• noi cursuri ABHEDA Yoga incep pe data de 22 octombrie 2017 iar înscrierile se fac AICI
  • cursurile TTC200 de profesori de yoga incep pe data de 28 octombrie 2017 iar înscrierile se fac AICI
  • pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0736.158.910
  • suntem pe facebook AICI

chapatiCuvantul ,,Chapati” inseamna rotund si turtit in limba indiana. Chapati este una dintre cele mai comune forme in care este consumat graul in Asia de Nord si de Sud. Chapati este o forma de roti sau rotta care se traduce prin paine. Cuvintele sunt adesea folosite alternativ. In timp ce roti sau rotta se refera la orice paine plata si nedostpita, chapati este o roti din faina de grau integrala si gatita pe o tava sau tigaie.

Dar cum se prepara aceasta delicioasa chapati?

Foarte simplu: amestecati faina (de preferat integrala), si sarea intr-un vas. Faceti api o mica adancitura in mijlocul gramajoarei de faina si incepeti sa adaugati apa, incetul cu incetul , pe masura ce se asimileaza. Continuati sa adaugati apa pana cand aluatul devine suficient de consistent si nu se mai lipeste de mana. Acoperiti vasul cu un servet curat si lasati aluatul sa se odihneasca pentru 30-40 de minute.

Luati apoi bucati de aluat de marimea unui ou si rulati-le intre palme pana cand capata o forma rotunda.Dati apoi aluatul prin faina si faceti cu ajutorul sucitorului niste lipii subtiri.

Ungeti apoi o parte a lipiei cu ulei si dati-o din nou prin faina. Impaturiti lipia inpatru cu partea unsa cu ulei in interior. Rulati din nou bucata de aluat pana cand capata o forma rotunda si intindeti din nou lipia cu ajutorul sucitorului. Coaceti lipia intr-o tigaie de clatite bine incinsa (dar fara ulei) pe o parte pana cand incepe sa se umfle usor, iar pe partea cealalta apar zone aurii. Atunci ungeti-o cu ulei si intoarceti-o pe partea cealalta pentru inca un minut. Cahapti se coace in aproximativ 3-5 minute.

Pastrati Chapati impachetate intr-un servetel curat pana in momentul servirii.

Chapati este o paine prin excelenta TRIDOSHICA, conform medicinii ayurvedice, consumul ei fiind benefic pentru oricare dintre cele trei tipare constitutionale (Vata, Pitta, Kapha).

sursa: ayurvedaromania.ro

Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...