• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  eclipsa-de-luna-in-sagetator Eclipsa de Luna are loc atunci cand Luna in miscare ei in jurul Pamantului, intra in umbra acestuia, Pamantul se interpune in acel moment intre Luna si Soare, astfel lumina Soarelui care in mod normal este reflectata de Luna catre Pamant, este blocata de umbra acestuia. Luna se afla in faza  de Luna Plina adica Soarele se afla in opozitie perfecta cu Luna iar Luna se afla in apropierea unui Nod Lunar.

  Aceasta eclipsa de luna, este tot partiala, ca si cea din luna aprilie, ea avand loc pe data de 25 mai 2013 la ora 07:25 ora Romaniei, cu Luna in Sagetator, gradul 4:08 este in opozitie cu Soarele in Gemeni , gradul 4:08 iar axa Nodurilor Lunare –Nodul Nord in Scorpion gradul 16;51 in opozitie cu Nodul Sud in Taur gradul 16:51.

  Eclipsa de Luna este o Luna plina mai speciala, in sensul ca efectele ei sunt mai puternice si se intind pe o durata de timp mai indelungata. Eclipsa de Luna poate produce transformari majore, este o energie imensa care ne orienteaza mai mult spre relatii, dar totodata poate declansa un fel de criza personala, in scopul constientizarii necesaitatii unei relatii in viata noastra, fie ca vorbim de o relatie la locul de munca, de relatia cu noi insine, de relatia cu partenerul de viata, cu iubirea sau cu cei din familie.

  In functie de ceea ce am sadit pana acum, de ceea ce am ingrijit din luna decembrie 2012 si pana in prezent, p utem vedea si roadele actiunilor si gandurilor noastre. Acum a venit vremea recoltei!  Eclipsa de Luna aduce un ton karmic, unde nivelul liberului arbitru este destul de scazut. Cu Nodul Nord in Scorpion in apropierea aceste eclipse, suntem indemnati sa ne asumam bilantul karmic al lectiilor trecutului nostru, atat in ceea ce priveste realizarile cat si esecurile, si sa pasim catre o cale noua ce ofera succes, fericire, abundenta,  libertate si multumirea sufleteasca.

  Nodul Sud in Taur ne poate aduce destule probleme cu banii, lacomia, inacapatanarea, rezistenta la schimbare si placerile senzuale. Acestea sunt problemele pe care cosmosul le va evidentia in urmatoarea perioada propunandu-ne,  sau de multe ori, obligandu-ne, fortandu-ne sa ne uitam in directia opusa, sa urmam calea Nodului Nord lunar in Scorpion care reprezinta viitorul. Nodul Sud in Taur in casa XI poate fi o adevarata provocare deoarece obisnuinta poate oferi un asa zis confort dat de anumite prietenii, grupuri de oameni, sperante, protectori iar Soarele in Gemeni in casa XII ne tine legati de fel de fel de idei fanteziste, idei secrete,sau atasamante toxice. Este un confort greu de indepartat deoarece atat Taurul cat si casa XI sunt semne fixe ce dau rezistenta la schimbare.

  De aceea este bine sa profitam de acest impuls astral, pentru a renunta la tot ceea ce nu ne mai este de folos intr-un anumit domeniu de viata ( asta in functie de harta fiecaruia), pentru a aduce in lumina problemele nerezolvate sau dureroase si pentru a gasi o solutie pentru rezolvarea lor.

  Luna aflata in Sagetator, deci intr-un semn mutabil de foc, aduce optimism, voiosie, vise si viziuni profetice, putere de lupta dar si destula furie. Putem constientiza destul de usor limitarile de orice fel dar in acelasi timp putem refuza realitatea, putem crede ca suntem deasupra problemelor si ca le stapanim. Aceasta energie induce nevoie de spatiu emotional, mental si spiritual si uraste orice ingradire, restrictie. De multe ori, energia Lunii in Sagetator poate sa se joace cu promisiunile, poate promite mai mult decat poate oferi.

  Simbolul Sabian al Lunii eclipsate pe gradul 5 Sagetator este : Sus, intr-un copac batran, o bufnita solitara sta cocotata solemn”.

  Mesajul acestui simbol sabian este acela ca, asa cum Eclipsa de Luna aduce mesaje karmice importante prin intunericul ei,si bufnita aduce mesaje tot in intuneric. Bufnita a fost intotdeauna un simbol al intelepciunii  si al unor mesaje clare, adevarate, dureroase sau pline de intelepciune. Aceasta Eclipsa prin activarea acestui grad zodiacal ne spune ca alegerile intelepte ne ajuta sa depasim cu bine situatiile de viata terminate brusc, dramatic. In mitologie, bufnita apare pe umarul lui Pallas Athena, zeita intelepciunii, invataturilor, artelor si are drept simbol alungarea ghinionului, o intelepciune mai mare.  Bufnitele sunt mesageri nocturni, aduc informatii pretioase deoarece ele vad “ nevazutul”,  vad intreg adevarul. Strigatul unei bufnite anunta tot timpul ceva profetic, un avertisment al unei situatii de viata care se incheie sau poate fi o mare realizare prin studii.

  Dupa cum bine stiti, cu 48 de ore inainte de acest moment astral are loc  ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este foarte benefica asupra planetei noastre.  In aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 23 mai. Este bine de stiut ca aceasta zi este o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii si armoniei universale, este momentul in care simtul masurii si armoniei este usor accesibil fiecarei fiinte umane, in care ne putem dezvolta calitatile artistice si creativitatea, si mai ales putem practica cat mai eficient yoga!

   

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...