• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  Eclipsele sunt privite în astrologie drept configurații astrale deosebit de puternice care acționează ca niște declanșatori, ele aducând un plus de energie (aici vorbim de energia începutului, deoarece eclipsele de Soare se formează la Luna Nouă) atât la nivel personal cât și la nivel de societate,

  În cazul Eclipsei totale de Soare, Luna este foarte aproape de Pământ în aliniere perfectă cu Soarele, Luna este suficient de mare pentru a bloca în totalitate lumina de la Soare, întunericul inundă pământul, fiind un lucru destul de rar, iar calea eclipsei este foarte îngustă.  Aceasta eclipsă durează 2 minute și 50 secunde și va fi vizibilă în întreaga Americă de Nord, Canada, Mexic, America Centrală, Insulele Caraibe, părți din America de Sud, Europa de Nord-Vest și Africa de Nord-Vest. Influența ei se întinde pe o perioadă de aproximativ trei ani sau chiar 19 ani.

  O Eclipsă de Soare are loc în momentul de Lună Noua atunci când cele două astre împart același grad zodiacal, și are loc o așa-zisă „sătorie cosmică”  care fuzionează masculinul și femininul într-o unitate perfectă.  Datorită conjuncției dintre Soare și Lună, se generează o anihilare reciprocă a forțelor solare și lunare, dar în acelasi timp se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

  Rezultatul acestei anihilari este manifestarea forței neutre, a forței “zero”, care permite o formă de suspendare a energiilor contrare și echilibrarea lor prin forța unificării polare. 

  Dacă  acum, urmărim să gasim un perfect acord între voința noastră și Voia lui Dumnezeu, conștiința noastra va trece prin transformări spirituale de excepție ce vor conduce la dobândirea stării de armonie.

   

  Shiva Ratri

   Noaptea care precede acest fenomen de Eclipsă totală de Soare (Lună Nouă), în cazul nostru noaptea dinspre 20 spre 21 august 2017, este sărbatorită în tradiția spirituală orientală sub numele de Shiva RatriNoaptea de dinainte de Lună Nouă este o noapte a transcendenței divine, iar dacă ne angrenăm în activitați spirituale putem obține rezultate excepționale care să echivaleze cu rezultatele obținute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

  Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentație usoară, să reducem ritmul activitaților zilnice, și să încercăm să ne orientăm către interior, fiind conștienți că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditației, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

   

  Aspecte specifice

   Această Eclipsă de Soare  se formează la data de  21 august 2017 , ora 21:30, ora României și are loc în faza de Lună Nouă în Leu ( Soarele în Leu în conjuncție cu Luna în Leu gradul 28: 52 în apropierea Nodului  Nord Lunar în Leu gradul 24:14). Este a doua Lună Nouă care cade consecutiv în semnul Leului, prima Lună în Leu fiind pe 23 iulie 2017.

  Nodul Nord care susține această eclipsă de Soare oferă putere pentru scopurile necesare vieții noastre, destinului nostru, nu este o cale usoară dar este singura care ne ajută să creștem, să evoluăm. Creșterea spirituală vine prin recunoașterea a ceea ce poate să ne scoata în evidență, în lumina, să ne urce pe scena, să stralucim precum Soarele (guvernatorul Nodului Nord în Leu).

  O eclipsă se va ocupa întotdeauna de lucrurile restante, de problemele neglijate, de relațiile care ne țin pe loc iar prezența Nodului Nord lunar în această ecuație astrală nu face decât să deschidă uși către noi oportunități de schimbare a noastră.  Nodul Nord se transformă acum într-o busolă divină ce ne arată direcția cea bună, calea noastră spirituală, lecțiile alese de suflet pentru a crește și evolua. Eclipsa totală de Soare ne va cufunda într-un proces de transformare care va tăia vechile legături și va permite să avem acces la adevarata putere care nu are nimic de-a face cu ceea ce deținem. Cu cât vom renunța mai repede la “lucrurile vechi “ din viața noastră cu atât situațiile noi, persoanele noi vor fi atrase ca un magnet în viața noastră.

  Eclipsele se repetă pe același grad zodiacal la fiecare 19 ani, dacă una dintre planetele din harta natală este “energizată ‘ de către această eclipsă totală de Soare, puteți merge în trecut pentru a vedea ce schimbări profunde au fost în viața voastră. Pentru unii influența eclipsei poate fi subtilă în timp ce pentru alții poate fi destul de intensă indicând noi începuturi, schimbări radicale, știri neașteptate, surprize de tot felul. Această Eclipsă totală de Soare în Leu are  o influență deosebită asupra semnelor fixe –Leu, Vărsător, Scorpion, Taur, în special asupra celor născuți în jurul datei de 21 august, 20 mai, 19 februarie, 21 noiembrie ( minus trei zile ) dar și asupra semnelor mobile  Fecioara, Pești, Gemeni, Săgetator, pentru cei nascuti la începutul semnelor.

  Această Eclipsă de Soare împreună cu Nodul Nord în Leu (calea de evoluție) în casa VI vine cu soluții la toate problemele și crizele existențiale. Trebuie să intelegem, să devenim conștienți că fiecare dintre noi suntem aici pe pământ în slujba (casa VI) lui Dumnezeu, fiecare dintre noi se naște pentru un scop iar divinitatea ne sprijină în îndeplinirea acestuia, depinde doar de noi să ne dorim acest lucru.

  Casa VI care este activată de această eclipsă mai este numită și casa sănătatii iar mentinerea unei stări bune de sănătate arată capacitatea fiecăruia de a face față adversităților, crizelor existențiale sau provocărilor zilnice. Crizele, boala, stresul fac parte din lumea noastră zilnică, sunt incluse în planul creației însă modul în care răspundem acestor situații si cum ne ocupăm de lecțile legate de acestea, ne ajută să creștem sau să stagnăm. 

  Creșterea, evoluția înseamnă de fapt un fel de transformare iar această Eclipsa ne spunetransformați-vă, fiți pregătiți să renuntați la tot ceea ce nu vă mai servește, chiar și la ceva la care ați muncit din greu și de care sunteti atașați(casa VI). Lăsați-vă inima să vă călăuzească, dacă ceva se termină în viața voastră, priviți înainte, acolo este ușa unui nou început. Iar Nodul Nord în Leu care ajută la formarea acestei Eclipse ne reamintește că noi suntem creatorii propriului destin.

   

  sursa: http://adriana-astro.com

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...