• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  free-astrology-tools

  Calendarul lunar influenţează profund horoscopul, în special în momentele de Lună nouă (Luna în conjuncţie cu Soarele, marcând momente favorabile începuturilor) şi în cele de Lună plină (opoziţie Soare-Lună, moment de tensiune, în care beneficiem de o energie în exces).

  Mai jos veti gasi listate momentele de Luna Nouă, Luna Plina și eclipsele de Soare și de Lună din anul 2014.

  Luna Noua in 2014:

    Miercuri 1 ianuarie 2014, ora 13:15 – Luna noua in Capricorn

  – Joi 30 ianuarie 2014, ora 23:40 – Luna noua in Varsator

  – Sambata 1 martie 2014, ora 10:02 – Luna noua in Pesti

  – Duminica 30 martie 2014, ora 21:48 – Luna noua in Berbec

  – Marti 29 aprilie 2014, ora 09:17 – Luna noua in Taur /  Eclipsa inelara de Soare

  – Miercuri 28 mai 2014, ora 21:43 – Luna noua in Gemeni

  – Vineri 27 iunie 2014, ora 11:10 – Luna noua in Rac

  – Duminica 27 iulie 2014, ora 01:42 – Luna noua in Leu

  – Luni 25 august 2014, ora 17:13 – Luna noua in Fecioara

  – Miercuri 24 septembrie 2014, ora 09:13 – Luna noua in Balanta  / Eclipsa partiala de Soare

  – Vineri 24 octombrie 2014, ora 09:13 – Luna noua in Scorpion

  – Sambata 22 noiembrie 2014, ora 14:32 – Luna noua in Sagetator

  – Luni 22 decembrie 2014, ora 03:36 – Luna noua in Capricorn

  Luna Plina in 2014:

  – Joi 16 ianuarie 2014, ora 06:53 – Luna plina in Rac

  – Sambata 15 februarie 2014, ora 01:54 – Luna plina in Leu

  – Duminica 16 martie 2014, ora 19:10 – Luna plina in Fecioara

  – Marti 15 aprilie 2014, ora 10:45 – Luna plina in Balanta / Eclipsa de Luna totala

  – Miercuri 14 mai 2014, ora 22:18 – Luna plina in Scorpion

  – Vineri 13 iunie 2014, ora 07:13 – Luna plina in Sagetator

  – Sambata 12 iulie 2014, ora 14:26 – Luna plina in Capricorn

  – Duminica 10 august 2014, ora 21:10 – Luna plina in Varsator

  – Marti 9 septembrie 2014, ora 04:38 – Luna plina in Pesti

  – Miercuri 8 octombrie 2014, ora 13:50 – Luna plina in Berbec / Eclipsa de Luna totala

  – Vineri 7 noiembrie 2014, ora 00:22 – Luna plina in Taur

  – Sambata 6 decembrie 2014, ora 14:27 – Luna plina in Gemeni

   

   

  Eclipsele anului 2014
  Eclipsa totala de Luna din 15 aprilie
  Eclipsa inelara de Soare din 29 aprilie
  Eclipsa totala de Luna din 8 octombrie
  Eclipsa partiala de Soare din 24 octombrie
  …………………………………………………………………..
  < … prin Petroniq…>
  In prezent tot mai multi oameni sunt atrasi de cunoasterea astrologica. Astrologia ne atrage si ne fascineaza deoarece intuim ca prin intermediul ei putem restabili legatura noastra profunda cu Universul.
  Astrologia ne invata ca acolo Sus totul este ritm si armonie si ca acest ritm si aceasta armonie se regaseste in fiecare dintre noi, in viata de zi cu zi, dar si in profunzimea sufletelor noastre.
  A folosi intelept astrologia nu inseamna doar sa cunosti teoria astrologica, ci sa aspiri sa traiesti in acord cu ritmurile cosmice indicate de tranzite, adica sa fii capabil sa astepti increzator, “sa prinzi” si sa te bucuri de valurile astrale favorabile sufletului tau, fara nici o urma de frica de eventuala aparenta cadere, stiind ca tot ce se petrece in viata ta are un sens evolutiv.
  Nici o frica nu ar trebui alimentata de catre cunoasterea astrologica: frica ne face dizarmoniosi, ne face incapabili sa ne bucuram de frumusetea si ritmicitatea Dansului Cosmic pe care il dansam impreuna cu astrele, ajutati intotdeauna de ele.
  Iata de ce aleg sa prezint caracteristicile anului astrologic 2014 din perspectiva unei persoane pasionate de astrologie care doreste sa raspandeasca informatii utile, generatoare de incredere, de curaj, de pofta de viata.

  Citind astfel de considerente astrologice generale privitoare la anul in care tocmai am intrat, trebuie sa avem permanent in vedere urmatoarele:
  1. Ritmurile cosmice care trebuie cu precadere cunoscute si care reprezinta fundalul astrologic in care se inscriu nu doar vietile fiecaruia dintre noi, ci chiar vietile comunitatilor umane in general, sunt cele date de planetele mai lente: Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, Pluton.

  2. Ne intereseaza in mod deosebit momentele cand planetele “mari” schimba semnul zodiacal (in perioada analizata, in acest caz anul 2014). E bine sa asteptam momentul potrivit pentru a actiona, si pentru aceasta e util sa stim aceste tranzitii si modificarile specifice care se produc la nivel subtil.

  3. Ne intereseaza de asemeni interaspectele planetare intre planetele lente, interaspecte care dureaza suficient de mult timp pentru a transforma vibratia etapei in mod vizibil si recognoscibil.

  4. Ne intereseaza perioadele de retrogradatie a planetelor pentru ca, la modul general vorbind, in aceste perioade putem reflecta cu mai multa eficienta la vietile noastre, ne putem reconecta la sursele noastre interioare de energie, putem comunica mai bine cu sufletele noastre. Tot ceea ce manifestam spre exterior in aceste perioade poate fi mai bine filtrat de constiinta noastra si nu trebuie sa ne sperie eventuala scadere a eficientei noastre in plan material, pentru ca ea este intotdeauna insotita de intelegeri superioare si, de ce nu, de un grad mai mare de detasare.

  5. NU VOM UITA NICI UN MOMENT CA ASTRELE INCLINA DAR NU DETERMINA!! Deci nu vom cadea in extrema unei pasivitati exprimata printr-un soi de sentiment al fatalitatii si al determinismului rigid, si nici nu ne vom considera dezlegati complet de Univers, neglijand realitatile subtile indicate de tranzitele planetare, cu un soi de orgoliu limitator si o ignoranta paguboasa.

  Planete “mari” care schimba zodia

  Jupiter intra in zodia Leului in ziua de 16 iulie.
  Daca in zodia Racului Jupiter a sustinut, expansionat si protejat sentimentele si trairile noastre, traditiile, nevoia de intimitate si familia ca institutie, incepand din ziua de 16 iulie, pentru un an de zile, Jupiter in tranzit in Leu ne va amplifica nevoia de exprimare a calitatilor proprii, ne va incuraja sa ne asumam rolul de lideri, sa fim stapani pe propriul destin, sa iubim mai expansiv, sa fim mai generosi si sa manifestam noblete sufleteasca si generozitate. Noi toti, dar mai ales nativii Leu, vom simti ca toate proiectele noastre creative sunt sustinute, ca norocul este de partea noastra si ca nevoia noastra de stralucire personala este indeplinita.

  Saturn intra in zodia Sagatatorului la sfarsitul lui 2014, in ziua de 23 decembrie (si va reveni in Scorpion in 2015). In scurta incursiune in zodia Sagetatorului, Saturn va declansa in noi constientizari profunde care tin de cautarile noastre spirituale si de relatia cu divinitatea. De asemenea ne vom putea raporta cu mai multa intelepciune la ghizii nostri spirituali si vom putea intelege ce presupune cu adevarat starea de discipol model.

  Marte traverseaza deosebit de lent zodia Balantei, zodie pe care o va parasi in ziua de 26 iulie 2014. In cele peste 6 luni de tranzit prin zodia relationarilor, Marte va adauga pasiune tuturor relatiilor noastre, fie ca e vorba de relatii personale sau profesionale. Intelept ar fi sa reusim sa beneficiem de acest tranzit fara a ne amplifica eventualele tendinte agresive, fara a produce dizarmonii sau dezechilibre, cu diplomatie si simt al masurii pe toate planurile. In zodia urmatoare, Scorpion, Marte este in domiciliu si de aceea in partea a doua a anului nevoia noastra de disciplina interioara va creste si toate eforturile noastre care vor viza trasformarea noastra interioara vor avea mari sanse de succes.

  Combinat cu Marte in Balanta, din 20 februarie si Nodul Nord intra in aceasta zodie
  . Cuvintele cheie vor fi Asociere, Asociere si iar Asociere, fiind o perioada excelente de invatare a relationarii si de amplificare a colaborarilor de orice tip. Sa ne ferim de competitiile inutile, de risipa de energie si de tendintele de izolare.
  ………………………………………………………………………………….

  Marile interaspecte planetare ale anului 2014
  Perioadele specificate mai jos sunt de fapt mai lungi, dar au fost date doar intervalele de aspect maxim.

  Jupiter trigon Saturn:  din 20 pana 30 mai
  Echilibrand si armonizand planul material cu cel spiritual, acest aspect benefic va crea conditii subtile pentru incurajarea marilor proiecte in plan material si pentru respectarea unui set de principii juste si norme de viata mai corecte. Pe de alta parte, practica noastra spirituala, precum si toate actiunile care vizeaza cautarea adevarurilor profunde, vor fi sustinute si incurajate.

   Uranus cuadratura Pluton: din 15 pana in 25 aprilie si din 10 in 25 decembrie 2014.
  Acest aspect ne va provoca sa intelegem cum sa traim starea de libertate interioara fara sa ne indepartam de planul divin al vietilor noastre si ne va provoca in transformarile noastre catre acceptarea noului si a inovatiilor in viata.

  Jupiter opozitie cu Pluton din 20 ianuarie pana in 10 februarie 2014 (cu  Jupiter in miscare aparent retrograda) apoi din 15 pana in 30  aprilie  (cu  Jupiter direct) : acest aspect planetar ne poate largi orizontul de cunoastere si ne poate hrani aspiratiile de transformare spirituala si de respectare plina de intelepciune a legilor divine.

  ……………………………………………………

  Retrogradarile anului 2014

  Directii generale de actiune in perioadele de retrogradatie a planetelor :

  1. Cand Mercur e in miscare aparent retrograda, ar fi de dorit sa fim mai atenti la calitatea si cantitatea informatiilor care vin spre noi si a celor pe care le procesam, ar fi bine sa nu uitam cat de importanta este comunicarea si ar fi indicat sa comunicam preponderent cu sufletul nostru dar fara a neglija contactul sufletesc profund cu ceilalti.
  Mercur este retrograd:
  din 7 pana in 29 februarie, in zodia Pestilor
  din 7 iunie pana in 1 iulie , in zodiile Rac si apoi Gemeni
  din 5 pana in 25 octombrie, in zodiiile Scorpion si apoi Balanta

  2. Cand Venus este in miscare aparent retrograda, avem ocazia de a ne intreba cata placere, cate frumusete si cata iubire este in vietile noastre si avem oprtunitatea de a ne iubi mai mult pe noi insine pentru a-i putea iubi plenar si mai frumos pe cei din jurul nostru.
  Venus a fost in miscare retrograda in zodia Capricorn incepand din 24 dec 2013 si va mai fi retrograd pana in ziua de 1 februarie 2014.

  3. Cand Marte este in miscare aparent retrograda, ar trebui ca instinctul nostru de actiune sa fie orientat spre noi insine si in aceasta perioada avem cele mai mari sanse de a actiona pentru transformarea noastra. Fiind in Balanta, Marte va actiona asupra relatiilor noastre intr-o maniera subtila dar energica.
  Marte va fi retrograd in zodia Balantei, din 2 martie pana in 20 mai 2014.

  4. Cand Jupiter este in miscare retrograda ne putem rescrie sistemul de legi interioare dupa care ne guvernam viata, ne putem reintoarce la credinta, ne recunoastem mai bine nevoia de ghidare spirituala precum si nevoia de cunoastere superioara (perioada excelenta pentru lectura si studiu).
  Jupiter va fi retrograd in zodia Racului din 1 ianuarie pana in 5 martie 2014 si apoi in zodia Leului, din 9 decembrie 2014 pana in luna martie 2015. 

  5. Cand Saturn este retrograd avem sansa de a ne intelepti si de a intelege mai bine lectiile destinului. Ni se cere sa ne planificam mai bine timpul si ne organizam mai bine viata in asa fel incat eficienta noastra (inclusiv in plan material) sa creasca.
  Saturn va fi retrograd in zodia Scorpion incepand din 3 martie pana in ziua de 20 iulie 2014.

  In incheiere, nu uitati: Astrele inclina dar nu determina.

  Petroniq
  Redactarea finala a textului oferit de draga noastra Petroniq apartine Acharya Leonard

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...