• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0727.531.412
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • Un nou curs - ABHEDA Yoga pentru copii. DETALII ȘI ÎNSCRIERE
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  Îngerii sunt entităţi pur spirituale create de Dumnezeu la începutul timpului.

  Cu prima străfulgerare a luminii, cu prima vibraţie a Logosului Divin, au apărut îngerii.

  Aceste entitati sunt descrise in multe traditii spirituale ale omenirii, sub diverse nume. Amintim aici deva-sii in doctrinele orientale, diferitii zei din panteonul taoist, grecesc si roman, avand fiecare rolul sau in ordinea divina.

  Un studiu inteligent facut cu deschidere si agerime va aduce la lumina constatari uimitoare: ingerul pazitor (gardian) al evolutiei spirituale este perfect similar cu zeitatea personala protectoare din tantrismul tibetan,

  ingerii iubirii, ai intelepciunii, ai sanatatii, sunt similari cu
  zeii iubirii, ai intelepciunii sau ai sanatatii de la greci sau romani sau chiar din panteonul chinezesc.

  Sigur, pentru sceptici aceste cateva precizari nu rastoarna o “neincredere solida” si e nevoie de mai mult studiu si practica, dar va asiguram ca similitudinea este foarte mare si foarte extinsa, astfel ca putem remarca din nou ca,

  dincolo de un anumit nivel de evolutie, inteleptii gandesc si vorbesc la fel.

  Studiul lumii ingerilor, in afara de satisfactiile intelectuale, apreciate de unele persoane, poate oferi rezultate deosebita prin aplicarea in practica a informatiilor si anume: contactarea subtil telepatica a ingerilor, care este perfect posibila pentru oricine, in cel mai simplu caz, cel putin in sensul de la noi catre ei.

  Chiar daca raportarea la informatiile despre ingeri pare sa fie impregnata de cuvinte cam dulci si de multa gingasie si delicatete, ingerii sunt fiinte puternice, inteligente, agere, stenice, putand fi, pentru multi dintre noi, exemple de realizare interioara.

  Adica daca ar fi incarnati pe pamant, ar fi niste oameni fascinanti, inteligenti, puternici, fiinte de succes, care totusi pot fi minunati, sensibili, iubitori, sacri.

  Îngerii vin înconjuraţi de căldură, lumină şi culori minunate şi cu un sentiment de glorie. Când îi percepi, simţi căldură sufletească şi o iubire nesfârşită. Ei ne iubesc cu mult peste ceea ce ne închipuim noi.

  Ei pot fi contactati in modul cel mai simplu prin ruga, si anume, o ruga directa, simpla, sincera, din inima, prin care sa aratam ca suntem la curent cu existenta lor si ca dorim fie sa comunicam, fie sa fim ajutati in demersul nostru, preferabil de natura spirituala.

  Alte moduri de contactare sunt anumite tipuri secrete de meditatie .

  Leonard Radutz
  Societatea Academica AdAnima

  ……………………………………..
  Textul care urmeaza a fost preluat de pe www.angelinspir.ro

  ” Ne putem raporta la îngeri ca la fiinţe de lumină divină, deoarece ei prezintă toate proprietăţile luminii. Lumina este foarte rapidă, poate călători la distanţe foarte mari cât ai clipi din ochi. Lumina risipeşte întunericul, îngerii pot risipi întunericul din viaţa şi din mintea noastră. Cuvântul înger are conotaţie clară de mesager. Dar misiunea lor este ceva mai mult decât a fi simpli mesageri. Îngerii sunt acele aspecte ale Logosului Divin care constituie o punte de legătură între umanitate şi Sursa însăşi. Această punte este structurată din grade diferite de lumină sau conştiinţă – diferitele ierarhii angelice. Cel mai aproape de umanitate este ordinul îngerilor.

  Îngerii au trei funcţii principale: să-l adore pe Dumnezeu, să acţioneze ca o legătura între cer şi pământ şi să ne vegheze pe noi oamenii. Îngerii sunt constituiţi din lumină. Şi noi suntem constituiţi din lumină, dar avem o vibraţie mai joasă, de aceea avem această aparenţă materială. Dar îngerii sunt formaţi din lumină şi pot lua orice formă doresc. Pot fi bărbaţi sau femei, pot fi mari sau mici, pot fi copii sau pot fi gigantici. Aripile sunt o metaforă pentru viteza cu care se mişcă îngerii. Nu dau din aripi ca să ajungă undeva. Se mişcă cu ajutorul gândului şi tot prin gând se transformă imediat în copil sau tânără sau bărbat superb cu spadă.

  Îngerii vin, dar, din umilinţă, nu le place să fie văzuţi. Nu vor să ne perturbe simţul realităţii consensuale. Aşa că vin către noi în aşa fel încât să nu interfereze cu modul nostru de a percepe realitatea. Vin ca viziuni, ca voci, ca intuiţie. Coincidenţa este modalitatea lui Dumnezeu de a face miracole anonim. Apoi, sunt acele magice momente de sincronicitate – mâini invizibile care te scot dintr-o maşină în flăcări – toate fenomenele acestea pe care nu le înţelegem. Uneori pot veni în întreaga lor glorie, ca îngeri – dar acest fapt este mai neobişnuit şi mai mult copiii pot să-i vadă, sau oamenii care sunt foarte puri, plini de uimire şi care încă mai pot vedea cu inima.

  Îngerii ne îndreaptă într-o direcţie anume. Ne îndreaptă către Dumnezeu, dar nu unul justiţiar, gelos, tot timpul cu ochii pe tine, ci unul plin de o iubire infinită. Şi noi suntem în esenţă una cu acest ocean de iubire, pentru că suntem creaţi din El şi tot în El ne întoarcem şi toate celulele corpului nostru sunt compuse din El. Îngerii ne ajută să dobândim această cunoaştere, să ne îmbogăţim spiritul. Orice om este vegheat de îngeri. Şi fiecare înger pe care-l invoci poate să aducă cu el alte mii de îngeri.
  Îngerii sunt într-o continuă rugăciune către Dumnezeu. Ei fac voia lui Dumnezeu. Ne supraveghează şi ne ajută când le cerem sprijinul. Îngerii de lumină ne ajută să creştem, ne înalţă conştiinţele, ne deschid ochii pentru a putea face alegerile cele mai potrivite pentru construirea unei lumi mai bune.
  Misiunea îngerilor este aceea de a fi relee transformatoare, de la lumina sublimă şi atotputernică a lui Dumnezeu până la un nivel mai redus, pe care să-l putem percepe noi ca fiinţe umane încă imperfecte. Noi nu putem să-l vedem pe Dumnezeu direct fără să fim pătrunşi la rândul nostru de acelaşi gen de lumină, cu acelaşi grad de puritate. Aceasta este posibil doar printr-o imensă graţie divină. De aceea, trebuie să le permitem îngerilor ca, prin munca lor în viaţa noastră, să ne facă să fim din ce în ce mai mult în armonie cu întregul univers.

  Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le înţelegem despre îngeri este că atunci când vin în viaţa noastră, vin să ne aducă un mesaj important. Vin să ne aducă posibilitatea unor mari transformări. Îngerii vin în viaţa noastră când suntem copii, când suntem adulţi, când suntem bătrâni. Vin la bărbaţi, la femei, la oamenii de toate rasele şi culturile, la oameni care sunt sau nu religioşi, la oamenii care sunt în necaz sau la oameni care pur şi simplu îşi încep ziua de muncă. Şi vin să ne spună că putem creşte, ne putem transforma, că există speranţă, că putem să iubim mai mult, să devenim mai înţelepţi, mai luminoşi, că putem vindeca şi să fim vindecaţi. Ei ne învaţă înţelepciunea, împărtăşind cu noi graţia lui Dumnezeu, iluminarea care vine din ceruri. Ne arată metode prin care ne putem vindeca propriile vieţi şi pe ale celor din jurul nostru, şi poate chiar a lumii întregi.

  Îngerii vor ca noi să fim integri, aşa precum Dumnezeu este. Îngerii sunt fiinţe totale, fără răni sau dureri în ei şi vor foarte mult să fim şi noi la fel. Astfel că lucrează cu noi în toate felurile ca să ne ajute să ne vindecăm. De obicei nu muncesc ei pentru noi, ci ne arată ceea ce trebuie să facem, dar ne susţin cu multă dragoste, înţelepciune, încurajare şi pace.

  Ajutorarea este cuvântul de ordine pentru îngeri. Ei nu fac altceva decât să Îl slujescă pe Dumnezeu cu iubire. Şi cu cât au mai multă iubire (fiecare categorie de îngeri), cu atât mai mare este responsabilitatea cu care sunt însărcinaţi. Uneori oamenii se gândesc la îngeri ca la acei heruvimi drăgălaşi cu aripioare. Aceste imagini sunt foarte departe de ceea ce sunt în realitate aceste fiinţe, care guvernează astrele, făcând, de exemplu, ca soarele să fie la locul lui, ca planetele să se rotească pe orbitele lor şi ca stelele să nu intre în coliziune unele cu altele. Când te gândeşti la măreţia unei asemenea conştiinţe care este capabilă să realizeze aşa ceva, te simţi dintr-odată foarte umil.

  Îngerii, fiind conectaţi cu toţii la Sursa Divină, sunt interconectaţi între ei. Toţi îngerii se cunosc la un anumit nivel. Deci, este uşor pentru Sursa Divină să emane gânduri sau ordine care să coboare apoi prin diversele ierarhii până la arhangheli şi, în sfârşit, până la îngerii noştri păzitori. Îngerii ne spun astfel: “E timpul pentru umanitate să-şi amintească de ceruri şi de Dumnezeu.�?

  Ce putem face ca să contactăm îngerii? Ce ar trebui să facem ca să-i aducem pe îngeri mai aproape de noi? Nu se pune problema despre cum anume să-i putem atrage, deoarece îngerii sunt tot timpul în jurul nostru. Dar dacă vom practica anumite tehnici care să ne trezească sufletul şi să ne purifice fiinţa, aceasta ne va ajuta să-i percepem, ne va uşura comuniunea cu ei. Trebuie să ne înălţăm vibraţia dominantă pentru a fi la unison cu cea a îngerilor. Unul dintre cele mai importante lucruri este recunoştinţa. Unii oameni sunt atât de prinşi de viaţa lor încât uită că ea este un dar minunat şi că trebuie să fim recunoscători şi să trăim fiecare moment cu recunoştinţă. Ce se petrece când inima îţi este plină de recunoştinţă? Începi să vezi raiul peste tot. Recunoştinţa deschide porţile către acel tărâm minunat. Apoi îngerii pot lua contactul cu noi.
  Dumnezeu poate să comunice direct cu noi şi chiar o face adesea, dar noi nu suntem capabili să-l percepem şi să comunicăm cu El, pentru că ne menţinem într-o condiţie inferioară, impură. Şi ca să ne vegheze sau să ne transmită mesaje, se foloseşte de îngeri, care sunt nişte intermediari între noi şi Dumnezeu.

  Îngerii ne aduc, în esenţă, acelaşi mesaj întotdeauna.
  Gândiţi-vă la îngerii de Crăciun care au venit la păstori pe deal –
  le-au transmis mesajul, au arătat către staul şi au plecat.
  Staulul acela e locul din care pleacă totul. Îngerii vin să ne îndrepte către Dumnezeu. Ei nu doresc să facă din fiinţa lor un scop în sine, o religie sau un cult în care oamenii să-i adore pe ei, ci vin să spună: “El este aici, El este cu voi, nu vă fie teamă şi iubiţi-L din toată inima�? – şi aşa au făcut întotdeauna. ”

  Preluat de pe
  http://angelinspir.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=1

  ……………………………………………………………………………………………..

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...