• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  halloween1

  Pare o sarbatoare pagâna prin manifestari, si, totusi a fost acceptata de diverse organizaţii de cult.

  Europa a preluat-o de la americani, dar ni se spune că rădăcinile ei ar fi europene. Este vorba despre povestea noptii de Halloween, care ar fi o sărbătoare de origine celtă.
  Noi credem că celţii “s-ar răsuci în mormânt” ştiind cu ce este asociată sărbătoarea lor şi ce li se atribuie.
  .


  Redam aici si o varianta oficiala despre originea presupusa si rostul acestei “sarbatori”.

  Celtii, care traiau acum 2000 de ani in zona care acum acoperita de Irlanda, Regatul Unit si nordul Frantei, sarbatoreau Anul Nou pe data de 1 noiembrie. Aceasta zi marca sfarsitul verii si al recoltei si inceputul iernii, anotimpul asociat deseori cu moartea. Celtii credeau ca in noaptea dinaintea Anului Nou limita dintre taramul celor morti si lumea lor devine neclara si ca fantomele celor decedati se intorc sa bantuie pamantul, creand probleme si stricand recoltele. Tocmai de aceea, in noaptea de 31 octombrie, ei sarbatoreau Samhain, un festival pentru care construiau rugi sacri pe care faceau sacrificii zeitatilor sub forma de grane sau animale.

  In timpul celebrarii, se spune că celţii ar fi purtat costume facute din piele si capete de animale. Cand sarbatoarea lua sfarsit, ei ar fi folosit focul de la rugii de sacrificiu pentru a-si aprinde focurile stinse mai devreme in aceasi seara. Scopul era acela de a-i proteja pe parcursul iernii care urma. Probabil de aici a venit ulterior ideea dovlecilor luminati din interior.

  Ulterior cucerii romane, Samhain-ul celtic a fost combinat cu doua sarbatori de origine romana: Feralia, o zi la sfarsitul lui octombrie, in care romanii isi comemorau mortii si festivalul in care o onorau pe Pomona, zeita romana a fructelor si a copacilor.

  In secolul VII, influenta crestinismului se extinsese si pe pamantul celtic. Papa Bonifaciu al IV-lea a stabilit ziua de 1 noiembrie ca fiind dedicata comemorarii sfintilor si martirilor:

  “Ziua tuturor sfintilor”, o sarbatoarea care aducea mult cu festivalul celt, dar era desemnata de biserica.

  Pana prin anii ‘30, in America, Halloween-ul adus de colonistii englezi, devenise o sarbatoarea seculara, dar centrata pe comunitate, cu parade, si petreceri raspandite prin tot orasul. Tot cam in acest timp a fost resuscitata si traditia “trick or treat” care dateaza probabil din vremurile paradelor de Ziua tuturor sfintilor din Anglia. In timpul festivitatilor, sarmanii cerseau mancare si oamenii le ofereau placinte numite “prajituri de suflet” in schimbul promisiunii de a se ruga pentru sufletele celor morti din familia lor.

  Aceasta traditie era un mod relativ necostisitor pentru ca toata comunitatea sa se bucure de sarbatoare. In teorie, oamenii puteau preveni sa fie pacaliti (trick) oferind copiilor sau celor care le sunau la usa costumati o mica atentie (treat) – bomboane, dulciuri, mere.

  Acesta este latura frumoasa şi care a facut, la urma urmei, să poată fi acceptat Halloween şi ca un element de coeziune al comunităţii şi care a uşurat răspândirea unei tradiţii inventate.

  Obiceiul costumelor de Halloween are radacini adanci in istorie, plecand de la vechii celti chinuiti de gerul iernii, pana la englezii care considerau ca in noaptea in care se deschid portile celor fara viata, nu pot iesi afara din casa decat costumati pentru a speria, la randul lor, fantomele.

  De parca fantomele s-ar speria de unii urati ca ele (!).

  Evident, daca ai vrea sa alungi asa-zise fantome, ar trebui sa actionezi cu valori opuse lor: frumusete, iubire, curaj, smerenie, eventual cu ceva rugaciuni, cantece…

  Metoda propusa de aceasta asa-zisa sarbatoare nu pare sa sperie fantomele ci sa creeze alte fantome – de data asta reale, si anume – copii nostrii…

  Deci, ni se spune ca ar fi un lucru bun.
  Atunci care e problema?

  Ei bine, dupa cum stiti, sarbatoarea aceasta este la ea acasa in America, unde celţii nu prea au fost ca sa o implementeze.

  Atunci, cum a reinviat in Lumea Noua?
  Ei bine, a fost creata artificial.

  Este o “sarbatoare” care cultivă la cei mici urâtul,violenţa, teama, teribilul si horror-ul, ca si cand acestea ar fi ceva cool… asociindu-l cu parfumul vieţii de acasă…

  Fiindca nu e posibil sa adori uratul, fiindca uratul nu e frumos, dar, poti sa pacalesti oamenii spunandu-le ca uratul sau răul este dragalas, scump, cool, la moda, mai “de lume” sau mai “de gasca”, etc sau sa il impui ca o forma de “cultura”. Daca apare la la televizor, apar oameni multi, bani, lumini, cadouri, personaje aparent serioase luand chestia respectiva foarte in serios si altele pot da in ochii oamenilor obisnuiti aparenţa de valoare sau de legitimitate.

  Prin Halloween, sărmanii oameni naivi au ajuns să impregneze copilul de mic cu tendinta sau aspiratia spre urat si rau, spre o incredibila aparenta valoare, stralucire sau un asa-zis firesc al uratului si raului (care, de fapt, nu este firesc).

  Era posibil să se creeze o sarbatoare a ingerilor, de pilda, sau colinde, cu poezii de iubire, de haiducie (!), despre bravura, bunatate, frumusete sau altele….

  Copilul se auto-de-transfigureaza intr-un personaj rau, fioros, “periculos”, cand ar fi fost mult mai bine sa se inchipuie a fi un înger, un erou din basme, un voievod sau un erou social sau spiritual.

  Ei aş… lucrurile acestea au fost facute sa para prea sfinte pentru viata noastra de zi cu zi…

  Pentru cei initiati, acest halloween nu este nimic altceva decat inocularea unor aspiratii catre demoniac sau chiar mai rau, spre satanic şi cultivarea unor forme gând care, în astral, crează rezonanţe cu răul şi urâtul. Astfel, se introduc rezonanţe inferioare în aura colectivă şi individuală, pregătind terenul pentru ca, la testele autentice ale vieţii, omul să fie înclinat să ia decizii conform cu aceste puncte inferioare din rezonanţele predominante ale fiinţei sale.

  Pentru edificare, cititi un site de satanism si veti vedea cam aceleasi lucruri prezentate cu mult tupeu la fel, ca si cand ar fi un bine pentru rasa umana si ca si cand te-ar ajuta sa fii invingator sau să nu fii, chipurile, ” fraier de bun”
  de exemplu

  www.bisericasatanista.org
  sau
  www.adepţii satanei .com

  Cine a facut din Halloween o sarbatoare moderna si ce urmareste mai departe – nu dorim sa precizam la AdAnima… dar realizam acest comentariu pentru a va aviza sa faceti un lucru simplu: nu adoptati aceasta manifestare zisa sarbatoare ce ne-a fost fabricata si orientati-va cu putere catre valorile culturale veritabile, chiar si traditionale, frumoase, educative samd.

  Ba chiar va sugeram sa participati la sarbatorile opuse acesteia , cum sunt cele cu si despre ingeri sau asemanatoare…

  Ne bucurăm că a apărut în societate o iniţiativă excepţională, absolut minunată, care credem că va avea un efect transformator real: “Săptămâna Îngerilor” şi care, am observat, are loc în aceeaşi perioadă cu zilele dedicate Halloween-ului, ca o alternativă autentică la acestea.

  La Palatul Copiilor, pe intrarea din faţă se aflau reclamele enorme despre Halloween, cu imagini groteşti şi , în interior, jocuri pe calculator despre război, distrugeri şi violenţă prin tăieri cu drujba, karate şi arme SF, iar în spatele clădirii, pe o intrare modestă cu afişe mult mai micuţe despre Săptămâna îngerilor care avea loc în sala mult mai mică obţinută cu mari eforturi de la proprietarii clădirii.

  Halloween este susţinut cu bani de la comunitate şi cu elemente preferenţiale în presă şi publicitate, iar “Săptămâna Îngerilor” trăieşte prin entuziasmul şi sacrificiul participanţilor.

  Ca şi în poveste, în această ordine inversată, Minciuna stă cu regele la masă, în timp ce Adevărul merge pe drum cu capul spart.

  angel
  CU toate astea, este preferabil să fii de partea Îngerilor decât de…. partea cealaltă.

  Leonard Radut, Societatea Academica AdAnima pentru Transformare si Cunoastere de Sine
  Bucureşti, Nov 2, 2007

  un link semnificativ


  http://www.hotnews.ro/stiri-international-6389520-vaticanul-criticat-halloweenul-este-sarbatoare-fricii-mortii.htm

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...