• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
  • suntem pe Facebook AICI
  • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
  • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
    • ...................ARTICOLUL....................

    In anul 1957 Dr. William Coda Martin incearca sa raspunda la urmatoarea intrebare: Cand un aliment este hrana pentru corp si cand este otrava?

    Definitia sa pentru “otravă” era urmatoarea: “ Din punct de vedere medical, orice substanta aplicata corpului, ingerata sau care are efect in corp si care poate cauza boli.

    Dr. Martin a determinat faptul ca zaharul este intr-adevar o otrava pentru corpul uman, si a clasificat-o ca atare.

    Zaharul este toxic mai ales datorita compozitiei sale de carbohidrat pur rafinat.

    Există zaharuri care au un efect benefic în corpul nostru, cum este, de exemplu, mierea dar chiar și acolo excesul este foarte periculos.

    Cât despre zahăr, corpul nostru nu-l poate utiliza bine deoarece a fost complet deposedat de toate vitaminele, mineralele, precum si de toate celelalte elemente nutritive care ne ajuta sa ne pastram o sanatate optima. Ceea ce se intampla cand ingeram zahar este un proces frenetic de echilibrare care are loc in interiorul organismului nostru.

    Pentru ca echilibrul sau homeostazia este esentiala pentru corpurile noastre, mineralele precum sodiu, potasiu, magneziu si calciu sunt utilizate pentru a crea acest echilibru. De exemplu, pentru a neutraliza sangele care devine acid in urma consumului de zahar, calciul este luat din oase si dinti, astfel cariile si osteoproza pot aparea. Daca zaharul este consumat in fiecare zi, corpurile noastre vor dezvolta carente importante ale acestor minerale, ceea ce va duce la slabirea sistemul imunitar si ne va face mai vulnerabili la imbolnaviri.

    Acest proces permite radicalilor liberi sa produca daune majore in organism. Putem sa ne gândim la radicalii liberi ca fiind echivalenti cu o distrugere nucleara la nivel celular.

    Excesul de zahar afecteaza fiecare organ din corp – inclusiv ficatul. Ficatul este locul unde zaharul este stocat sub forma de glucoza. In cele din urma, daca zaharul este consumat zilinic, ficatul se va gasi in imposibilitatea de a stoca excesul de zahar, acesta fiind returnat in sange sub forma acizilor grasi. Unde se stocheaza acești acizi grasi? In zonele cele mai inactive cum ar fi: abdomenul inferior, fesele, si coapsele. Dupa ce aceste zone au fost ocupate, acizii grasi se mai pot distribui apoi si spre organe cum ar fi inima si rinichii.

    Zaharul blocheaza sistemul imunitar al organismului si il predispune catre o multime de afectiuni. Limfocitele, celulele noastre albe din sange  sunt afectate in mod negativ.

    Iata doar cateva dintre bolile asociate consumului excesiv de zahar: obezitatea, cancerul, imbatranirea precoce, bolile cardiovasculare, hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat la adulti, eczemele, candida, pietrele la rinichi, depresia, anxietatea, cariile dentare, ateroscleroza, functionarea deficitara a creierului si inca multe altele.

    Aparitia cancerului se raporteaza in mod direct la consumul de zahar, deoarece principala sursa de energie a celulelor canceroase este glucoza. Prin controlul nivelului de glucoza din sange, celulele canceroase raman fara combustibil iar sistemul imunitar se poate revigora.

    Zaharul alb se poate gasi mascat in numeroase alte alimente cum ar fi: siropul de porumb, fructoza, zaharoza, lactoza, melasa, mierea, maltoza, sucurile de fructe si inca alte multe forme.

    Este esential sa devenim cat mai constienti de sursele ascunse in care putem gasi zaharul in alimentatia noastra, mai ales in produsele alimentare procesate si rafinate.

    Secretul unei vieti echilibrate sta in promovarea unui stil de viata cat mai sanatos, in practicarea de exercitii fizice regulate (mai ales a exercitiilor de yoga), alegerea unei diete bazate pe cereale integrale, fructe si legume, care reduce nivelul de stres oxidativ, in evitarea carnii, si in mod special in evitarea ZAHARULUI ALB!

    In continuare va invitam sa urmariti un scurt videoclip despre zahar si efectele nocive ale acestuia:

    sursa: http://www.curejoy.com

    Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...
  • Am facut un magazin online pentru yoghini - www.bms.life :
  • izoprene, pături, perne de meditație, cărți de yoga și nutriție, obiecte pentru yoga
  • apă minerala de calitate, sucuri naturale
  • hrană sănătoasă pentru yoghini, pâine, cereale, mezeluri de soia, miere
  • produse naturiste terapeutice
    Aici urmărim să avem
    TOT CE ARE NEVOIE UN YOGHIN
    Dacă tot avem nevoie să cumpărăm ceva
    mai bine cumpărăm de aici
    și ajutăm și magazinul și pe noi.