• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  sunrisede Leonard Radutz
  Societatea Academică AdAnima

  Este aniversarea zilei de naştere ceva cu adevărat important din punct de vedere esoteric?

  De fapt noi nu putem muri nici dacă, în mod greşit, ne-am dori foarte mult acesta, deoarece Sinele Suprem Atman este nemuritor, există dintotdeauna şi va exista întotdeauna.
  Ceea ce pare că se naşte sau că moare este personalitatea efemeră care evoluează de la încarnare la încarnare. De fapt, este vorba despre ego şi structurile psihice asociate lui.
  Ego-ul este acea structura interioară care se constituie într-un obstacol către revelarea sufletului nemuritor, a Sinelui etern Atman, a realităţii interioare autentice, care este sursa tuturor trăirilor autentice şi profunde şi care este indestructibil şi etern.

  În penibilele şi mizerabilele “tradiţii” satanice, ziua cea mai importantă pentru un satanist este ziua sa de naştere deoarece, spun ei, este ziua de naştere a “Dumnezeului” lor.
  Aceasta înseamnă că ceea ce consideră ei valoros este doar personalitatea efemeră, cu limitele şi lipsa sa de autentic, cu ignoranţa, supunerea instinctuală, cu lipsa de creativitate şi dominată de mecanisme.
  Şi totuşi, ego-ul este o structură necesară, deoarece este cel care poate poate să îşi propună să “facă” ceva pentru transformare interioară, datorită mecanismelor de egodistonie şi egosintonie.

  Deci ego-ul e necesar, dar pentru a nu trăi în iluzie,

  este necesar ca ego-ul să fie transcens

  şi apoi, prin stabilizare în zona autentică a fiinţei noastre, prin trezirea sufletului şi revelarea Sinelui, să folosim ego-ul doar ca un instrument al Sinelui sau doar ca un instrument al sufletului.

  Ziua de naştere nu este o zi mai importantă decât celelalte zile, deoarece înţeleptul caută să trăiască fiecare zi ca pe cea mai importantă zi a veţii lui, ca şi când acea zi ar fi chiar ultima zi pe care o va mai trăi în această viaţă.

  Cu siguranţă NU este o zi consacrată unei beţii profunde şi unei îmbuibări masive cu mâncare.

  Cu toate astea, ziua de naştere este un prilej în care, dacă este posibil, putem să adăugăm un plus de armonie şi lumină vieţii noastre şi putem să ne apropiem de prieteni, dar, mai ales, putem să ne apropiem mai mult de Dumnezeu.

  Este un moment în care, datorită repetării unor configuraţii astrale asemănătoare cu cea din momentul naşterii, putem beneficia de o ambianţă exterioară care să ne permită să realizăm anumite salturi spirituale.

  De asemenea, foarte important este faptul că ziua de naştere un moment excelent pentru

  un bilanţ lucid şi cât mai matur de genul “Ce-am făcut cu viaţa mea ?”

  şi să realizăm o analiză atentă, urmată de o schimbare majoră adecvată în acţiunile noastre şi puternic transformatoare.

  Totuşi, nu este necesar să aşteptăm cumpăna dintre anii veţii pentru a realiza un astfel de bilanţ.
  Putem face aceasta oricând, în fiecare zi chiar, pentru a evalua şi transforma viaţa noastră.

  de Leonard Radutz
  Societatea Academică AdAnima

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...