• pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0762.663.153
 • suntem pe Facebook AICI
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga se fac ACUM
 • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 19 octombrie 2019 iar înscrierile se fac AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  Incepând cu data de 30 iunie 2017 până pe 5 decembrie 2017, Chiron, asteroidul care în astrologie simbolizează maestrul vindecător din interiorul nostru, intră în miscare retrogradă.

  Chiron se află în acest moment în semnul Peștilor pe gradul 28:52, un semn de apă, feminin și introvertit, extrem de sensibil și care favorizează introspecția și calitățile parapsihice, potențându-i astfel atributele sale tămăduitoare.

  Pentru a cunoaște mai bine ce anume ne facilitează energia chironiană, este necesar să aflăm povestea lui Chiron, așa cum ne este ea prezentată în mitologie.

  În mitologie, Chiron era fiul lui Cronos –Saturn și al oceanidei Philyra una din felele lui Uranus. Conform legendei, Rhea soția lui Saturn l-a prins pe acesta în momentul unirii cu Philyra, pentru a scăpa ,Saturn s-a schimbat el însuși într-un armasar și a fugit. Din unirea lui Saturn cu Philyra a luat naștere Chiron, primul Centaur născut  jumatate om, jumatate animal. La nașterea lui Chiron, mama lui a fost răvășită când și-a văzut copilul și a rugat Zeii să nu o lase  cu un asemenea copil. Zeii i-au ascultat ruga lui Philyra, l-au luat pe Chiron și l-au dat spre creștere lui Apollo iar pe ea au transformat-o într-un lămâi. Chiron a primit o educație aleasă de la Apollo, a învățat artele (muzica în special), divinația, medicina, astrologia, despre război și cum să devină un adevărat erou. Chiron a crecut aproape de natură cunoscând plantele și proprietățile miraculoase de vindecare ale acestora. Chiron a fost profesorul unui număr mare de eroi printre care Ahile, Jason și Esculap (considerat părintele medicinii). Contrar altor centauri, el era întelept și binefăcător.

  La un moment dat, Chiron s-a lovit întâmplător într-o săgeată otravită aparținând lui Hercule care i-a provocat o rană incurabilă și foarte dureroasă și de care nu a reușit să se vindece cu toată înțelepciunea lui. Pentru serviciile oferite zeilor, Chiron primise de la ei nemurirea, așadar, el nu putea nici să moară dar nici să-și vindece rana. Pentru a scăpa de durere, el a renunțat la nemurire în favoarea eliberarii lui Prometeu care fusese pedespsit din cauză că adusese focul pe pământ. Chiron alege moartea ca o necesitate de a scapa de durere. El reprezintă marele profesor dar și patronul maeștrilor, el este vindecatorul cu ajutorul mâinilor dar și al mantrelor, este stăpânul mersului corpurilor celeste și ceasornicarul zodiacului .

  Prima rana a a lui Chiron a fost facută chiar de mama sa, de fapt de ambii parinti care l-au părăsit, iar el a trebuit să crească cu această rană în suflet. În harta natala, Chiron arată unde se află rana de respingere, de cine suntem respinși, cine ne-a “ lovit sufletul” de mici copii și cum trebuie să învațăm să trăim cu acest lucru pe parcursul vieții. Chiron ne pune la treabă prin experiențe, el ne vorbește nu numai despre cum putem supraviețui unei dureri dar și cum să devenim “ eroi “, nu numai cum putem să-i instruim pe alții să devina eroi dar și pentru a ne pune în evidenta propriul potențial eroic.

  Chiron a fost descoperit în anul 1977, an ce coincide cu un val puternic de vindecari prin tratamente neconvenționale (acupunctura,reflexoterapie, homeopatie, fitoterapie). Miscarea excentrică a lui Chiron  se datorează orbitei sale neregulate , el rămâne câte opt ani în Berbec, Vărsător și Pesti în timp ce în Balanță și Scorpion rămâne doar doi ani..Chiron se găsește situat între Saturn și Uranus fiind un prag de trecere între cele două energii. El ne permite să vedem clar în orice situație, ne oferă șanse, ne pune la îndemană cheia ce poate debloca o ușă, aduce persoana care ne poate vindeca, permite schimbarea direcției. Chiron în harta natală este un punct cheie în care ne simțim capabili să depășim orice obstacol.

  În mișcare retrogradă Chiron poate fi un leac miraculous, fiind un implus pe care îl primim de la Univers în călătoria noastră interioară spre vindecare. Este momentul oportun pentru a ne întoarce spre interior pentru a ne confrunta din nou cu rănile noastre profunde. Acum ne putem confrunta cu durerea pe care ne-a fost teamă să o simțim, să o experimentăm la nivel visceral, să o înțelegem și să o scoatem afară pentru totdeauna. Mai pe scurt, stă în puterea noastră să rupem acest cerc vicios al suferinței care ne ține blocați în trecut, pornind de la atașamentele morbide până la dureri nerezolvate, netrăite.

  Pe parcursul aceste perioade, Chiron ne îndeamnă să privim înapoi, pentru a realiza care parte din bagajul emoțional pe care îl cărăm după noi, nu ne mai este necesar în viitor, pentru a putea ajunge la o stare de echilibru și fericire. De aceea, este normal ca în această perioadă să se intensifice anumite aspecte legate de durere emoțională, sentimente de inadecvare și vulnerabilitate, depinzând de sectorul din harta astrală natală pe care îl traversează la fiecare dintre noi.

  Cu Chiron alături avem posibilitatea de a ne întoarce până la rădăcina acestor traume și de a le rezolva știind că libertatea este cea care ne așteaptă de partea cealaltă, el ne spune că în fiecare rană se află un dar, descoperindu-l ne putem vindeca propriul suflet.

   

   

  Sursa: http://adriana-astro.com/

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...