• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  eclipseEclipsele genereaza influente gravitationale si elecgromagnetice mai mari asupra corpului nostrul fizic si emotional, exercitand o influenta mai puternica ca de obicei asupra psihicului nostru. Este bine sa stim ca o Eclipsa de Luna este o Luna Plina (sau momentul cand Luna este in opozitie perfecta cu Soarele) mai puternica ca de obicei si cu  efecte de durata, emotiile sunt sporite, si daca vom fi atenti la aceste emotii ale noastre cu siguranta ne putem da seama ce trebuie sa modificam, sa eliminam sau sa adaugam vietii noastre pentru a ne simti bine.

  Alinierea Lunii cu Pamantul si Soarele nu va fi suficienta pentru a produce o zona de penumbra pe suprafata Lunara, de aceea putem spune ca acest fenomen astral este aproape o eclipsa iar fenomenul nu va fi vizibil de pe Pamant.

  Aceasta Eclipsa de Luna in Varsator  ne pune la indemana foarte multa energie ce poate fi canalizata in mod constient catre scopuri umanitare, trebuie sa invatam sa fim mai atenti la nevoile celorlalti dar si la nevoile noastre, la lipsurile din viata noastra si nevoia crearii unui echilibru intre tot ce este personal –Leul si tot ce este impersonal –Varsatorul. Avem nevoie de idei, ganduri noi ( Varsatorul) pentru a scapa de neajunsurile aduse in lumina( Luna Plina) si care ne blocheaza sa fim noi cei autentici (Leu).

   

  Tripura Sundari – 16 august 2016

  Cu 48 de ore inainte de momentul astral de Luna Plina, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este extrem de benefica asupra planetei noastre. In aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 16 august 2016,  cu momentul de maxim la ora 12:27, o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii si armoniei universale (Tripura Sundari simbolizand Marea Putere Cosmica a frumusetii, armoniei si iubirii divinie). Este ziua in care putem sa ne temperam pornirile si ambitiile egoiste prin constientizarea adevaratelor noastre aspiratii, fiind o zi pe care merita sa o consacram iubirii, artei, frumusetii, actiunilor pline de daruire.

  Pentru cei care se afla intr-o relatie de cuplu este un moment privilegiat in care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

  Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

  Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este şi unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului şi a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

   

  01_AquariusAspecte specifice

   

  Pe data  de 18 august 2016, ora 12:27 – ora Romaniei se formeaza o Eclipsa de Luna in Varsator, adica Luna in Varsator pe gradul 25:52 este in opozitie perfecta cu Soarele in Leu pe gradul 25:52 in apropierea Nodurilor Lunare –Nodul Nord in Fecioara gradul 12:43 in opozitie cu Nodul Sud in Pesti gradul 12:43.

  Nodul Sud Lunar care sustine aceasta eclipsa accentueaza locurile in care trebuie sa facem anumite compromisuri daca dorim ascensiunea catre spiritualitate, indica intalnirile karmice care trebuiesc rezolvate pentru a ajunge la un mod de viata lipsit de razbunari personale, de furii reprimate, de resentimente care blocheaza capacitatea de a privi alte orizonturi si de a trai in seninatate. Nodul Sud este locul in care indiferent de ce facem, are un ton ciudat al unei repetitii continue.

   Luna in Varsator este o energie ce induce destula detasare, idealism, originalitate, nevoie de comunicare, dorinta de a elimina falsul si idealurile false, ipocrizia si tot ce nu corespunde noilor conditii de viata. Semnatura Lunii in Varsator are o legatura directa cu instabilitatea dar si cu originalitatea, putem vorbi de o energie  ce ne ajuta sa facem fata schimbarilor bruste din viata noastra. Energia semnului Varsator vorbeste despre schimbare, viziune, prieteni, idei revolutionare, idealuri, comunitatea in care traim, servicii umanitare, politica. Soarele in Leu induce o energie ce faciliteaza creativitatea, puterea, regalitatea, stralucirea, putem vorbi de o energie ce stie sa inventeze increderea in propria persoana, dramatismul, indrazneala, exuberanta sunt contagioase. Leul este un semn legat de centralitate, evidentiere, aroganta, vanitate, aduce sentimente si trairi puternice dar negativ, Leul reprezinta acel copil pretentios ce are nevoie de atentia si recunoasterea tuturor.

   Eclipsa de Luna in Varsator activeaza axa IV-X , o axa ce vorbeste despre familie, parinti, radacini, camin, cariera, statut social, viata sociala.

  Uranus retrograd in Berbec, conducatorul modern al semnului Varsator formeaza cu Luna eclipsata in Varsator un aspect de sextil, un aspect benefic de 60 de grade. Uranus retrograd in Berbec ne pune sa ne confruntam cu tot ceea ce lezeaza unicitatea noastra  si sa schimbam aceste lucruri. Un sextil misca lucrurile in bine iar Uranus in sextil cu Luna in Varsator reprezinta o oportunitate de a condimenta viata noastra cu modalitati noi de a face lucrurile, cu rutine noi, cu remodelarea mediului casnic, de familie, neam, tara, mutare intr-o alta locuinta, oras, tara, un nou loc de munca, schimbarea opiniilor filosofice sau religioase intr-un mod neasteptat.

  Aceasta aliniere benefica intre Luna in Varsator si Uranus in Berbec devine baza configuratiei “degetul lui Dumnezeu” –Yod cu focarul Jupiter in Fecioara in fuziune cu Mercur in Fecioara. Un Yod este o semnatura cereasca care implica trei planete asezate intr-un  triunghi isoscel;  planetele aflate in sextil ( Luna eclipsata in Varsator in sextil cu Uranus retrograd in Berbec) reprezinta o baza puternica pentru crestere iar varful triunghiului este planeta focar( Jupiter in Fecioara in fuziune cu Mercur in Fecioara)  care prin cele doua inconjunctii arata un punct de ajustare majora: expansiunea se face prin sacrificii.

  Urmeaza o perioada ce cere de la noi revizuirea adevarurilor si viziunilor recente cu noi modalitati de comunicare cu ceilalti, sa invatam arta de a fi flexibili si adaptabili, sa nu judecam prea aspru oamenii, faptele lor ci sa intelegem ce conteaza cel mai mult in viata noastra, sa fim oameni in adevaratul sens al cuvantului.

   Eclipsele de Luna fac lumina in problemele emotionale din viata noastra , emotiile intense asociate cu acest moment de eclipsa pot actiona ca un ceas desteptator in special pentru cei care au gradul 26  in semnele fixe Varsator, Leu , Taur , Scorpion activate in harta natala, putem vorbi de modificari provocatoare.

   

  Sursa: http://adriana-astro.com/

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...