• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

   

  luna roha.

   

  Pe data de 28 septembrie 2015 vom avea o Eclipsa totala de Luna in Berbec, care este de fapt o Luna Plina mai puternica cu efecte de durata, in care emotiile sunt amplificate.  In acest moment, daca vom fi atenti la aceste emotiile noastre cu siguranta ne vom putea da seama  ce trebuie sa modificam, sa eliminam sau sa adaugam vietii noastre pentru a ne situa pe o spirala ascendenta a evolutiei noastre.

  Eclipsa va fi vizibila aproape in totalitate de pe teritoriul Romaniei, Luna apunand chiar in preajma sfarsitului eclipsei partiale. Aceasta eclipsa este ultima din tetrada 2014-2015, incheind astfel sirul de eclipse totale lunare. O tetrada este o serie de 4 eclipse totale de Luna consecutive. Aceste eclipse se produc pe parcursul a 4 sezoane de eclipse, prima eclipsa din aceasta tetrada avand loc in aprilie 2014.

  Aceasta eclipsa este mai interesanta deoarece se produce la perigeu (momentul in care Luna este cel mai aproape de Pamant) si pentru ca ultima eclipsa totala de Luna s-a putut observa din Romania cu 4 ani in urma, mai exact pe data de 15 iunie 2011. Cei care vor avea sansa sa priveasca aceasta eclipsa de Luna cu faza de maxim la ora 05:47, ora Romaniei, vor avea ocazia sa vada cea mai mare Luna eclipsata total, deoarece discul lunar va fi mai mare si mai stralucitor decat in alte situatii, de aici si iluzia optica creata care a dus la denumirea de Eclipsa de Luna Sangerie.

  Energiile Eclipsei de Luna fiind mai intense vor influenta urmatoarea perioada de timp, aproximativ cateva luni, in care va trebui sa limpezim lucrurile din viata noastra, in special acele aspecte legate de trecut (Luna), intr-un mod in care sa ne faca viata mai usoara. Eclipsa de Luna poate produce transformari majore, oriententandu-ne mai mult spre relatii; ea poate declansa unele crize in scopul constientizarii necesitatii unei anumite relatii in viata noastra,  fie ca vorbim de o relatie de la locul de munca, de relatia cu partenerul, cu cei apropiati noua sau de relatia cu noi insine.

   INFLUENŢA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adica de pe  27 septembrie, ora 11:47, pana 28 septembrie ora 23;47! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună.

   Ce este bine sa evitam in aceasta perioada: este neintelept sa facem dragoste in perioada de influenta nefasta a Lunii Pline. In timpul actului amoros, datorita fuziunii si dilatarii aurice profunde dintre cei doi iubiti, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, intr-un mod inconstient, vibratiile negative existente in mediu. S-a constatat ca acele cupluri care NU respecta aceasta interdictie, se confrunta mult mai des cu probleme si tensiuni penibile, care nu au au adeseori nici o motivatie, respectiv asta exacerbeaza manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretentiilor si uneori a starilor de violenta verbala, psihică sau chiar fizica.

   

  Tripura Sundari

   Cu 48 de ore inainte de momentul astral de Luna Plina, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este extrem de benefica asupra planetei noastre.

   In aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 26 septembrie  2015, o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii, si armoniei universale (Tripura Sundari simbolizand Marea Putere Cosmica a frumusetii, armoniei si iubirii divinie). Este ziua in care putem sa ne temperam pornirile si ambitiile egoiste prin constientizarea adevaratelor noastre aspiratii, fiind o zi pe care merita sa o consacram iubirii, artei, frumusetii, actiunilor pline de daruire. Pentru cei care se afla intr-o relatie de cuplu este un moment privilegiat in care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

  Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

  Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este şi unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului şi a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

   

  AriesLunarEclipse

   

   

  Aspecte specifice

  Luna Plina se formeaza in semnul Berbecului pe data de 28 septembrie, ora  05:50  ora Romaniei pe gradul 04:40  Berbec. Luna Plina in Berbecun semn de foc, diurn, cardinal, masculin (extrovertit), dominat de planeta Marte, care se afla in propriul domiciliu, se formeaza pe gradul 04:40  in opozitie cu Soarele in Balanta pe acelasi grad, 04:40,  iar Luna se afla in apropierea Nodului Sud Lunar  in Berbec gradul 01:01.

  Dupa cum ne-am obisnuit, stim deja ca momentul astral de Luna Plina ne aduce in prim plan, promisiunea implinirii unor activitati incepute la Luna Noua din Berbec  pe data 18 aprilie 2015, cand am plantat “semintele”, iar acum vom culege roadele, depinde de cum am “udat” si ingrijit gradina in acest interval de timp.

   Cei care vor fi mai mult influentati de aceasta energie astrala, vor fi cei care sunt nascuti in jurul datei de 28 septembrie, decembrie,  martie sau iunie (plus , minus 3 zile), ei vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul , descendentul , MC sau orice planeta personala in jurul gradelor 5 Balanta, Sagetator, Berbec, si Gemeni (semnele mutabile).

   Viata este un sir intreg de alegeri, iar un moment de Luna Plina ne pune fata in fata cu “ succesul sau esecul” acestor alegeri. Important este sa profitam de aceste energii maxime care ne pot ajuta sa descoperim si sa dezvoltam pe mai departe lucrurile bune din viata noastra, dar, daca suntem suficienti de atenti, este cel mai bun moment de a pune stop unei actiuni care nu poate duce nicaieri.

  Avand in vedere ca  Soarele se afla in Balanta, vom pendula intre spontaneitate si meditatie, abandon si manie, tact si recul, este un limbaj energetic al unui soare aflat in cadere care va oferi stari alternante de la cea mai vie exaltare la cea cea mai adanca depresie. Filosofia de viata a energiei Soarelui in Balanta are o legatura directa cu linistirea spiritelor, rezolvarea situatiilor dramatice prin diplomatie si farmec potolit. Luna in Berbec aduce ambitie, nevoie de libertate, independenta si o dorinta intensa de a reforma si schimba conditiile existentei noastre, fiind capabili de a trece peste toate obstacolele, actionand rapid in situatiile critice.

  Aceasta Eclipsa de Luna in Berbec cu Soarele aflat in opozitie in Balanta, impreuna cu  Nodul Nord in Balanta pe de o parte, si Luna in Berbec, cu Nodul Sud in Berbec activeaza axa I–VII, o axa a relatiilor, a parteneriatelor, putand indica probleme personale, de incredere, de curaj, de independenta care pot conduce la probleme cu cei din jur.

  Activand casa VII eclipsa ne aduce in prim plan tot ceea ce tine de relatii, casnicie,  de afaceri, politica, contracte, aliante, negocieri, acorduri semnate. Dar casa VII vorbeste in esenta despre modul cum ne raportam  la celalalt, de ce am ales un partener, l-am ales pentru bani, pentru dragoste, pentru statut social, din motive practice.

  Saturn aflat in Sagetator sprijina in mod benefic aceasta Eclipsa de Luna ceea ce aduce rabdarea necesara pentru a trece peste toate provocarile acestui moment astral. Venus in aspect benefic cu Uranus retrograd in Berbec va pune un accent deosebit pe relatiile de dragoste care nu respecta nicio regula, dar care au un inceput tot in trecut. Daca Saturn in aspect benefic cu Luna in Berbec dar si cu Soarele in Balanta, pune un accent deosebit pe angajamentele de durata, Uranus retrograd in Berbec  in trigon cu Venus in Leu va scoate in evidenta relatiile inedite aprinse in trecut.

  Darul unei Eclipse este imens, toate lucrurile care au fost ascunse sau neglijate in viata noastra ies la lumina, sunt dezvaluite iar aceasta  Eclipsa aduce energia, puterea dar si inspiratia pentru a face schimbarile de care avem nevoie.

   

  sursa; http://adriana-astro.com/

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...