• noi cursuri ABHEDA Yoga incep pe data de 22 octombrie 2017 iar înscrierile se fac AICI
  • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 28 octombrie 2017 iar înscrierile se fac AICI
  • pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0736.158.910
  • suntem pe facebook AICI

cuptor-cu-microundeEste posibil ca milioane de oameni sa-si sacrifice sanatatea fara sa stie ce pericol il reprezinta folosirea coptorului cu microunde?

Oare de ce in Uniunea Sovietica au fost interzise aceste aparate inca din anul 1976?

Cine a inventat cuptorul cu microunde si de ce?

Cum functioneaza acesta?

Iata cateva intrebari care ne vor edifica asupra acestui ,,dusman ascuns “ din bucatariile noastre!

Cuptorul cu microunde a devenit un obiect de uz casnic parca obligatoriu in orice bucatarie din lume. Acest tip de cuptor a ajuns un mijloc comod de a gati, incalzi sau dezgheta alimentele.

Comoditatea omului modern il face pe acesta sa inlocuiasca tot ce este vechi cu tot ce este modern si digital, fara a lua in calcul pierderile si riscurile pe care “digital-ul” le implica.

Cuptorul cu microunde este rapid si economic, insa este oare si sanatos ?

Dar mai intai sa aflam ce sunt microundele.

Microundele sunt unde foarte scurte de energie electromagnetica, generate electronic, unde ce se afla si in natura, intr-o anumita forma naturala. Cu toate acestea, este uriasa diferenta dintre microundele produse de aceste cuptoare si cele emise de soare, in natura.

Pentru a crea microundele, cuptorul foloseste un curent alternativ. Undele electrice se schimba de la pozitiv la negativ, cu fiecare ciclu de unda. Curentul alternativ face ca aceste cicluri de unde sa aiba loc mult mai repede.

Moleculele de apa, aflate in orice aliment, au o incarcatura pozitiva si negativa. Astfel, cand aceste molecule de apa sunt expuse energiei creata de microunde, care se schimba de la pozitiv la negativ, moleculele de apa se rotesc.

Analiza chimica a alimentelor lasate la incalzit, in cuptor, nu a preocupat multa vreme pe nimeni. De ceva vreme insa, din ce in ce mai multi cercetatori trag semnale de alarme asupra schimbarilor chimice ce au loc in alimente, ca urmare a strabaterii lor de microunde.

cuptor cu microunde 1Cantitatile enorme de energie care se produce intre molecule sunt suficiente pentru a cauza reactii adverse. Drept urmare, multe molecule noi si anormale iau nastere in urma contactului alemintelor cu microundele din cuptor. Noile molecule nu sunt recunoscute de organismul uman, ceea ce duce la o rea intrebuintare a lor de catre acesta. Intre moleculele alimentelor se stocheaza si o cantitate de energie daunatoare organismului uman. Urmarea: reactii cancerigene si toxice.

Microundele distrug si calitatea nutritionala a alimentelor. Potrivit cercetarilor, cei care consuma frecvent mancare incalzita la cuptorul cu microunde au in sange un continut scazut de hemoglobina, adica sangele lor nu va mai transporta suficient oxigen spre tesuturile care au nevoie de el. Mai mult chiar, in sange creste cantitatea de celule albe si de colesterol, scazand cantitatea de limfocite.

Cine a inventat cuptoarele cu microunde?

Se pare ca inventatorul a fost un american dr. Percy Spencer care in 1946, in timp ce experimenta o tehnologie radar, a observat intamplator cum alimentele care erau in preajma se incalzeau. Pe de alta parte ii este atribuita unui englez leonard Gföllner, si mai exista o alte ipoteza interesanta si anume ca acesta a fost inventat de nazisti.

Microundele ucid apa!

Apa elementul vital al vietii este afectat cel mai repede si in cel mai periculos fel de catre microunde. A fost facut un experiment simplu: peste o samanta tinuta in vata sau pamant se toarna apa incalzita 2 minute intr-un cuptor cu microunde. Aceasta samanta nu va mai incolti! Este un experiment ce poate fi facut de oricine acasa. Concluzia: apa isi pierde din proprietatile datatoare de viata.

Daca ne gandim ca oamenii sunt 70% viata, ne putem imagina ce efect au aceste radiatii asupra apei din interiorul nostru.

Foarte multe cercetari pe aceasta tema s-au facut in fosta Uniune Sovietica, la Institutul de Radio Tehnologie din Kinsk. Ca urmare a studiilor efectuate, in anul 1976, Uniunea Sovietica a scos in afara legii aceste cuptoare cu microunde, stabilind si o serie de reguli foarte stricte legate de expunerea la microunde.

Indiferent de tipul de mancare incalzit in aceste cuptoare, in toate au aparut chimicale care favorizeaza aparitia cancerului. Calitatea nutritiva a alimentelor gatite in cuptorul cu microunde a scazut si ea radical, undeva intre 50% si 90%. Functiile sistemului digestiv sunt supuse unor riscuri enorme, riscuri ce se transforma in certitudini, dupa o oarecare folosire mai indelungata a acestor alimente. Anomaliile hormonale pot aparea si ele: o destabilizare a potentialului electric al membranei celulare, pierderi ale memoriei, lipsa de concentrare, tulburari emotionale si o scadere semnificativa a inteligentei.

Drept concluzie, prepararea alimentelor in cuptorul cu microunde creeaza produse chimice noi, care sunt toxice si cancerigene. Chiar de nu ar fi atat de periculoase, desi sunt, microundele afecteaza enorm valoarea nutritionala a alimentelor, care este redusa semnificativ.

Microundele generate de curentul alternativ determina moleculele de apa din mancare sa se roteasca de miliarde de ori pe secunda, ceea ce produce foarte multa frecare intre molecule. Aceasta frecare intre molecule are drept rezultat cresterea rapida a temperaturii, motiv pentru care timpul de incalzire a alimentelor la microunde este mai scurt decat la alte surse de energie.

In concluzie va prezentam 13 motive pentru care merita sa ne aruncam cuptorul cu microunde:

-Consumand pe termen lung alimente preparate in cuptorul cu microunde, vom suferi deteriorari neurologice permanente (scurt-circuite ale impulsurilor electrice, depolarizarea si demagnetizarea tesuturilor nervoase);

– Organismul uman nu poate metaboliza produsele necunoscute, rezultate in urma supunerii alimentelor la microunde;

– Producerea de hormoni este oprita sau modificata, atat la barbati cat si la femei;

– Efectele produselor secundare rezultate in urma folosirii cuptoarelor cu microunde sunt reziduale (pe termen lung, permanente) pentru corpul uman;

– Mineralele, vitaminele si alti nutrienti din alimentele preparate in cuptoarele cu microunde sunt distruse sau alterate, astfel incat, corpul uman nu poate beneficia de ele, ori absoarbe nutrienti alterati, care-i fac rau in loc de bine;

– Mineralele din legume sunt transformate in radicali liberi, cauzatori clari de cancer, atunci cand legumele sunt preparate la cuptorul cu microunde;

– Alimentele preparate la cuptorul cu microunde provoaca tumori intestinale si stomacale. Acest lucru poate explica creșterea ingrijoratoare a cancerului de colon în SUA, unde 90% din populație folosește un astfel de aparat;

– Consumul prelungit de alimente supuse radiațiilor cuptoarelor cu microunde duce la inmultirea celulelor canceroase in sangele uman;

– Consumul continuu de alimente preparate la microunde determina deficiențe imunitare grave in ceea ce privește glandele limfatice si alterarea sangelui;

– Hranirea cu astfel de alimente provoaca pierderea memoriei si a concentrarii, instabilitate emoționala si chiar scsderea inteligentei;

– Scurgerile necontrolate de radiatii pot provoca leucemie si cataracta;

– Radiațiile se pot scurge prin pereti;

Si nu in ultimul rand sa nu uitam ca daca udam o samanta cu apa care a stat 2 minute in cuptorul cu microunde aceasta nu va mai incolti!

Sa speram ca aceste fapte sunt suficient de convingatoare pentru oricine, astfel incat sa ne puna serios pe ganduri atunci cand mai dorim sa folosim acest aparat in bucatarie!

sursa: viataverdeviu.ro

Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...