• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  M.F. ne intreabă:

  “Ati spus , in articolul anterior că

  ….”Exemple (negative, din păcate) sunt aici demonii cei mai puternici care provin din randurile îngerilor dar care au căzut la testul ego-ului.”
  ego
  Intrebare: ce este testul ego-ului?

  Extrema negativa poate fi egocentric (cu toate derivatele de superlative) dar mergand spre partea pozitiva gasim altruism …si mai departe? …mai departe poate fi explicat in cuvinte? Exista o scala dupa care a fost facuta separatia? …sau noi,ca oameni, suntem pozitionati acolo unde ne este locul ,in functie de maturitatea spirituala la care am ajuns?”

  ……………………………………………….

  Răspuns Academia AdAnima:
  ego1
  “Opusul” ego-ului nu este altruismul…
  Dar, daca nu sunt centrati in ego oamenii sunt altruisti.
  Ego-ul este o structura care nu este un centru adevarat al fiintei,
  dar are tendinta de a se substitui adevaratului centru care este Sinele…si care ne ofera Autentic, fara sa mai avem nevoie de nici o confirmare.

  Ego-ul are tendinta de a-si atribui actiunile si fructele lor,
  de a cauta a se simti separat de esenta reala a fiintei si
  de a avea nevoie de confirmari permanente ale ” valorii ” lui,

  tocmai datorita faptului ca nu este, de fapt, un centru real.

  Astfel, ego-ul manifesta un proces de “umflare”… si, daca am facut un compromis cu el o data, “fisura” tinde sa se mareasca si a doua oara tindem sa facem un compromis si mai mare…si astfel, structura aceasta poate deveni uriasa, cu nevoi uriase…dar finita si lipsita de viaţă.

  Oricum, caracteristica majora este ca fiinţele centrate in ego simt nevoia permanenta sa il afirme, sa ii afirme”valoarea” (tocmai datorita unei senzatii subtile neconştientizate ca este o valoare nesigura sau nereala) in timp ce fiinţele care au sufletul trezit sau au acces la revelarea Sinelui nu simt aceasta nevoie, deoarece ei sunt siguri.

  O alta caracteristica este faptul ca, nefiind centrata într-un centru real, psihismul fiintei centrată în ego este caracterizat de mecanicism, asa cum este descris in tipologiile psihologice sau ale eneagramei. Aceasta deoarece ego-ul nu este viu, ci este o structura inferioară sufletului prin care sufletul accepta să “privească” în mod degradant şi limitat lumea.

  “Testul ego-ului” este tentaţia de a te centra într-o structura inferioară finita, care are aceste caracteristici, şi de a renunţa la contactul cu Sinele Suprem individual sau, macar, cu structura interioară a ” sufletului cel viu”.

  Acest test ar fi trebuit să fie, în cazul “primului înger creat” , simplu de trecut, deoarece nu era un ignorant şi cunoştea, cu siguranţă, foarte bine aceste lucruri.
  ………………………………………………………….

  “Extrema” pozitiva este sat-cit-ananda – starea de fericire divina infinită ce cuprinde in ea şi starea de suprema existenta si starea de perfecta cunoastere (nu mai simtim nevoia de senzatii, oameni sau locuri noi fiindca le gasim pe toate in noi la modul perfect).

  Starea umană nu exclude deloc a avea o raportare demonică sau, mai clar, egotica în cel mai puternic fel sau
  de a avea cea mai inaltă stare spirituală posibilă.

  Starea umana se referă la faptul de a poseda un corp fizic uman, intr-o lume fizică, dar nu are legătură cu nivelul spiritual, care poate fi oricât de înalt sau oricât de …josnic.

  Ei bine, şi acest lucru este caracteristic starii umane… anume faptul că, în aceeaşi lume, unul lângă altul, este posibil sa existe, datorită integrării în lumea fizică, şi o fiinţă superegotică şi şi o fiinţă cu un nivel spiritual foarte inalt.

  Ceea ce în lumile subtile nu este posibil, datorită faptului că fiecare se poziţionează instantaneu în lumea corespunzătoare nivelului său de vibraţie.

  Acest lucru face ca sa existe şi un avantaj special al stării umane: este posibil, datorită integrării în corpul fizic, să evoluezi rapid şi să părăseşti stare inferioară, mergând către o stare superioară.
  În lumile subtile este dificil – dar nu imposibil- să părăseşti propriul nivel de vibraţie şi lumea în care te cantonează acesta
  .
  …………………………………………………………………………………………
  În realitate, toate fiiinţele sunt, în mod natural, perfecte şi pure, dar unele din ele aleg să “îşi închipuie” că sunt imperfecte, “ajutate” şi de o serie de posibilităţi de limitare şi de reducere a conştientizării propriei stari naturale create chiar de fiinţa Supremă în cadrul acestei scene cosmice care este Lumea aşa-zis – exterioară.

  De ce face Dummnzeu aceasta este un mister propriu Lui (adică este o alegere şi nu ştim şi nu avem cum să aflăm de ce “se ocupă” cu asta) dar acest lucru este neimportant.

  Importantă este structura acestei manifestări a lumii şi modul în care ea poate fi transcensă, pentru a cunoaste starea naturală.

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...