noastre sunt limitate in mod inutil de alte persoane sau de anumite circumstante de viata, lucrand astfel din greu pentru a depasi aceste restrictii impuse de altii.

  Pe tot parcursul acestui moment astral, energia predominanta va fi cea de prudenta si autocontrol, de disciplina si hotarare, si de gasirea unei tarii de caracter care ascunde un suflet sensibil. Toate acestea ne pot conduce la succese uluitoare,  avand insa si un revers  al medaliei – acela ca viata sentimentala nu se va afla la aceeasi intaltime.

   

  Sirsa: http://adriana-astro.com/

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...