• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  Oare de ce credeau dacii ca sunt nemuritori ?

  Se spune că dacii erau foarte greu de învins datorită perspectivei lor interioare care le spunea ca ar fi fost nemuritori.

  La prima vedere am spune ca era un fanatism sau… oricum, pare o prostie, fiindcă dacii, totuși, mureau.

  Ei bine, ceea ce este socant dar valoros ca informație este că dacii aveau, în esență, dreptate.

  Da, erau și sunt cu adevărat, la nivel esențial, nemuritori și toate ființele sunt, de fapt , nemuritoare.

  Cea mai înaltă perspectivă spirituală este cea nondualistă iar ea afirmă, bazându-se pe mărturiile celor întorși din moarte clinică și pe relatările maeștrilor spirituali care au dobândit o realizare spirituală spirituală că… nu poți muri.

  Și în evanghelii primim informații clare:

  Ioan, 10:34. Iisus le-a răspuns: Nu e scris în Legea voastră că “Eu am zis: Dumnezei sunteţi?””
  ceea ce se referă la

  (Psalmi – 81:6)
  “Eu am zis: “Dumnezei sunteţi şi toţi fii ai Celui Preaînalt”.

  Aceasta se referă la adevărata natură a Sinelui nepieritor și imuabil: faptul că acesta este scânteie divină din Dumnezeu Tatăl.

  Toate ființele, din toate lumile, de pe toate treptele de evoluție au această natură divină esențială. Chiar și Satana – ființă ca toate ființele, dar mai puternică în anumite direcții, fiind cel dintâi inger creat – are aceeași natură divină esențială și, oricât ar încerca să nege, va sfârși sau va începe cu adevărat prin a se topi în lumina nepieritoare a Sinelui. E adevărat că, probabil, va fi printre ultimii care vor realiza aceasta (dacă se poate spune așa).

  În tradițiile orientale, esența ultimă a oricărei ființe este Sinele Suprem individual Atman, esența a sufletului, care este imuabil, etern și parte a Spiritului Etern Universal, Dumnezeu sau Brahman.

  Astfel, chiar dacă am insista si ne-am sinucide repetat am constata că nu putem muri, dar felul în care alegem să trăim (sau să nu trăim-în lumea fizică, adică dacă ne sinucidem) ne afectează circumstanțele în care trăim, datorită legii divine universale a Acțiunii și Reacțiunii sau Legea Divină Universală a Cauzalității.

  Adică ”vom plăti” fapta aberantă a sinuciderii accesând o lume infernală sau o renaștere cu aspecte dureroase (dar și transformatoare).

  Desigur corpul fizic va dispare ori de câte ori cineva se va sinucide, împreună cu șansa excepțională de a evolua și a se transforma repede și eficient pe Pământ.


  ”Din zei de-am fi scoborâtori,
  C-o moarte tot suntem datori!
  Totuna e dac-ai murit
  Flăcău ori moş îngârbovit;
  Dar nu-i totuna leu să mori
  Ori câine-nlănţuit. ”

  Practic cuvântul ”a muri” nici nu ar trebui folosit (dar nu avem un echivalent la fel de scurt și simplu de rostit), fiindcă este vorba doar de o părăsire (în general vremelnică) a planului fizic. Dictionarul spune că a muri înseamnă ”a nu mai fi în viață”, dar, din ignoranță, acepțiunea cea mai răspândită este ”extincția”, dispariția ca entitate conștientă.
  În realitate, așa zisa moarte este doar o trecere, cu nimic diferită de un vis.

  Simpla conștientizare
  că ceea ce noi simțim că suntem nu dispare face ca alte aspecte decât lupta pentru supraviețuire să conteze în mod semnificativ pentru om. Curajul, bunătatea, adevarul, iubirea, compasiunea devin mult mai importante.
  De aceea dacii erau de neînvins. Burebista a administrat cu înțelepciune un teritoriu enorm (până în Cehia și Slovacia și multă vreme ”cei mai viteji și mai drepți dintre traci” nu au putut fi învinși în luptă.
  Doar decăderea spirituală (începuseră să facă sacrificii umane) a făcut ca ei să piardă o parte din acea protecție divină și forță interioară.

  Viața capătă altă valoare… de fapt abia acum capătă valoare, când este evident că ea nu are o natură limitată de naștere și moarte. Abia acum înțelegem că este important să avem grijă cum trăim, cum iubim, cum acționăm și reacționăm la diferitele evenimente, deoarece ele ne punctează drumul nostru evolutiv continuu către realizarea Supremă, care este miracolul în care ”Creatura” devine una cu Creatorul.

  Iar după această părăsire a planului fizic numită impropriu moarte urmeaza atatea evenimente importante, uneori chiar fascinante pentru ființa respectivă încât amărăciunea despărțirii (vremelnice) de persoanele iubite dispare. În creștinism, aici ar urma judecata de apoi și înfățișarea înaintea lui Dumnezeu, adică în nici un caz extincția sau dispariția ca entitate conștientă.

  Dar ființele, lucrurile și aspectele (bani, proprietăți, faima, putere, droguri, jocuri, activități, ) pe care le-am iubit sau de care am fost atașați își vor pune amprenta în trăirile noastre chiar și după așa-zisa moarte, sau părăsirea planului fizic.

  Contează, de fapt, ce facem și cum trăim ( cu detașare și iubire, cu înțelepciune sau cu patima și atașament, ori cu răutate și violență) în timpul vieții pe pământ.

  Cu alte cuvinte, da, ”nu-i totuna – leu să mori ori câine înlănțuit!”

  acharya Leonard
  Societatea Academica AdAnima
  Bucuresti, septembrie 2010
  www.adanima.org

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...